3ds Max : Kaplama ayarlarımı değiştirmeden kaplama adı ve türünü değiştirmek

Kaplama ayarlarımı değiştirmeden kaplama adı ve türünü değiştirmek
xantier

Arkadaşlar sorudan anlaşılacağı gibi bu konuda yeniyim.Yaptığım model bittikten sonra kaplamaların isimlerini değiştirmem gerekti.Ancak kaplama ismi değişince uw ve xform ayarları sıfırlanıyor.
Ayrıca jpeg olan dosya türünü PNG yapmak istediğimde yine bu ayarları sıfırlamadan nasıl yaparım? Kolayı nedir?Teşekkür ederim.


2018-05-20 12:25:58
  • Offline
dosyalarda değişiklik
serkanmertserkan mert

Çalışma dosyalarında sonradan yapılan değişiklikler , yer değiştirme , uzantı değiştirme , isim değiştirme vesaire gibi , programa önceden işlenmiş veri yolunda yapılan her değişiklik , programın dosyayı bulmasını engeller zira program önceden tanımlanan yer dosya türü ve dosya adını çağırır eğer bunlardan herhangi biri değişirse ilgili dosyayı bulamaz ve bunların elle yeniden tanımlanması gerekir.

bu durum sadece dosyanın önceden tanımlanmış yerde olmamaısından kaynaklanır , modelin uw sini yada xform ayarlarını etkilemez , tek yapman gereken ilgili dosyanın nerde olduğunu yeniden programa göstermen gerekir.

bu durum göreceli olduğu için otomatik işlem yapabilen araç yada yazılım yoktur , direk elle senin tanımlaman yani hangi dosyayı hangi konumdan çağırması gerektiğini senin yeniden belirlemen gerekir.


2018-05-20 22:58:09
  • Offline
  • Erkek
Relink Bitmap diye çok
okitoErdem TürkoğluAvatar

Relink Bitmap diye çok kullanışlı bir script var.
Dosya ismini ve uzantısını değiştirdiğinde otomatik olarak path oluşturup map`leri tekrar ilgili slotlara tanımlıyor mu bilemiyorum ama denemekte fayda var.

https://www.colinsenner.com/scripts/relink-bitmaps


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2018-05-21 09:48:41
  • Offline
  • Erkek
Teşekkür ederim.Deneyeceğim.
xantier

Teşekkür ederim.Deneyeceğim.


2018-05-23 19:42:06
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!