3ds Max : Danışma

Danışma
qekkeMehmet AydınAvatar

Öncelikle herkeze merhaba. Yaklaşık 5 yıldır 3D işlerle uğraşan biri olarak kendime yeni bir yol haritası çizme kararı aldım ve fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.Animasyon alanında ilerleme kararı aldım ve burda program karşılaştırmasından çok Türkiye de animasyon firmalarının hangi programları kullandığını bilmek istiyorum az çok bu konuyla alakalı fikirler var aklımda yaptığım araştırmalarda var ama forumda daha çok bu işin içinde olanlarla fikir alışverişi yapıp yola koyulmaya karar verdim.En azından işin içinde olan kişilerin daha doğru analiz yapıcağı kanısındayım.Aktif olarak max kullanıyorum ve diğer 3d uygulamalarıda öyle böyle kullanıyorum kıyısından köşeşinden diyelim çünkü çok fazla program kullanmak yerine bir programda profesyonelleşmek istememden kaynaklanan bir durum bu.Uzun zaman mimari alanda çalıştım ve suan profil üretimi yapan bir firmanın arge biriminde çalışıyorum.Bu kararı neden aldıma gelince insanın sürekli kendini geliştirmesi gerektiğine inanan birisiyim ve animasyon işlerini izledim zaman modelleme aşamasında vs bu tarz projelerde bende olmalıyım isteğimden kaynaklanıyor. Gerçekten program karşılaştırmak yerine Türkiyedeki iş sektörünü göz onüne alarak değerlendirme yapmanızı rica ediyorum. Çünkü hayallerden önce gerçeklerle hareket etmesini çok iyi öğretti bana bu piyasa.Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olabilcek herkeze.


2016-02-29 10:01:03
  • Offline
  • Erkek
Animasyon dendi mi benim
brsaicnaztrkouBarış Can Öztürk

Animasyon dendi mi benim aklıma direkt maya geliyor. Animasyon mayadır.


2016-02-29 10:38:04
  • Offline
  • Erkek
Selamlar, Animasyon derken karakter
tt10

Selamlar,
Animasyon derken karakter animasyonu kastediyorsan, çizgi film filan, Türkiye`de max te kullanan çok mayada, modelleme de ise genelde zbrush hakim, ama tabi ki bu iki alan içinde yeteneklerinizin ve bol bol çalışmanız gerektiğini unutmamalı,
karakter animasyon için bol bol pratik yapmalı ve etrafınızı iyi incelemeli ve analiz etmelisiniz, mesela şişman bir insanın hareketlerinin, zayıf insana oranla yavaş olacağı gibi, karakter animasyon işi ile ilgilenen birisi olarak söylemeliyim ki hakkıyla animasyon yapmak istiyorum diyorsan çok zamana ihtiyacın olacak :)
bu iş o kadar kolay değil..
animasyon için ilk animasyonun 12 prensibini çalışarak başlayabilirsiniz.
size kolay gelsin..


2016-02-29 10:49:25
  • Offline
Animasyon derken neyden bahsediyorsun
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

Animasyon derken neyden bahsediyorsun onu açıklarsan daha iyi olur.


yazicifx@gmail.com
2016-02-29 10:51:02
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle teşekkür ederim evet
qekkeMehmet AydınAvatar

Öncelikle teşekkür ederim evet karakter animasyonu kastediyorum. Hangi iş kolayki calışmaya başlamadan? ilk max ögrendim günü hatırlarım gözümde ne büyürdü :) peki program açısından benim için iyi olabilecek program hangisi? maxde mayada kullanan çok dediniz sizce hangisini tercih etmeliyim?


2016-02-29 10:56:30
  • Offline
  • Erkek
animasyon mu? ne animasyonu?
kajaxatakan şıkoğluAvatar

animasyon mu? ne animasyonu?

proje aşamasında ki mimari işlerin tanırım - reklam animasyonları ? freelancer olarak bu işi yapan bir çok arkadaş var zaman zaman paralarını alamıyorlar. freelance olarak ajanslarla çalışırsan ücertler daha düşük (cünkü arada ajans var kendi karını da koyuyor) ama paranı her zaman alırsın.
direk ajansa veya mimarlık firmasına girip çalışayım dersen maaş 3000 tl civarıdır. diğer sosyal hakları söylemeye gerek yok tabi.

film de çalışacam karakter animasyonu yapacam diyorsun?
sektörde bu işleri doğru düzgün yapabilen 3-5 yer var maaşlar 4000 tl den başlıyor ama kadrolar "çekirdek" yani kendine yer bulabilmen biraz vakit alır diye düşünüyorum. ha birde trt çocuk kanalı başta olmak üzere yapımlar hazırlayan ankara menşeili firmalar var maaşlar daha düşük ve birçoğu gayriciddi firmalar para almak güç. bu alanda freelancer olarak çalışmak anlamsız, iş az zaten.

Motion Graphics animasyon?

doğrudüzgün iş çıkaran 5-6 tane firma var maaşlar 4 bin civarı başlıyor, cinema4d ve after effects kesinlikle uzmanlık isterler. freelance çalışılabilir, tv kanallarında çalışılabilir (ben 10 yıl çalıştım), seçenek çok tabi ama uzmanlık için vakit ister.

animasyon sektörü kabaca böyle dostum.


vefasız hedef kitle
2016-02-29 11:02:19
  • Offline
  • Erkek
Karakter animasyonun da maya
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

Karakter animasyonun da maya nın bir piyasa hakimiyeti var nerden biliyorsun dersen iş ilanlarından bu sonuca varıyorum.
ama Maxde de çok iyi karakter animasyonu yapan kişiler var.
Programların becerisi tartışmasına girmeden piyasada iş olanaklarını düşündüğümüzde bence Maya programı öne çıkıyor.


yazicifx@gmail.com
2016-02-29 11:16:01
  • Offline
  • Erkek
Şöyle söyleyeyim, max bilginiz
tt10

Şöyle söyleyeyim, max bilginiz var ise max ile başlayabilirsiniz. Sonuçta karakter animasyon program işi değildir tamamen bilgi işi, yani sen karakter animasyon prensiplerini öğrendikten sonra mayaya yada başka programa geçmen zor olmayacaktır. sonuçta toollar farklı olacak o kadar bilgi yine aynı bilgi :)
Türkiye de animasyon gelişmekte o yüzden karamsar olma, trt çocuğa iş yapan stüdyolar İstanbulda da daha çok buna emin olabilirsin, ama dediğim gibi kendine yer edinebilmek için mutlaka bir yerlerde jr animatör olarak yer edinmelisin, bunun içinde prensipleri anlamış olman ve uygulayabilmen çok önemli, zaten gerisi deneyimle gelecektir.
maaş konusuna gelecek olursak maalesef 4000 liradan başlamıyor. bu rakam için deneyimin ve bilgin iyi olmalı ama şunu da belirteyim iyi duruma geldiğinde bu rakamdan daha çokta kazanabilirsin.


2016-02-29 11:19:59
  • Offline
Gercekten çok açıklayıcı bir
qekkeMehmet AydınAvatar

Gercekten çok açıklayıcı bir anlatim olmuş değerli yorumunuz icin teşekkür ederim değerlendirip bir karar vericem açıkcası karakter animasyonu alanında ilerlemek istiyorum ama motion graphicsde ilgimi çekmiyor desem yalan olur bu kararsızlıktan isallah doğru bir kararla çıkarım :)


2016-02-29 11:20:01
  • Offline
  • Erkek
verdiğim maaş örnekleri junior
kajaxatakan şıkoğluAvatar

verdiğim maaş örnekleri junior seviye için değildi elbette junior artistler bu rakamların yarısına işe başlarlar genelde.


vefasız hedef kitle
2016-02-29 11:58:12
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!