Genel Konular : Genel Üye Temizliği

Genel Üye Temizliği
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Arkadaşlar sitede yeni üyelik kaydını kapattık. kısa süre sonra tekrar açılacak, Siteye bazı gereksiz yaratıklar üye olup millete rahatsızlık vermekteymiş.

Bu arada size özel mesajla rahatsızlık veren varsa lütfen mesajın dibindeki "yönetime bildir" yazısına basınız. Galeride veya forumda gereksiz boş laf edenleri görürseniz bana bildiriniz.

Bahar temizliği yapmak gerekiyor.


Game maker
2013-03-13 10:50:28 Edit:2013-03-13 10:51:37
  • Offline
  • Erkek
işin tuhaf tarafı yeni
sercandszsercan dilsizAvatar

işin tuhaf tarafı yeni üye olan çoğu arkdaşlarla ilgili de kendilerine ait hiç bir bilgi yok bunların neden uye olduğunuda sorgulamak lazım


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2013-03-13 10:56:24
  • Offline
  • Erkek
Bahar temizliği vakti geldiyse
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

Bahar temizliği vakti geldiyse yapmak lazım tabi.


MODO, rhino
2013-03-13 11:10:06
  • Offline
  • Erkek
yaratık
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Özel mesajla biri yazmış "gereksiz yaratık" lafı ağır oldu diyor. durumu hemen açıklayayım:

Galeride laf olsun diye yorum yapıp insanları moralini bozanlar gereksiz yaratıktır. Saygılı ve terbiyeli yorum yapıp, empati kurabilenler ise gerekli yaratıklardır. Yaratık diyince hemen Alien filmini düşünmemek lazım. üyeler kulağınıza girip karınnızdan çıkma eğiliminde değildir.

Herkes yaratık değil mi smiley 2

Elbette bazıları daha fazla yaratık.smiley 13


Game maker
2013-03-13 12:02:06
  • Offline
  • Erkek
Bahar Temizliği
setavu-------Avatar

Ben sitenin bahar temizliğine girmesi gerektiğini uzunca bir süredir söyleyip duruyorum bu yüzden necmi hocaylada çok ters söylemlerımız olmus hatta uyelıgımı ıptale kadar gıtmıstı.

Bence çok geç kaldın necmi hocam biz bu sitenin daha iyi olmasını isterken ve yazarken bunları bu durumları kasdetmıstık elbettekı cok uyesı olsun cok tanınsın ama ıcı bos olmasın dıye sımdı bakıyorum coook bos ve kalabalık bu yuzden bırcok arkadasın sıteye gunluk gırmelerı dustu hatta bırsey yazmamaya kadar vardı cogu zaman ıs bıle yuklemez olduk.

Ben bu sıtenın herseyı ıle yenıden gozden gecırılmesı benzer orneklerı gıbı daha pro. bır sıte halıne gelmesı taraftarıyım.


2013-03-13 13:28:41 Edit:2013-03-13 13:29:09
  • Offline
  • Erkek
Bu arada forbı cook
setavu-------Avatar

Bu arada furby cook tatlı yaratık mesala bakıs acısına gore degısır yaratık lafı gayet normal bence


2013-03-13 13:31:59 Edit:2013-03-13 13:33:08
  • Offline
  • Erkek
evet
drekonNecmi DemirkeserAvatar

"mustafa berk" yazdığın fikirler çok güzel. Fakat bunu daha önce yapmak için ne zaman nede imkan vardı. şimdi birşeyleri temizlemek ve daha fazla kitleye faydalı olmak istiyoruz. Ama kalabalıklar için daha geniş içerikle birlikte daha fazla yöneticiye ihtiyacımız olacak.

Herkesin profilini tanımlaması ve daha fazla kişisel bilinirlik de kesinlikle gerekiyor. Bunun yanında adını bile yazmayan, hiçbiryerde resmi veya profili olmayanlar için de teşvik edici çözümler gerekli.


Game maker
2013-03-13 13:33:12
  • Offline
  • Erkek
Bence işe hem kolay
setavu-------Avatar

Bence işe hem kolay olması ve gelecege yonelık bır calısma olmasından dolayı kısının galerı en az bır tane ıs yuklemesı gerekır ıbaresını koymak gerekır ayrıca o ıse en az sallıyorum bes puan alması gerekır zorunlulugu koyarsanız bakın gereksız ınsan uye olabılıyormu tabı sıteyıde kısımlara ayırmak gerekır mesala kullanıcı,prof,edıtor gıbı buna kım karar verecek sızın sectıgınız yada bugune kadar sıtede hep var olan uyeler kurulu
nasıl hem sıte temız olur hem kısıler geyık olmz ıs olur sonra ben sıteyı her actıgımda abuk subuk ısler gormem mıdem kalkmaz mesala.


2013-03-13 13:37:30
  • Offline
  • Erkek
üslup
drekonNecmi DemirkeserAvatar

O değilde, benim anlamadığım, ben sıradan bir forumda bile her harfimi tekrar tekrar kontrol ederek, "acaba yanlış anlaşılır mı !" diye bazen yazdığımı silerek yarım mesaj atıyorum.

Bu insanlardaki rahatlığa da şaşıyorum.

Vatandaş herkese email ile küfür ediyor, özel mesajla millete her türlü terbiyesizliği yapıyor, bunu yaparken de altında adı yazıyor. Bana gelen e-mailleri ekşi sözlük yazarları görse yüzleri kızarır, o şekil yani. Sözkonusu sadece şahsım değil tabii, sitedeki benim ustam dediğim kişilere gelen mesajları hiçbir ortamda yazamam. Cahil desen, değil. Aptal desen, değil.

"vray vermedi, sessiz video anlattı, çalışmamda eksik buldu, bir resim yapmış hava atıyor" şeklinde sürüngen bir yaratıktan beklenecek ne varsa yapıyor, üyeliğini siliyoruz.

"böyle bir yaratık size mesaj attıysa haber verin diyorum" sonra yaratık demişim diye bir başkası çıkıp "efenim yöneticiler böyle davranamaz" diyerek veryansın ediyor. Biyerlerde "yöneticilerde olması gereken 25 meziyet" diye bir yazı vardı da ben mi atladım. yoksa "30 günlük üye site yöneticilerinden daha üstündür" diye bir ibare mi unuttuk alt sayfalarda.

Sonra insanlar "Siteye ustalar gelmiyor, siteyi uzmanlar terkediyor. sitenin seviyesi iyice düştü" diye konuşmaya başlıyor.

Seviyeyi kim yükseltecek, biz.
Güncel eğitimleri kim hazırlayacak, biz.
siteyi kim geliştirecek, biz.
seviyesiz adamları kim silecek, yine biz.
Sonra seviyesiz adamların hedefi kim olacak, yine biz.

Ünlü bir söz vardır ya: "herkesi memnun etmeye çalışmayın, siz doğrusunu yapın gerisi zaten kendiliğinden gelir". işte öyle doğru bildiğini yapmak lazım.

Sonra ban yiyince gidip şikayet edecek merci arıyor. Almıyoruz kardeşim, önce insan olacak, sonra üye olacak.Önce yöneticiye saygılı olacak, sonra üyelere karşı empati duyacak, yazdığı mesajları önce kendi okuyacak...

Yönetici kibarca uyarıyor, diğeri karşıdan ciyak ciyak bağırıyor, "sen kimsin, beni tanıyor musun, seni pişman edeceğim...

Yönetici kimdir ? : Efendim yönetici sitedeki en yüksek mevkide üyedir. Bilmiyenler öğrensin. sitede hava atmak için değil, hem siteye faydalı olmak için hemde düzeni sağlamak için en çok çalışan kişidir. yöneticiler burada fazladan iş almıyor, sizden fazla kazanmıyor, siteden veya üyelerden farklı bir beklentileri yok.

Vatandaş hayatta birilerinin sırtına yüklediği stresi internette atmaya çalışıyor... sorun varsa: önce kendinle çözeceksin. sonra empati nedir onu öğreneceksin. ondan sonra kalkıp bana özgürlük nutukları çekersin.  (http://www.ciddisozluk.com/?k=özgürlük)

Yöneticinin uyarı amaçlı açtığı yazıya muhalefet yapmaya çalışan olursa kimseye fırsat bırakmadan mesajı ben silerim.

yok eğer işe yarar bir fikri olan varsa zaten yeni konu açıp yazar. kim karışıyor !. kim siliyor !.

Adam olana kimse karışmaz, arıza olan ise her ortamda rahatsızlık verir. önce kendini bilmek lazım.

http://www.tr3d.com/kurallar/forum/

 


Game maker
2013-03-13 14:49:01
  • Offline
  • Erkek
Necmi Hocam öncelikle tebrik
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

Necmi Hocam öncelikle tebrik ediyorum gerçekten gerekli bir hamleydi. Bende size özelden rahatsız edenler hakkında bir mesaj atmıştım, sorun çözüldü zaten ama böyle bir karar almanız gayet doğru bir karar. Ben sitenin kalitesinde bir sıkıntı görmüyorum, bir düşüş olduğunu düşünmüyorum fakat daha iyisi olabilir, bunun için çalışmalıyız. Yukarıda bahsedilmiş Galeri sistemi ile ilgili, bence tr3d profesyonel bir site oluğu kadar amatörlere destek vermeli. Benimde hoşuma gitmiyor. Örneğin "yaratık" :) sadece bir ev çizip bunu koyuyor ve çok büyük marifetmiş gibi övünüp duruyor. Tr3dnin ana sayfasına girdiğinizde galeride hemen gözüküyor, birazda altta laf kalabalığı yapıp yorum manyağı yapılınca çalışma belki günlerce ana sayfada duruyor çalışma. bu sefer ne oluyor arkadaşın çalışması sanki süpermiş gibi bir görüntü çıkıyor. Kimseyi küçümsememek ve kırmamak lazım ama bunu yapacağız derken de kaliteden taviz verilmemeli.
Ben daha önceki konularda da bahsetmiştim, her türlü desteği vermeye hazırım diye. Mental ray hakkında elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Çorbada tuzum olsun yeter. Saygılar


2013-03-13 16:23:05
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!