Genel Konular : Yurt Dışında Çalışmak

Yurt Dışında Çalışmak
3ddesigner3d designer

Arkadaşlar, Yurt dışında çalışmak istesek,Kendi alanımızda uzman olsak, Örneğin modelleme, Ya da Animasyon, Rig, Composition her neyse, ve çalışmalarımız çok sağlamsa, Ancak ingilizcemiz sadece okuma düzeyde ise, yani ağzımızdan bir kelime çıkamıyorsa :D iletişim kuramıyorsak , Yurt dışındaki bir firma bizi çalışmalarımız sağlam diye işe alır mı? Yoksa yok kardeş ingilizce öğren gel mi der? Gel çalışalım derse çok zorluk çekilir mi yok pekala ingilizce çok iyi olmadan işi götürebilir miyiz. Yazılı olarak vs..Sonucta az çok teknik ingilizce terimlerden anlıyoruz.Yani program ingilizcesi.

Not: Lütfen ingilizce olsa daha rahat olur şeklinde yorum yapmayınız bunu biliyorum. ancak kafam ingilizce cümle kurmayı almıyor :D

Sorularıma tek tek cevap verenlere şimdiden teşekkürler.


2013-03-01 20:00:35 Edit:2013-03-01 20:04:51
  • Offline
  • Erkek
Dedigin gibi gerçekten kaliteli
EnqinEngin Yiğit

Dedigin gibi gerçekten kaliteli işler başarıyorsan daha dogrusu kendini iyi pazarlıyorsan hertürlü çalıştırırlar.Lakin şöylede birşey var yurtdışında çalışmak isteyen kişide kurslarla gayet kısa sürede ingilizce ögrenebilir.İngilizce olmadan çalışırsın işini yaparsın ama derdini anlatamazsın arkadaşlarınla geyik yapamazsın.Buda oradaki işinin kısa sürede bitecegi anlamına gelir :)


2013-03-01 20:05:14
  • Offline
  • Erkek
Teşekkürler ancak kursla olmuyor
3ddesigner3d designer

Teşekkürler ancak kursla olmuyor 2 tane büyük kursa gittim bana ne sorsan sana ingilizcesini söylerim ama cümle kuramıyorum.

Ben eve gidiyorum diyeceğim yere ben gitmek eve var diyorum.Bu tür sakatlığı beynimin hangi lobuyla yenecem bilmiyorum yada beynimin o kısmı eksik almıyo demekki :D


2013-03-01 20:07:29 Edit:2013-03-01 20:07:55
  • Offline
  • Erkek
Benim merak ettiğim, dediğin
3ddesigner3d designer

Benim merak ettiğim, dediğin gibi girsek bile iş sona erermi çok sohbet edemiyoruz diye, yoksa istenileni verdikten sonra duman yakıp anlaşsakta sorun olmazmı acaba.


2013-03-01 20:10:56
  • Offline
  • Erkek
İşveren açısından sorun olacagını
EnqinEngin Yiğit

İşveren açısından sorun olacagını sanmıyorum hatta dahada hoşuna gider dilsiz bi çalışanı hangi patron istemezki degilmi? Olay senin açından kötü olur zaman geçtikçe sıkılırsın 2 çift laf etmek istersin.Bizim işleri biliyorsun ben kendimden örnek vereyim bi iş almaya gittigimde yeri geliyor 1-2 saat konuşuyoruz detayları bunları nasıl yapmayı düşünüyorsun yazarak deme imkansız birşey :)


2013-03-01 20:14:39
  • Offline
  • Erkek
Enqin; yanlız iş almaya
3ddesigner3d designer

Enqin; yanlız iş almaya gittiğinde derken freelance işten bahsediyorsun heralde. Ben maaşlı sabit masada oturcğım işi sordum. önüme ne gelirse modelleyecem kaplayacam gibi :D robot gibi çalışmak istiyorum yani. Müşteri iknası ne istiyorsun gibi bişey yok, çok büyük kurumsal bir firmada sadece 3d nin bir kısmını yapacam. biliyorsun yurtdışında türkiyedeki gibi modeling texturing rendering animation gibi 4 lü yok modeling tek başına yetiyo yada texturing tek başına yetiyor. ondan çok fazla diyolog olacak şeylermi tabi işin içindede değiliz ki yurt dışındada tecrübemiz olmadı hiç


2013-03-01 20:19:38
  • Offline
  • Erkek
Tabiki freelance çalışmayacaksın ama
EnqinEngin Yiğit

Tabiki freelance çalışmayacaksın ama yinede birileriyle konuşman gerekecek kaplamacı olsan modelci ile görüşmen gerecek render alanla görüşmen gerekecek
sonuçta bi ekip çalışması yapılan ortamdasın illaki dialog kuracaksın kaçarı yok.Ama zamanla bu sorunun aşılacagını düşünüyorum ilk başlarda zorluk çekilir alıştıktan sora kulak aşinalıgı ile sorun hallolur gibi geliyor bana.Umarım hayatının fırsatını yakalarsında bizleride bilgilendirirsin :)


2013-03-01 20:26:11
  • Offline
  • Erkek
Güzel dilekler için teşekkürler
3ddesigner3d designer

Güzel dilekler için teşekkürler :)

Acaba forumda, böyle bir tecrübe yaşamış olan ve bizlere aktaracak olan var mıdır.


2013-03-01 20:41:36
  • Offline
  • Erkek
3d designer, eger ingilizcen
Peter SalvatorePeter SalvatoreAvatar

3d designer, eger ingilizcen iyi seviyede yada onlari anliyacak duzeyde degilse calisman imkansiz cunku calisman icin calisma izni alman lazim ve bu izni firma kolay kolay cikarmaz cikarmasi isinde cok sey arar
calisma izninde olmadan yurtdisinda calismassin malesef


p.s
2013-03-01 20:50:19
  • Offline
  • Erkek
Peter, ingilizceyi aşarsak isim
3ddesigner3d designer

Peter, ingilizceyi aşarsak isim sıkıntı olurmu.

Hasan hüseyin abdullah vs.

Neden bu isimleri verdim hani bazı ülkelerde ön yargı var ya . Muslim diyolar cins cins tavırlar dışlama vs..Bazı Online oyunlarda Turkleri almıyorlar . Hatta No Turk diye server açıyorlar hemde bu sayı o kadar fazla ki .. yani bu bir varsayım yada azınlık gibi değil, global bir eylem boyutunda gibi..

Mesela Bu isimlerle Amerika yada İsrail de çalışmak sıkıntılı olurmu başta bir ön yargılı bakarmı bu ülkeler.

ülkemiz biraz dünya çapında bizi yönetenler tarafından öyle algılanıyor ya şu sıralar o açıdan soruyorum.Hani aşırı tutucu radikal. anlatabildim umarım. bunlar sıkıntı olurmu.

Yoksa çok dikkat etmezlermi bu tip şeylere..


2013-03-01 21:01:37 Edit:2013-03-01 21:02:16
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!