Genel Konular : kafam takıldı yardım

kafam takıldı yardım
mehmetgasermehmetnecatigaserAvatar

merhaba arkadaşlar fuarlara stand yapan bi mimarlık ofisinde çalışıyorum tasarımcı olarak başladım program bilgim ileri düzeyde vardı sadece modüler stand konusunu bilmiyordum 2 haftada çözdük primlerimizi pazarlama yaparaktan kazanıyoruz maaşımız 800 tl sigorta yeni oldu 3 ay sonra .. benm gibi çalışan arkadaşlar varmı acaba öğrenebilrmiyim işten çıkmayı düşünüyorum..


2013-04-01 12:44:36
  • Offline
  • Erkek
işlerine baktım fena değiller
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

işlerine baktım fena değiller ama gerçekten de düşük ücretle çalışıyormuşsunuz fuar standı yapan şirketlerde maaşlar ne aralıklarda bilmiyorum ama bundan yaklaşık 8-9 ay önce İstanbul Mecidiyeköy de mağaza ve fuar standı yapan bir firmayla görüştüğümde 1850 tl maaş artı öteki olanaklar da karşılanmak suretiyle anlaşmıştık ama ben stand sektöründen uzak durduğum için vazgeçmiştim şimdi sizin ücreti onunla karşılaştırınca gerçekten düşük geldi.

Bir başka fuar standı ile daha görüşmüştüm oda geçen seneydi onunla da evden günde 2 ile 4 saat çalışma ve günde en az bir stand modelleme şartı ile 1500 tl konuşmuştuk ilk baş da tamam demişlerdi sonra ücreti 1000 tl ye düşürmek istedikleri için anlaşamamıştık şuan ki piyasası nedir bilmiyorum.

Not: Evden çalışarak anlaşmaya çalıştığım şirket ben görüşmeye gittiğimde işden ayrılan elamana 1500 tl artı pirim ve öteki olanakları sağlıyorlarmış oda işe yarım gün gidiyormuş.
Bütün bunlara bakınca siz gerçekten oldukça düşük ücrete çalışıyorsunuz


www.yunusdayfun.com
2013-04-01 13:57:56
  • Offline
  • Erkek
baba mesleği tekstil. dokuma+konfeksiyon.
KediEti7ümit ülkerAvatar

baba mesleği tekstil. dokuma+konfeksiyon.
karşıdaki han`ın duvarında 5 metrelik bir ilan yaz kış asılı durur. "acemi/usta remayözcüler, overlokçular, ütücüler, reçmeciler, ortacılar, paketçiler aranıyor. yemek + ssk + servis + 1500 tl maaş"
sağda solda görürsünüz zaten bu tip ilanları. şimdi insanın aklına geliyor; millet işsizlikten yakınırken bu kadar iyi şartlarda niye ilan verme ihtiyacı duyar ki insan. ya da kimse gelmiyor mu da yaz kış duvarda asılı bu ilan diye...
mesele şu:
işe giriyosun başlıyosun çalışmaya. evraklar muhasebede, bu ay yetişmedi gelecek ay anca gibi sebeplerle 3-4 ay oyalıyorlar ssk için. hiç zor değil bu. ilk ay 200-300 tl avans veriyorlar. ikinci ay hiç maaş vermiyor işler kötü, gelecek ay telafi ederiz gibi sebeplerle, sonra sebep de söylemiyorlar bir bakıyorsun bedavaya çalışıyorsun. sonra lanet olsun diye 3 ayın sonunda çıkıyorsun. resmi olarak birşey iddia edemeyeceğin için patronun insafına kalıyorsun alacakların için.
işyeri için sorun yok. birileri geliyor birileri gidiyor ama işler yürüyor. sürekli bir sirkülasyon. insanlar birbirini tanıyacak kadar durmadığı için sorun da çıkmıyor. her sabah kapıda birileri bekliyor alacak için, yeni gelenler iyi yere kapak attım diye uyarıları da dikkate almıyor. alsa bile uyanana kadar 2-3 ay çalışmış oluyor zaten. içerden de birsürü olumsuz sebep söylüyorlar kapıda bekleyenler için. zaten insanlara "o işe yaramazdı ama sen işini iyi yapıyorsun" şeklinde ego tatmini saplayan sözler söyledin mi hemen kanıyorlar.
bu şekilde çalışan o kadar çok atölye var ki. sadece tekstil için değil bu yöntem. bunlar bir ırk, insan ırkı. ferrarilere binenler bunlar. bir insan alın teriyle kazandığı paranın 5 kuruşuna bile dikkat eder harcarken. zaten çalışkan ya da yetenekli olan değil, uyanık olan patron olur. dünyanın kuralı bu.

mehmet beyin çalıştığı yer bu tip bir yer mi bilmiyorum ama ne bileyim yazasım geldi. dikkatli olun işveren konusunda.
bakıyorum sürekli bir fuar tasarımcıları aranıyor furyası var. anasayfada eksik olmuyor ilanlar. ne bileyim bana biraz benzer geldi durum. birşey bildiğimden ya da iddia ettiğimden değil.


2013-04-01 14:04:15
  • Offline
  • Erkek
Ücretin çok ama çok
fasuto53Fatih Avatar

Ücretin çok ama çok düşük, ben 2 yıl önce okul şayet olmasaydı 2 bin tl ile böyle bir işe başlayacaktım. Gerçekten çok ucuza çalışıyorsun arkadaşım, yapmayın böyle.


2013-04-01 14:06:29
  • Offline
  • Erkek
sektörün içindeyim. net söylüyorum,
esherEser Can ŞAHİNAvatar

sektörün içindeyim. net söylüyorum, çok az.
kolay gelsin...


2013-04-01 14:34:43
  • Offline
  • Erkek
yaa arkadaşlar nereden buluyorsunuz
mehmetgasermehmetnecatigaserAvatar

yaa arkadaşlar nereden buluyorsunuz böyle işleri bnm bu sektörde 6-7 ay oldu ve hi inanmadım patronların dediği su en faazla 1200 taş çatlasın 1500 alırsın diolar oda en profesyoneline verilir diyolar ben buna hiç inanmadım ve pazarlama yaparaktan prim alırlar diyorlar.

yunus bey sizin evden 3-4 tasarıma ve günde en az 1 tasarım çıkarmya okdar para verilmesin çok şaırdm tmm bn mimar değilm okulunu okumadım bilge admdan mezunm ve birsürü mimara program örettim yardımcı oldum ben askari ücret almak içinmi bitrafımı yırtmısım yaa:((


2013-04-01 14:34:49
  • Offline
  • Erkek
fuar sektöründe o paraya
gasiyanDevrim ErdalAvatar

fuar sektöründe o paraya çalışıyorsan yazık,fuar firmalarına dışarıdan çizim yapsan daha çok kazanırsın.yapmayın etmeyin.kursa verdiğin paraya yazık ediyorsun.
başka iş aramaya başla hemen.tabii sadece tasarımla olmuyor bu işler
malzeme bilgisi ve uygulanabilir tasarımlar yapıyorsan illaki iş bulursun.


www.dvamimarlik.com
2013-04-01 14:45:17
  • Offline
  • Erkek
devrim bey malzeme bilgim
mehmetgasermehmetnecatigaserAvatar

devrim bey malzeme bilgim var tabikide benim bu sektörde sadce 6-7 aylık bir tecrübem var ve bunun içinde pazarlama yapıyorum müşterilerle ilgileniyorum grafikerlik yapıyorum yeri geliyo photoshop vs baskıların ölçüsü digitaller falan biyerde mecburiyetten çalışıyorum..


2013-04-01 14:49:58
  • Offline
  • Erkek
Yalan yok işverenlerle konuşmalarımı
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

Yalan yok işverenlerle konuşmalarımı yazdım ben he 1250 tl diyende oldu 1000 tl diyende oldu onlara verdiğim cevap bu paraya mümkün değil diyip çıktım hep he ilk işimde gerçekten bende düşük ücretle başlamıştım 1000 tl ile başlamıştım sonra 1350 olmuştu gerçi daha öğrenciydim orayı kurs olarak görmüştüm ordan 3d max`in yanında mimarlıkla ilgili şeyler öğrendim az çok photoshop, corel, sketchop adobe primiere öğrendim hoş bunları çat pat öğrendim en azından neyi nasıl yapacağımı görmüş oldum orda aldığım bilgiler kaç kursa bedel bilemiyorum.

Bende mimar değilim iki sene mimarlarla çalıştım bir çok bilgi edindim onlardan.
Not : Asıl mesleğim Metal Öğretmenliği kpss ve atama olayı baya sıkıntı yaşattığından hobi olarak başladığım işi yapma kararı aldım şimdi 3d işi yapıyorum genelde de mimarlara çalışıyorum.


www.yunusdayfun.com
2013-04-01 15:13:04
  • Offline
  • Erkek
sağolun bilgiler için arkadaşlar
mehmetgasermehmetnecatigaserAvatar

sağolun bilgiler için arkadaşlar yararı oldu bende bu işimden baya birşey öğrendim ama su yazılanlaran sonra kesin işten çıkma kararı aldım tekrar sağolun.


2013-04-01 15:19:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!