3ds Max : Firmaların tasarımcılara yaklaşımı, çalışma şartlarımız ve tasarımcı maaşları

Firmaların tasarımcılara yaklaşımı, çalışma şartlarımız ve tasarımcı maaşları
gulsen35

Öncelikle herkese merhaba,
6 yıldır iç mekan, ticari mekan, dış cephe ve mimari yapı tasarımları hazırlıyorum. Kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ayrıca başta bu sitede bizlerle birlikte olan veya dışarıda çeşitli firmalarda emek harcayan benden çok daha yetenekli ve usta hocalarım olduğunu biliyorum. Onlara da herkesin huzurunda saygılarımı sunuyorum.
6 yıldır çalıştığım firmalar ile birlikte bir çok proje geliştirdik ve sattık. Çalıştığım firmalar uygulanan projelerin karşılığı olarak ciddi paralar kazandılar. Bende çok fazla olmasada üç-beş kuruş bişeyler kazanıyorum elbet. Bu güne kadar 2 farklı firmada sabit olarak çalıştıktan sonra şu an için free olarak çalışmaktayım. Belki bir gün sabit olarak bir firmada çalışma kararı alabilirim.
Hem bu amaçla hemde çalıştığımız piyasanın durumuna hakim olma açısından, arada sırada tasarımcılarla ilgili iş ilanlarına bir göz atarım. Bu gün görmüş olduğum bazı ilanlar beni gerçekten çok şaşırttı. Yaptığımız işe karşı saygısızlık olarak algıladım. Bir ilan aynen şu şekilde;

-cephe kompozit giydirme tasarımları
mağaza tasarımları
ev dekor tasarımları yapabilecek
3d max adeco gibi modelleme programlarını kullanabilen eleman alınacaktır
asgari ücret + sigorta + yemek
lütfen şartları okuyun o şekilde başvuru yapın!!!-

Lafın sonuna da sinirlenir gibi ünlem koymuş.
Ayrıca sigortayıda bir lutuf gibi sunuyor. Kanunen sigortasız çalıştıramayacağını bilmiyor sanki.
Arkadaşlar lütfen bu gibi insanlara pirim vermeyelim. Yaşadığımız şehir ne olursa olsun unutmayalımki bizler teknik personel yada tasarım sanatçılarıyız. Kimsenin mesleğini küçümsemek adına değil ancak kapıda bekçilik yapan adam 1500 tl maaş alırken bizlere bu gibi teklifler getirilmesi dahi son derece yakışıksızdır diye düşünüyorum. Bu gibi insanların oyununa kimse gelmesin. Ben açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum, ben 4 yıl önce mesleki açıdan şu anki halime göre çok daha yetersizken 2000tl maaş ve 250 tl yemek parası alıyordum. Daha sonra kendimi geliştirince 3000tl maaş ile başka bir firma ile çalıştım. Şu an bazı sağlık sorunlarım nedeni ile evden çalışıyorum. İlk başlarda acaba evden bu işi yürütebilirmiyim diye endişe ettim. Ama şu an çok şükür kendimi biraz sıktımmı dönem dönem aylık 3000tl den bile fazla para kazandığım oluyor. Diyeceğim o ki bizler bilgisayar başında oturarak çalışıyoruz diye kimse emeğimizi ve projelere verdiğimiz katkıyı çöpe atamaz. Unutmayalımki proje olmazsa sunum olmaz, teklif olmaz imalat olmaz. Konjonktür bu yöndedir.
Saygılar.


2015-04-15 23:53:44 Edit:2015-04-15 23:55:55
  • Offline
yaklasık 2 yılı geçgin
sener4186şener yıldızAvatar

yaklasık 2 yılı geçgin freelance çalısıyorum.bu süre içinde mimar ve mütahitleri cok iyi tanıdım.
gelen mailler ve telefonlarda bahsi geçen projeler için ödemek istedikleri rakamlar cok komik:)
ve hatta bana örnek olarak gönderdikleri cephe renderları bile okadar komikki max de rendersiz secreen shot yapsan daha iyi durur:)
istedikleri rakamlara zaten işlerini gördürüyolar.iyi veya kötü.

ister tam zmanlı ister freelance sen çizginden vazgeçme.

onlar işlerini hallettirecek birilerini buluyolar.


http://www.seneryildiz.com.tr
2015-04-16 10:23:41
  • Offline
  • Erkek
Şenere katılıyorum, malesef piyasadaki
KrmmcRKerem MUCURAvatar

Şenere katılıyorum, malesef piyasadaki iş verenlerin çoğu her 3d uzmanının yaptığı ve çıkardığı işi aynı zannediyorlar gidip işi bilene x fiyatı vermektense işi bilmeyene x/1000 fiyatına işlerini paintden bozma işlerle hallettiriyorlar.


Düşlediğimiz evi al, sonra yan içinde.
2015-04-16 11:13:05
  • Offline
  • Erkek
hsndmrl
hsndmrlhasan demirelAvatar

yorumlara bende aynı şekilde katılıyorum birde insanlarda şu zihniyet var bilgisayarda iki düğmeye basıyor oluyor iş veren o sunumlardan çok büyük paralar kazanırken işçiye 3 kuruşu fazla görüyor her sektörde olduğu gibi bu sökterdede işi bilmeyen insanlar piyasıyı tepe taklak edip asgari ücrete bile çalışıyorlar bilmiyorum sonu nereye gider


0532-720-86-90
2015-04-16 11:35:39
  • Offline
  • Erkek
aslında sorun bizde başlıyor.
firketeyılmaz bağıran

aslında sorun bizde başlıyor. Mesela bir lokantaya gidip yemek yerken elimze aldığımız fiyat listesi... Eğer o fiyat listesini internettew bulduğu resimlerle sıradan şekilde yaptırmışsa orada yemek yemeyin. Aynı özensizlik yemeklerinde de vardır. Bütün iş alemi için durum bu. Evine koltuk alacaksan her şey ile özenli olandan al. gibi


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2015-04-16 12:19:29
  • Offline
  • Erkek
3 ay
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

3 ay kursa gidip sertifika alan birisi, piyasa çıkıp freelance iş yapmaya kalkıyor. Sonra işi bedavaya alıp piyasayı öldürüyor, o işide teslim etse neyse. Eline yüzüne bulaştırıyor.

Ne söylesek boş piyasayı öldüren insanlar için.


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2015-04-16 14:49:03
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar lütfen öylelerini 1
Artofdesignahmet sağlamAvatar

Arkadaşlar lütfen öylelerini 1 sinek kadar kaale almayın.
Bence bu konunun açılması gereksiz olmuş.
İlla bişey yapılacaksa örneğin hepimiz en güzel renderlarımızla CVlerimizi yollayalım maaş kıralım ben 700e ben 600e çalışırım gibi bi güzel dalga geçebiliriz.Onun dışında kaale alır bir yanı yok bu ilanın. :)


2015-04-17 00:28:54
  • Offline
  • Erkek
Şimdi uzun zamadır piyasanın
Paranistserkan toydemirAvatar

Şimdi uzun zamadır piyasanın içinde olarak ve yediğim kazıkları, gurur verirmişcesine kupa köşesi gibi beynimde yer etmiş biri olarak yazıyorum arkadaşlar.

1. si İşveren ve İşçi.

İşveren parasıyla bir iş yaptıracağı zaman, kendi bünyesinde olsun yada olmasın, çekinme ihtimalleri çok düşük, ne zaman çekinirler? bir ahpabı göndermiştir ona karşı mahcup olmamak için yanlış yapmamak için çekinirler yada büyük iş gelmiştir, karşı tarafa önceki işleri gibi düşük kaliteli bir iş,tasarım vs. neyse sunmaması gerekir. Çünkü para kendinden çıktığı için sen onun elemanısın algısındalar.

İşçi ise 2`ye ayrılır. Psikolojisini düzenleyebilen ve düzenleyemeyen.

Düzenleyenler;

Bir bünyede çalışsın yada çalışmasın, işverenin ilah olmadığını, bulunmaz şirket olmadığını kavramış ama bunları düşünürkende sürekli aşağılama ve aşağılanma psikolojisinden de kurtulmuş, freelance iş alsa da aslında işin patronu kendsinin olduğunu anlamış kişiler düzenleyebilenlerdir.

Düzenleyemenler;

Free yada değil işverenin yanında karşısında telefonda hangi ortam da olursa olsun, kendini karşı dan ezik, aşağı da, bilgisiz, düşük fiyat verim kaçırmayım, her dediğine tamam diyip işi kaçırmayayım,kısacası para için kendinden ödün verenlerdir.

Bu saydığım özellikler dünyada belirlenemeyecek bir düzeyde sayıları çoktur. O yüzden sınırlama yapmıyorum.

Birde ülkemizin eğitim ve öğretim seviyesinin her alan da her mahal de ne kadar seviyesiz olduğuna gelelim....



Bir firma eğer bu tarz bir ilan veriyorsa, mesleğe ne gözle baktığını gösteriyor.

Peki bu vatandaş mesleğe neden bu tarz bakıyor. Burada da önüne gelene diploma yada modelleme kurslarından sertifika veren eğitim kurumlarının yetersizliğini ortaya koyuyor.

Bu arkadaşları işe almak zaten, firmanın ne kadar düşük düzeyde bir mantalitesi olduğu anlamına gelir.

Buna sebep olabilecek bir çok unsur var, ama benim aklıma gelener, çalışanın dan önceden yediği bir kazık yada yaptığı işe sadece bir kaç para kağıdı olarak bakmasıdır. Burada hatalı çalışan dır.

Çünkü kendi gelişimini tamamlama dan çalışma hayatında bir şeyler yaptığını iddia etmesi firma ve müşterilerde ters duygu oluşturmaktadır.


Burada sonuç şu, İŞVEREN + ÇALIŞAN bu iki grupta da bu olaylar çok oluyor. Bunun bir çözümü yok.


2015-04-17 01:00:31
  • Offline
  • Erkek
extradan bende şunu ekleyeyim
mustfa25mustafa canAvatar

extradan bende şunu ekleyeyim ;

bedavaya iş yaparcasına projeleri kapıp , teslim edip , cebine x miktarını koyan adam sürekli çalıştığı biri olsa dahi , internette okuduğu form yorumlarına hitaben işverene fiyat konusunda belli bir süre sonra mırın kırın etmeye başlıyor. bu şu demek ;
kendini ben bu işi yapabilirim para az olsun önemli değil diyen arkadaşlar , başkalarının profesyonelce harcadığı zaman için aldığı parayı duyunca kendi bünyesinde alıdğı parayı karşılaştırarak `` çok ucuza gitti `` diyebiliyor.. :) komik bir durum..

fazla söze gerek yok..
bu işin bir şekilde önüne geçilmesi gerekir.

herkeze iyi çalışmalar.


windows 10 pro 64-bit (monster abra a7 v3.1) 8 gb ram (1600 mhz) i7 4710MQ 2.50 ghz 120 gb ssd 1 tb hdd nvidia gtx 860m 2gb -128 bit
2015-04-17 13:46:48
  • Offline
  • Erkek
Erkan bey süper paylaşım
gulsen35

Erkan bey süper paylaşım teşekkürler,
Bu tür bilgilerin paylaşılması, ortak akıl oluşması açısından çok önemlidir.


2015-04-17 16:37:22
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!