Genel Konular : Nuke 5.1

Nuke 5.1
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

Arkadaşlar merhaba kullandığım nuke versiyonunda roto veya rotopaint araçları yok.Mecburen bezier kullanıyorum.Şimdi Bezier ile bir alanı seçiyorum sonra tekrar bezier ile başka bir alanı seçiyorum fakat track yaparken seçtiğim alanları ayrı ayrı kaydırmam gerekiyor.Benim sorum After Effects deki gibi bir null object nasıl oluşturabilirim ve null objecti hareket ettirdiğimde seçtiğim alanlarda birlikte hareket etsin.İzlediğim tutoriallerde nukenin üst versiyonlarını kullanıyorlar ve orda roto aracıyla bunu çok rahat şekilde gerçekleştiriyorlar.Yani bezierlerle seçilen alanlar root adı altında alt layer olarak gözüküyorlar.Dolayısıyla root layerini tracklerken diğer bezierlerde otomatik olarak hareket ediyorlar.


EEM
2013-03-10 16:00:44
  • Offline
  • Erkek
Nuke Tracking
RB1985RefikAvatar

Merhaba kardeş elimden gelidiğince nuke hakkındaki sorunu cevaplamaya çalışacağım. Yaptığın rotoları kanala yani roto üzerine sadece bir yönden bağlı bir tracker nodu ile hareketlendirebilirsin. öncelikle tracker ayarlarını yapman gerekli. öncelikle ana hatta bu tracker nodunu rotodan sonra bağla ve ileri ve geri track noktalarını belirle ve nodu hattan çıkar ve sadece rotoya bağla. bu arada 4 yönde track yaparken track köşelerini iyi seçmen gerekli bunun için footageyi iyi izle bu noktaların önüne birşey geçmediğinden emin ol.. tracking seçeneklerinden rotate ve scale seçeneklerini işaretlemeyi unutma.
Sonra roto ve tracking nodesinin seçeneklerinden translate rotate ve scale seçeneklerini ilişkilendir. Bunu için önce mavi olan key verilmiş verilerin sonunda s ye benzer seçenekler kısmına gel ctrl basılı iken fare ile basılı tut ve roto kısmındaki aynı transform tab bölümündeki aynı adlı verinin sonundaki s ye benzer kutunun üzerine bırak. Bu işlemi diğer mavi olan tracking değerlerini aynı şekilde roto ile bağla.. böylece rotoların aynı oranda hareket edecek ve neredeyse %80 oranında roto yapılan objeye uyacaktır...gerisini biraz elle düzeltirsin ...eğer takib ettiğin insansa herbir uzuva bir roto ve trachinh point ataman gerekir.. Allah sabır versin....


RB1985
2013-03-25 18:42:07
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!