3ds Max : 3d kataloğu

3d kataloğu
kaplan33ramazan kaplan

arkadaşlar 3d tasarım yapıyoruz görselleştiriyoruz çeşit çeşit yataklar koltuklar yapıyor yada bir siteden hazır indiriyoruz, google`a texture yapıp hangisi hoşumuza gittiyse duvar kağıdı koyuyoruz ama iş uygulamaya geldiğinde o yatağın, tuvaletin, banyonun, duvar kağıdının aynısından ara bul. firmaların ürettiği 3d modelleri var mı acaba mesela vitranın banyo serisi veya istikbalin koltuk takımı. veya bilmem hangi markanın duvar kağıdı.
bildiğim kadarıyla bir tek philips`in lamba ayarları var ama bildikleriniz varsa paylaşabilir misiniz.


2015-09-26 06:38:23
  • Offline
  • Erkek
imalat
PMBlntBülent Taşdelgen

Çizdiğiniz şeyin hazırı çoğu zaman bulunmaz, imalatını yaptırmalısınız.


2015-09-26 15:04:40
  • Offline
  • Erkek
vitra-grohe-kale gibi markaların kendi
Lavantazeynep çelikarslan toydemir

vitra-grohe-kale gibi markaların kendi sitelerinde .3ds çizimleri vardır.


2015-09-28 19:30:29
  • Offline
  • Bayan
elde çizilir
selantSelimAvatar

3D modeller için birşey diyemem ama duvar kağıdı çok kompleks bir texture içermiyorsa, sample olan küçük çözünürlükteki bitmap üzerinden 2D bir çizim programında (coreldraw, adobe illustrator, vb.) üzerinden vektörel çizimi grafiker tarafından kolaylıkla yapılabilir. Sonuçta döşenebilir (seamless) olduğu için kısıtlı kare/dikdörtgen bir alan çizimi yeterli olacaktır. Ben grafiker olmadığım halde birçok grafiği bu şekilde hallettim. Siz vektörel ve tekrarlanabilir bu alanı çizdiğiniz taktirde duvar kağıdı basımı yapan yer çok.. Ek olarak; baskı için tavsiyem, baskıyı yapacak kuruluşun sertifika ve ürün kalitesi bakımından iç mekânda solunabilir boya/malzeme kullanması gerekmektedir. Kolay gelsin.

Hâttâ örnek olarak aşağıdaki siteye göz atın :

http://vectormagic.com/home

Bende bu sitenin desktop yazılım versiyonu da var. Bitmap`den vector`e çevirdiğiniz tüm grafikler artık çözünürlük sınırı olmadan kullanılabilir.


Büyük işler, küçük başlangıçlarla olur..
2015-09-30 13:19:12 Edit:2015-09-30 13:21:28
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!