3ds Max : Bu 3DS Max`i öğreneceğim!

Bu 3DS Max`i öğreneceğim!
emreetasciEMRE TAŞCI

Herkese merhaba,

İnşaat Teknikeriyim. 3D max`e yaklaşık 2 ay önce başladım öğrenmeye hergün ciddi anlamda uğraşıyorum saatlerece ve bu forumu da bulmam bu şekilde oldu. bişeyler yapmaya çalışıyorum fakat ileri seviyeye bir türlü geçemeyecekmişim gibi geliyor. çoğu yaptığım şey baya dandik duruyor:) bazen sırf bu yüzden içimdeki istek de gidiyor. yaptığım bazı tasarımları aşağıda belirtsem olumlu olumsuz düşüncelerinizi belirtseniz ileride kazanç sağlamam açısından nelere dikkat etmem gerekir bu konuda uyarıda bulunursanız mutlu olurum.
iyi çalışmalar dilerim

http://i.hizliresim.com/oV8mL2.jpg

http://i.hizliresim.com/lZrDok.jpg

http://i.hizliresim.com/VDX7ZV.jpg

http://i.hizliresim.com/nlmDvg.jpg

http://i.hizliresim.com/vP8D0R.jpg

http://i.hizliresim.com/1EDo9D.jpg


2018-06-25 03:47:35
  • Offline
  • Erkek
3dsmax i 23 yıldır
mimhakanHakan GüngördüAvatar

3dsmax i 23 yıldır kullanıyorum...Halen öğreniyorum! Bol bol youtube, ders, fotoğrafcılık, oran-orantı çalış.


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2018-06-25 08:19:07
  • Offline
  • Erkek
Çalışmalarına baktım. Söylenecek çok
shineseeHakan BabarAvatar

Çalışmalarına baktım. Söylenecek çok şey var (kaplamalar, ışık vs) ama bence ilk dikkat etmen gereken şey eşyaların büyüklükleri. Çok orantısızlar. Benim fikrim ilk önce bu durumu düzeltmen.


2018-06-25 11:28:18
  • Offline
  • Erkek
Merhabalar
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Biraz Zaman, Sabır, Özveri ve Adanmışlık.

İleri seviye iyi kazanç için dünyaya açılman gerekir;

Bunun için İngilizce.


https://kemalbudak.tumblr.com/
2018-06-25 13:14:10
  • Offline
  • Erkek
yorumlarınız için teşekkür ederim.
emreetasciEMRE TAŞCI

yorumlarınız için teşekkür ederim. bir video eğitim seti ile başladım bu maceraya gerisi bilindiği gibi youtube forumlar vs. yani genelde gördüğümü aktarmada sorun yaşamıyorum ışık dışında ama iş özgün tasarıma geldiğinde işler karışıyor:) çizim sanatının hertürlüsü güzel. emek harcamadan yemek olmuyor tabi sizlerinde değindiği gibi..


2018-06-25 21:17:08
  • Offline
  • Erkek
Bu üstadın proilindeki tutorillerden
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Bu üstadın proilindeki tutorillerden başlarsan daha hızlı ilerlersin. Kolay gelsin.

https://www.artstation.com/timbergholz


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2018-06-28 21:21:47
  • Offline
  • Erkek
Sabır ve Devamlı Çalışma
alisengunAli ŞengünAvatar

3dsmax geniş kapsamlı bir yazılım, uzman olmak için devamlı çalışmak ve pratik yapmak gerekli. gerçekçi render almak için model-ışık-materyal en önemli kısımdır. gerçekçi çizilmiş bir model (boyutları vs. max unit setup gerçek ölçüler) fotometrik skala dediğimiz olay dünya hayatındaki ve çevrimizi taklit ederek kaliteyi artırırız. örnek 10 metre kare bir odayı 100 wat bir ampul ile aydınlata bilirsin. max çizim yaparken bir,içmekan çalışması yaparken ölçülere dikkat ederek çizmek gerekli. sebebi ise sen göz kararı bir çizim yaptın diyelim ki bu ölçüler bir değere bağlı olmadığı için büyük olacaktır. 10 metre karelik bir oda yaptığını sanırsın ama 100 metre kare olmuştur. 100 metre karelik bir oda 100 wat ampul ile aydınlatmaya çalışırsan odan karanlık olacak, ışığın değerini artıracaksın ışığa yakın yerler çok aydınlık olacak, ışıktan uzak kalacak yerler karanlık olacak olayın özeti model çizimde rast gele değil ölçülü ve planlı yapman gerek.ışık konusunda kendi geliştirmek için fotoğrafçılık bilgisine sahip olman lazım bu sayede maxte hem ışık ve kamera bilgisinde pekiştir irsin.diğer bir kısım ise materyal kısmıdır mat. hazırlamak max en zahmetli iştir aslından kullandığın render motoru ne olursa olsun mat. olmadan gerçekçi sonuç elde edilmez. mat hazırlamada vray kullanacak ise en doğru kaynak grant warwick tutorları olacaktır. maxte iyi olmak için fedakarlık gerek, çok deneme yanılma yöntemi en iyi yoldur. ustaların yaptığı işleri incelemek taklit etmek iyi bir yoldur.her hangi görseli açarak detayları yorumlamak (gölge,ışık,açı,renkler vs.) bir yoldur.

Arrimus 3D _ Model çizme konusunda youtube efsanesidir: https://www.youtube.com/channel/UCSLLdTBwLMfTKWS56tOiQpw


https://www.behance.net/alisengun
2018-06-29 10:18:39
  • Offline
  • Erkek
kendine bu kadar yüklenme
kajaxatakan şıkoğluAvatar

kendine bu kadar yüklenme arkadaşım.daha yeni başlamışsın ve bence gayet iyi gidiyorsun. burda ki bir çok "usta" nın ilk işleri görsen keşke :) her zaman böyledir. gelişerek, öğrenerek ilerlersin. yılmak yok. devam ;)


vefasız hedef kitle
2018-07-07 09:00:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!