3ds Max : 3DS Max 2020 autosave ve merge süresi çok uzun

3DS Max 2020 autosave ve merge süresi çok uzun
Maximiliano06Doğuş ACAR

Merhaba ben Doğuş,

3ds max 2020 kullanıyorum.1.673 poly ve 1.748 vetex sayısı olan bir anahtar ve kilit projem var dosya boyutu 12.1 mg sorunum şu, dosya çok küçük olmasına rağmen normal save ve autosave yaparken neredeyse 2-3 dk bekliyorum merge yapmakta çok uzun sürüyor.Daha önce internette okuduğum kadarıyla script yazmak işe yarabilir galiba ama scripti nereye yazacağımı bilmiyorum.Daha önce cleaner adlı bir script kullandım bişeyleri temizledi nodes gibi şeyleri fakat sadece dosya boyutunu düşürdü save süresi aynı kaldı.Bu dosyaları temiz bir maxe attığım zaman oranında save süresini uzatıyor.Bu sorun diğer projelerimde de mevcut 15-20 milyon poly sayısı olan bir projede dosya boyutu 2.5 gb ve açılmasını 15-20 dk bekliyorum aynı şekilde save yada autosave ve merge süreleride çok uzun.Bu projede de cleaner adlı scripti kullandım ama sadece dosya boyutunu 2.5 gb tan 450 mg indirdi save süresi hala aynı.

Bilgisayarım şirket bilgisayarı ve workstation bir bilgisayar.

Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, kolay gelsin.


2020-01-06 10:36:52
  • Offline
  • Erkek
Dosyanız açıkken File>New (Ctrl+N)
aylmzabdullah yılmazAvatar

Dosyanız açıkken File>New (Ctrl+N) diyin çıkan pencereden Keep Objects i seçip yeni bir dosya oluşturup onu kaydetmeyi deneyin. Render ayarlarınızı kaydedip bu dosyaya da çağırabilir siniz.
Bu sorunun nedeni bazen kullandığınız objelerin Hierarchy sin den kaynaklı olabiliyor. Onların kayıtları da dosyada yer kaplıyor. Bu nedenle onları yok kabul ederek sahnede kullanmak daha mantıklı.


Bildiklerimiz kadar bilgili, bilmediklerimiz kadar cahiliz. //aylmz
2020-01-06 16:19:07
  • Offline
  • Erkek
Dediğinizi yapamadım file-New dediğim
Maximiliano06Doğuş ACAR

Dediğinizi yapamadım file-New dediğim zaman new all ve new template diye iki sekme çıkıyor new all dediğim zaman direk dosyanı kaydet falan diyo ondan sonra direk komple sahneyi sıfırlıyor.Teşekkürler.


2020-01-08 16:26:42
  • Offline
  • Erkek
Sorun düzeldi gibi.
Maximiliano06Doğuş ACAR

Sorunu kaynağından çözemedim fakat faklı bir şekilde projeleri temizleyebildim. Dosyaları FBX formatında export ederek sıfır bir max dosyasına import ettiğim zaman her şey normale dönüyor kayıtlarım ve autosavelerim mergelerim normal olması gereken hıza geldi fakat hatayı kaynağında nasıl düzelteceğimi henüz bulamadım.


2020-01-08 16:30:07
  • Offline
  • Erkek
Bizim ofiste bu problemi
portoDeniz ErtanAvatar

Bizim ofiste bu problemi çözene kadar çok çekmiştik. İşin kötü tarafı yeni bir dosyaya böyle sıkıntılı olan dosyalardan obje merge edildiğinde yeni dosya da aynı sıkıntılar yaşanıyor. Forumlardaki araştırmamız sonucunda iki script bulduk. Bunlardan biri dosya boyutunu düşürüyor, diğeri dosyanın hızlanmasını sağlıyor. Aşağıdaki isimleri internetten araştırıp bulabilirsin: “clean retimers” ve “remove anim layer controller”


2020-01-10 14:46:09
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!