3ds Max : sahtekar 3d ciler,emek hırsızları, komisyoncular

sahtekar 3d ciler,emek hırsızları, komisyoncular
gulsen35

Arkadaşlar merhaba. Böyle bir başlıkla konu açmamın sebebi içerisinde bulunduğum sektöre karşı gerçekten hiç güvenimin kalmamaması. Son günlerde yaşadığım bir kaç olayı şöyle özetleyeyim,
-web sitemde kullandığım bana ait olan bazı donelerin başka web sitelerinde kullanıldığını gördüm.Firma sahibini aradım ve şikayetimi bildirdim. Firma sahibi her ne kadar bizde öyle şey olmaz falan desede doneler şahsıma ait olduğundan bir kaç gün sonra sitelerinden kaldırıldı. Aynı sayfada görünce gerçekten hayranlıkla baktığım bazı mimari çizimler vardı ve gerçekten çok profosyonel çizimlerdi, birkaç gün içinde onlarda kaldırıldı. Demekki onlarda çalıntıymış.
-Başkalarının web sayfalarını arada gezer çalışmalarına bakarım. Gezdiğim bir çok modellemecinin sayfalarının yurt dışından çalıntı görsellerle doldurulduğunu görüyorum. Bunları referans göstererek iş alıyorlar. Belki sonradan ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar ama bir çok sahtekar bu yöntemi kullandığı için piyasayı allak bulak ediyorlar. O kadar iyi görseller kullanıyorlar ki verdikleri fiyatla referansları arasında uçurum oluyor. İş vereninde aklı karışıyor, sonuçta çıkan işin referansla alakası yok, saçma sapan bir şey. Olan dürüstçe bu işe emek verenlere oluyor.
-Birde sık sık dışarıdan bazı kişiler beni arayarak fiyat alıyor. Bir çoğunun işveren değil, işbilmeyen çizimciler olduğunu düşünüyorum. Son olarak bu gün buradada kaydı olan erdal diye biri (soy ismini vermiyorum)beni arayarak kötü bazı çizimler gönderdi.(http://hizliresim.com/E545QB) Müşterisinin bunları beyenmediğini başka bir çalışma istediğini söyledi.Ben fiyat ve termin süremi verdiğimde benimle konuşma tarzından bu arkadaşın benden fiyat almaya çalıştığını anladım. Googleda aradığımda şahsın buradada kaydı olan bir çizimci olduğunu gördüm. Sonra ona şöyle bir mesaj attım; siz zaten çizimcisiniz niçin benden fiyat alıyorsunuz dedim, bana verdiği cevap ; sende aptal olmasaydın fiyat vermeseydin, dedi.
Uzun lafın kısası herkez bilsinki içimizde çok fazla sahtekar var. Bu sahtekarlar emek vererek kazanmaya çalıştığımız ekmek paramızı haydut gibi elimizden almaya çalışıyorlar.


2016-02-03 14:32:35 Edit:2016-06-02 19:33:54
  • Offline
hsndmrl
hsndmrlhasan demirelAvatar

bence bu kadar takma kafana senden fiyat alıp başkasına vermiş anladığım kadarıyla genelde paramı alamadım diye konu başlıkları oluyor onlar bu tarz kişiler oluyor işi bilmeyen birisi kulak dan duyma fiyatları veriyor yaptığı işin sonucu kötü olunca sadece sahtekar kendi değil karşıdaki iş yaptıranda ona para vermiyor bu sefer oda veryansın ediyor bunun gibi bir çok sahtekar var böylelikle bir yere varamazlar ama piyasayı ve bu işi düzgün şekilde yapan insanlarıda biraz yıpratıyorlar.


0532-720-86-90
2016-02-03 14:59:35
  • Offline
  • Erkek
Foyaları elbet çıkar
2e3aemrekaracaAvatar

Başkalarının çalışmalarını kendileri yapmış gibi göstermeleri içler acınası bir durum.
Ama çok üzülmüyorum. Sonuçta buna inanıp iş verenler aldıkları sonuç karşısında bunları farkedeceklerdir.


2016-02-03 16:13:11
  • Offline
  • Erkek
Ah ah her sektörde
fasuto53Fatih Avatar

Ah ah her sektörde bu kişiliksiz şahsiyetlerle uğraşıyoruz. Emek vermeden müşteri edinmesi bir yana dursun birde vaktini çalarlar.

Bu tipler üretmemek konusunda öylesine ısrarcıdırlar ki öyle zannediyorum tüm vakitlerini emek verenlerin emeğini nasıl kopya ederim, nasıl sahtekarlıkla bir adım öne geçerim diye düşünüyorlar.

Zaten bu şahıslar her gün sabah işe giderken sizi ezerek arkanızdan önünüze geçer ya metroya ya asansöre biner. Sizin bineceğiniz asansöre iki adımınız kalmışken yanınızdan rüzgar gibi geçer size küfredercesine son bir kişilik yeri doldurur. Abarttığımı sanmayın, emekli olana kadar ömrünüzün bir ayı asansörün tekrar aşağı inmesini bekleyerek geçiyor.

Biraz alakasız görünüyor olsa da toplumun genel kalitesini buralardan da ölçüp bunu sadece 3D ile ilgili olmadığını da düşünün diye yazdım. Bu konuda çok dertliyim, müsait konu bulunca içimi döktüm. Sizi de şişirdim kusura bakmayın arkadaşlar. Güzel insanlar olmak dileğiyle, esen kalın...


2016-02-03 17:36:01
  • Offline
  • Erkek
Ruhunu şeytan ele geçirmiş
Seke

Ruhunu şeytan ele geçirmiş insan görünümlü zebaniler yanin cehennemde :D
Sadece gereksiz insanları yazmaya başlasam roman olur sitenin veritabanı kaldırmaz.O yüzden örnek vermiyorum.Bu ülkenin problemi bu.Insanlarinin çok uyanık olması[sözde uyanık] velhasıl berlin duvarı lazım bu dünyaya iyiler ve kötüler diye ayrılmalı.


2016-02-03 20:17:23
  • Offline
fasuto53 < güzel yorum.
drekonNecmi DemirkeserAvatar

fasuto53 < güzel yorum. Dün Kore'de çekilmiş bir belgesel izledim. Adamlar metroya binecekleri durakta tek sıra halinde sıra olmuşlar, metro kapıyı açınca sağdan tek sıra biniyor, soldan tek sıra iniyor. Kalabalık olduğudan değil hani, saygıdan. Metronun içi bomboştu. bizdeki inek gibi doluşan kalabalığı düşününce...

 


Game maker
2016-02-03 21:17:41
  • Offline
  • Erkek
O videoları izleyip kendimce
fasuto53Fatih Avatar

O videoları izleyip kendimce sosyal analiz yapmaya çalıştığım o kadar çok olmuştur ki Necmi Bey, anlatamam inanın.


2016-02-04 00:09:10
  • Offline
  • Erkek
Bu ve benzer durumlarla
dark1nqMehmet ÜnalAvatar

Bu ve benzer durumlarla çok kez karşılaştım. Çalışmamızı nasıl bir psikolojisi varki yapamayacağı şeyleri referans gösterir anlam veremiyorum. Arkadaşımın durumunda görmüştüm konu da tam üstüne geldi.

"Yoksulun sırtından doyan doyana, bunu gören yürek nasıl dayana, yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bilmem söylesem mi söylemesem mi..."


2016-02-04 00:54:58
  • Offline
  • Erkek
Böyle durumlardan hepimiz şikayetçiyiz.daha
ugurkanturugurkanturAvatar

Böyle durumlardan hepimiz şikayetçiyiz.daha gecenlerde benim de başıma geldi sayfa da konusunu açmıştım.benim tasarımları almışlar sayfalarına koymuşlar neymiş biz yaptık.yazık...

Ama böyle durumlara alışmakta kötü...


ugurkantur@gmail.com
2016-02-04 08:44:44
  • Offline
  • Erkek
Ahlak
DRADMAXCüneyt OruçAvatar

Problem tamamen sistemin kendisidir. Bu tip olaylar sadece en uçtaki kılcal olanlar. Ahlak eksikliği ve toplumun artık önemsediği değerlerin yok olması yada dışarıdan yok edilmesi. Ben 15 yılı aşkındır açıkhava reklamcılığı sektöründeyim. piyasada tasarımını yapmış olduğum hatırı sayılır sayıda cephe ve tabela sistemleri var ve birçok tabelacı bu fotoları çizimleri kopyalayıp kendi sitelerine koydular. Eski işverenim üşenmeyip hergün web te ava çıktı ve gördüğü her foto ve çizimlerimizi kullananları telefonla arayıp ikaz etti uymayanlarıda mahkemeye verdi. Amaaaa bu ülkede hukuk ne kadar hızlı işler ve sonuca varırsınız tabi orası da tartışmaya açıktır.


kaç boyut olduğu önemli değil 2`de olur 3`te.. ;)
2016-02-04 13:20:50
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!