3ds Max : freelance fuar standı, iç-dış dekor çizimi yapıyorum.müşteri bulmada ve tavsiye istiyorum.

freelance fuar standı, iç-dış dekor çizimi yapıyorum.müşteri bulmada ve tavsiye istiyorum.
HASAN3DMAXHASAN TAŞKIN

Arkadaşlar merhaba, 6 yıldır fuar standı, showroom, mağaza, işyeri dekoru gibi işlerin hem tasarım hemde uygulamasıyla fiilen uğraşıyorum. malzeme statik uygulanabilirlik ölçü gibi temalarda hayli tecrübe sahibiyim.
3dmax proje hazırlayıp, uygulama detayları ve ölçülendirmesini yaparak işi teslim edebileceğim yahut malzeme seçimi ve işin uygulama kontronörlüğünü de üstlenebileceğim bir çalışma diyagramı arayışındayım. zira uygulama ile hayli vakit kaybedip meşgalemin dışına çıkıyor ve daha stresli bir ruh haline giriyorum. uygulama işine kontrönörlük dışında girmek istemiyorum. müşteri bulmak için tavsiye ve yardımlarınızı rica ediyorum


2016-06-22 18:47:10 Edit:2016-06-22 18:49:10
  • Offline
  • Erkek
iş bulma
serkanmertserkan mert

eğer serbest çalışmayı düşünüyorsan ve müşteri kitlen yok ise ulaşılabilir olman gerekir bunun içinde yaptığın işe uygun ve kendini iyi ifade edebileceğin iyi hazırlanmış bi web sayfası gerekiyor , geniş referans çalışma arşivi oluşturman ve bunları farklı kanallardan yayınlaman ve kendi çalışmalarını kapsayan katalog basman ve ilgili şirketlere yollanman gerek , seçtiğin bölüm türkiyede biçok kanalla yapılan ve yaptırılan bi iş farklılık yada yenilik getirmediğin sürece pazarda yer edinmen yada doğru işi bulman zor ve son olarak istismara yada emek kaybının en çok yaşandığı alanlardan biri, bu sebeble iş alım ve teslim süreçlerinde çok daha dikkatli olman icab ediyor .


2016-06-23 02:12:41
  • Offline
  • Erkek
teşekkürler
HASAN3DMAXHASAN TAŞKIN

iyi nasihat etmişsiniz sağolun, free çalışmakta mimarlık ofisi çalıştırmak kadar detaylı bir çalışma istiyormuş, anladığım. emek hırsızlığını engellemek için yapılabilecek birşey yasal bir savunma yokmu?


2016-06-23 12:05:21
  • Offline
  • Erkek
yook
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Bu mevzuat ile yok bence. Örneğin birisi işini çaldı ve web sitesine koydu, bunu iki yıl sonra farkettin ve avukata koştun; Avukat senden danışmanlık parası aldıktan sonra ilgili kişiye telefon ediyor "O resmi siteden silmezsen dava açıyoruz" dediği anda 24 saat içinde o resim siliniyor. ve Adalet yerini bulmuş oluyor (!)

Daha önce bunu yaşadık, resmi burdan almış, isim görünen yerlerini kesmiş ve kalan kısıma adını yazmış. Dünyanın en büyükleri interneti halen anlayamadı, kaldı ki 70 yaşındaki adalet görevlileri nasıl anlayacak ?

Resmi silmeyip dava açtığını düşünelim, 4-5 yıl beklersin. Ondan sonra avcunu yalama ihtimali %60 . Adam öldürenlerin bile takım elbise giyip iyi hal durumu aldığını düşününce ; Adalete güvenmek yerine resmin üzerine her milimetreye adını yazmak daha garantili çözüm olur.


Game maker
2016-06-23 13:49:40
  • Offline
  • Erkek
Emek ve Tecrübe
aangAkif KayaAvatar

Hasan bence senin meziyetlerinde birisinin evde free çalışması daha önce verilen emeklerin çöp olduğu anlamına gelir.

Naçizane tavsiyem; uzun süredir sektör içerisinde olduğuna göre (fuar ve iç mimarlıktan bahsediyorum) iş gücü olarak yeterli çevreye sahipsindir. İşinle de ilgili olduğunu varsayarsak müşteri nasıl bulunur, ne konuşulur, satış kanalları nelerdir az cok aşinasındır. Biraz cesaretli olup, kendi şirketini kurman(Fuar şirketi ya da iç mimarlık şirketi) bu kadar tecrübeden sonra daha mantıklı geliyor.

Evde çalışmak birçok kişiye cazip gelse de bambaşka bir disiplin gerektiriyor. Ayrıca ödemeyle ilgili yaşanan problemler de cabası.

Tekrar ediyorum, yerinde olsam kendi şirketimi kurar, 6 yılın verdiği tecrübe ve birikim üzerine yoğunlaşırdım.


sıkma kendini zaten yorgunsun
2016-06-27 10:39:25 Edit:2016-06-27 10:41:31
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!