Genel Konular : Benim için Gerçekten önemli bir kaç soru, cevap bekliyorum.

Benim için Gerçekten önemli bir kaç soru, cevap bekliyorum.
EmreKLCEmre KılıçAvatar

Size sormak istediğim bir soru var. Lise son sınıf öğrencisiyim, hedefimdeki meslek görsel efekt sanatçılığı ileri derecede 3dsmax ve orta dereceli After Effects , Adobe Photoshop bilgim var. Ben sayısal öğrencisiyim ama fark ettim ki bu bölüme göre biri değilim şunu sormak istiyorum Türkiye de parmakla sayılacak kadar az görsel efekt animasyon şirketi bulunmakta. Buralarda çalışmak için gerekli olan üniversite diploması var mıdır ? Yoksa başvurulduğunda cv ve referans çalışma göstermek yeterli midir? Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dahil Türkiye de bir kaç üniversite de Çizgi film-Animasyon bölümü var buralarda verilen eğitimler görsel efekt ve animasyon üzerine midir ? Sorularım bu kadar cevap verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.


2013-01-10 22:52:20
  • Offline
  • Erkek
devlet kurumları hariç iş
kajaxatakan şıkoğluAvatar

devlet kurumları hariç iş başvurusunda illede diploma diye tutturmazlar. yabancı dilin varsa +1 diploman varsa +1 ama yaşında daha genç. zamanın bol. oku derim. grafik - animasyon eğitimsiz bir kişinin tam olarak hakkından gelebileceği bir iş değil. programları öğrenmek kolay onu kafana takma. en olmadı gidersin bi kursa 2 ayda programı öğretirler. mühim olan teknikleri öğrenmek; mesela grafikte tipografi, renk bilgisi, animasyonda haraket temelleri, açı, ışık vs vs vs... bunlar hepsi başlı başına ders konusu ve malesef tek başına eğtim almadan altından kalkabileceğin işler değil. mutlaka iyi bir eğitim almalısın. illede anadolu üniversitesi şart değil. sektörde imzası bulunan arkadaşların ders verdiği özel üniversitelerde mevcut biraz araştırmak lazım tabi.


vefasız hedef kitle
2013-01-11 08:52:28
  • Offline
  • Erkek
Günümüzde bilgiye ulaşmak çok
ArkondeRAlper SözenAvatar

Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay. Gerçekten ilgi duyduğunuz herşeyi araştırıp öğrenebiliyorsunuz. Fakat bilginin çeşitliliği de aynı oranda fazla. Yani siz bir konuyu araştırırken, onun alt ypısını oluşturan birçok başka konunun varlığından haberdar olabiliyorsunuz. Bu bakımdan, temel sanat formasyonuna sahip olmak için, üniversitede ilgili bir bölüm okumanızı tavsiye ediyorum.

Ben hiçbir üniversitenin sanatçı yetiştirebileceğine inanmıyorum. Sanat kişinin içinden gelen birşeydir. Fakat üniversitenin vereceği şey, güzelle çirkini ayırdedebilme, güzeli güzel, çirkini çirkin yapan özelliklerin farkına varabilme yetisidir. Elbette sanatçı bu yeteneği bir anlatım ve teknik ile birleştirebilen kişidir.

Yurt dışı imkanınız varsa araştırmanızı tavsiye ederim. Bu tarz eğitimlere daha ciddiyetle yaklaşılıyor orada. Türkiye`de henüz katetilmesi gereken yol var. :)


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-01-11 15:09:19
  • Offline
  • Erkek
metalhuck666 herhangi bir
kajaxatakan şıkoğluAvatar

metalhuck666
herhangi bir eğitim almadan kendi kendime öğrendim ne öğrenebildiysem üstelik istanbul gibi bir metropolde değil küçük bir anadolu kentinde sadece internetten okuyarak izleyerek... bu mesleği yapacak herkesin etrafında "üstad" diyebileceğimiz kişiler yok o yüzden bakarak öğrenmek herkes için mümkün değil. ülkemizdeği eğitim seviyesinin bende farkındayım evet haklısın ama eğitimini alan kişiler herzaman fark yaratabilir diye düşünüyorum. ayrıca alper sözen`inde yazdıkları çok doğru. okulu bitirip ben sanatçı oldum diyemez kimse, içinden gelmeli... tek başına okul yada tek başına "piyasada yetişmek" bence yeterli değil mümkünse her ikisibirden olmalı. konuyu açan arkadaşımızın yaşı henüz çok genç ve bence fırsatı varken bu işin okulunada gitmeli. büyük firmalarda çalışmak bence ölçü değil. hiç eğitim almadan senior seviyede program kullanabilir CGI işini kotarabilirsiniz ama eğitim fark yaratır diye düşünüyorum.


vefasız hedef kitle
2013-01-11 15:42:55
  • Offline
  • Erkek
Sektöre özgü "self-educated" kişilerin,
korshonSerdar Yılmaz

Sektöre özgü "self-educated" kişilerin, özellikle yurtdışında örnek alınabilecek örneklerine bakarsanız çok büyük bir kısmının "sanat" üzerine eğitim aldıklarını görürsünüz, her şey tek başına ekran karşısında öğrenilmez.
Okuyacağın bölümün sana illa meslek kazandırmasına gerek yok zira sen mesleğini seçmişsin, kazanacağın şey bakış açısı olsa bile çoğu insandan fazladır.

Yani şart mıdır, asla .. Destekleyici bir bölüm okusan zamanın boşa mı gider, asla ..


2013-01-11 15:49:14
  • Offline
eğitim şart ok. ama
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

eğitim şart ok. ama üniversiteyi bitirip üzerine birşey katmazsan da olmaz bu işler, örneğin şu an yurtdışı bir iş için çalışıyoruz ama projelerde yapılması imkansız öyle detaylar varki nevrimiz döndü detay çözmeye ve kabul ettirmeye çalışmaktan.


MODO, rhino
2013-01-11 16:10:54
  • Offline
  • Erkek
``üniversitenin vereceği şey, güzelle
3ddesigner3d designer

``üniversitenin vereceği şey, güzelle çirkini ayırdedebilme, güzeli güzel, çirkini çirkin yapan özelliklerin farkına varabilme yetisidir.``

Bende bu cümleye katılmıyorum...

Bence Üniversiteler de çirkini yapmaya zorlatılıp,yüksek not alma yetisi kazandırılıp, iyi olan devre dışı bırakılmaya çalışılıyor. Yani bir takım aşamaları, özünde iyi yada kötü olduğu sorgulanmadan, sorgusuz sualsiz, sistemi kabullenip istenilenleri yapmaya zorlandırılıyorsunuz. Bu da zaten insanın kendi içerisinde bulunan iyi ve güzel olanı köreltip, kötü olanı yapmaya ve başarma efekti vermeye neden oluyor. Yani başarmak ve mezun olmak ya da diplomaya sahip olmak şuna benzer;

photoshop daki adjusment colordaki saturation değerinin sıfırlanıp siyah beyaza dönüştürülüp,ardından noise efekti vererek ve drawing efektiyle desteklenip karakalem çizim yapılmış görünümüne kavuşturulmasına benzetmek yanlış olmaz.

Efektler destekleyicidir ancak öz olmadan tek başına efekt bir işe yaramaz.


2013-01-11 16:31:11 Edit:2013-01-11 16:33:35
  • Offline
  • Erkek
ben üniversiteden mühendis olarak
CoDiEEngin EROLAvatar

ben üniversiteden mühendis olarak mezun olduğumda herkes bana mühendis diyordu ama mesleğim üzerine veya mühendislik üzerine hiç bir şey bilmiyordum. ilk raporlarımı yazarken neyi nasıl yapacağımı hep başkalarından öğrendim. bu değerlerinin nereden geldiğini bu parametrelerin ne işe yaradığını. arazide ne yapmam gerektiğini ki bunlar 1.2. sınıf dersleridir. anca 2-3 sene sonra sorulan bi soru olursa mantıklı cevaplar verebilmeye başladım. şimdi yüksek lisans doktora tezi hazırlayan arkadaşlara mesleki olarak yardım edecek seviyede mesleğimde geliştirdim kendimi.

kendimce iyi bir mühendis olmanın bir çok yolu vardır. okursun araştırırsın yazarsın bozarsın yeniden yaparsın. bakmışsın iyi bir mühendis olmuşsun. ama mühendis olmanın bir yolu vardır. oda okula gidip okulu bitirmek, mezun olmak ancak ondan sonra iyi olmak konusunda birşeyler yapmaya başlayabilirsin.

her üniversiteli gibi büyük ihtimalle sana bir alex alvarez olmayı öğretmeyecekler hatta çıkınca bunun içinmi okudum diyeceksin. ama o işin eğitimini almış olacaksın. hiçbir işine yaramazsa bir gün" sen kim oluyorsun ben bu işin eğitimi 0 dan aldım" dersin karşındaki üzerine bir kelime söyleyemez.

her işte olduğu gibi eğitim falan almadan doğuştan gelen bir yetenek ve anlama becerisiyle bu işi babalar gibi yapan adamlar vardır. onlarada saygım büyüktür. hatta bu konuyu geç matematik fizik gibi konularda tarih bu tip adamların formülleri teorileri kanunları ile falan doludur.

yapmaktan hoşlandığın şey bu ise profosyonel olacam diyorsan kendimi de deliler gibi geliştirebilirim diyorsan, kesinlikle eğitim almalısın. bu mesleğin sadece bu sitede gördüklerin veya evdeki basit makinalarda yaptıklarından keyif alıyorsan birde büyük bir studyoda render çiflikleri ile 3-5 quadrolu makinalarla çalışmaktan alacağın hazzı düşün.


https://www.facebook.com/grnt3d | www.grnt3d.com | http://codie1982.deviantart.com/ | http://nmo.cgsociety.org/
2013-01-11 16:41:08
  • Offline
  • Erkek
Üniversite okumanı tavsiye ederim

Üniversite okumanı tavsiye ederim ama okulda alacağın eğitimden dolayı değil çok boş vaktin olacak eğer o vakti değerlendirebilirsen okul bittikten sonra çok iyi bi seviyeye gelirsin ama okuldan kesinlikle bi beklentin olmasın sadece ödevlerini yap ve derslerden geçerli notlar almaya bak ben bu işlerle ilgili bölümü okuyorum ama okulun bana kattığı şeyler çok az.3ddesigner in dediği gibi okul sanatsal bir bölüm olsa bile sendeki yaratıcılığı köreltir gereksiz derslerle burdaki eğitim sistemine çok güvenme o yüzden


2013-01-11 21:24:49
  • Offline
  • Erkek
Kendini pazarlaman için diplama
arokhayhan dönmezAvatar

Kendini pazarlaman için diplama şart, bu ülkenin gerçekleri bu!

Diploma demek etiket demek, etkiket olmadan iş bulmak zor isterse ağzınla kuş tut... Bil, bilme.. kimse önemsemiyor, herkes diplomaya bakıyor.
Kendini geliştiren kişi için diploma anahtar demek. İçinde merak ilgi heves varsa başarıda gelir.


2013-01-11 21:30:50
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!