3ds Max : 3d max nasıl öğrene bilirim ?

3d max nasıl öğrene bilirim ?
tomiy

merhaba ben mehmet 23 yaşındayım mobilya ahşap teknoloji bölümünden mezunup lise biteli 3 yıl oldu ben bir mobilya atölyesinde çalışıyorum 1.5 yıldır epeyce tecrube edindim şimdi benim hiç ingilizcem yok 3d max nasıl öğrene bilirim yalvarırım nasıl nerden başlamalıyım mobilyayla alakalı tasarımlarımı onunla yapmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bu siteyi kuranlarada teşekkür ediyorum.


2015-02-09 00:16:51
  • Offline
Sitede yüzlerce değilse onlarca
ArkondeRAlper SözenAvatar

Sitede yüzlerce değilse onlarca defa sorulmuş bir sorudur. Sizden önce soranlara verilen cevapları da okumanızı tavsiye ederim.

İlk etapta duymak isteyecekleriniz bunlar değil biliyorum, ama yine de söylemem lazım, sabır ve azimle öğrenebilirsiniz. Yani acele etmemeniz ve başarısızlık karşısında yılmamanız gerekecek.

Programı bir şekilde edinin. Öğrenci sürümü vb. Sonrasında sadece merakımdan sizden önce ben google açıp "3ds max başlangıç dersleri" diye bir arama yaptırdım. Bana yaklaşık 12.900 sonuç bulundu diyerek linkleri karşıma dizdi :) Tabi bu linkler arasında tr3d de var. Burada oldukça güzel dersler vardı.

Tavsiyem, önce arayüz derslerini okuyun/izleyin. Bir hafta kadar arayüze çalışın. Sonra bir hafta da giriş seviyesi dersleri takip edip kendiniz kurcalamaya başlayın. Boş vakitlerinizde primitif objeler ve modifierları çalışın. Hepsini tek tek en az birkaç defa deneyin. Bir ay kadar böyle devam ettikten sonra modelleme derslerine geçebilirsiniz.

Modelleme konusu kişisel bir tecrübe işidir, her yiğidin farklı yoğurt yemesi gibidir. Aklınızdaki şekilleri 3 boyuta dökebileceğinize kanaat getirene kadar üzerinde durmanız yeterli. Bunun ne kadar sreceği sizin ne sıklıkta çalışacağınıza bağlı.

Modellemede istediğiniz noktaya geldiğinizde malzeme-ışık-render üçlüsüne geleceksiniz. Bu konuyu yazmak başlı başına bir iş, bence o noktaya geldiğinizde tekrar sorun :)

Sonrasında isteğe bağlı animasyon, karakter, partikül efektleri vb. var.

Bütün bunları tamamlamanız bence birkaç ayınızı alır. Ondan sonrası sürekli yeni işler yapıp tecrübe kazanmak...

Umarım bir başlangıç yapmak adına biraz fikir vermiştir.

Kolay gelsin.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2015-02-09 01:42:03
  • Offline
  • Erkek
Allah senden razı olsun
tomiy

Allah senden razı olsun çok güzel aydınlattın beni yazı yazan ellerin dert görmesin nasibini allah herzaman versin çooooooooookk saol teşekkür ederim can kardeşim allah yolunmu bahtını açık etsin bir sıkıntım olursa sana siteden mesaj atabilirim demi bide ben bu gün yeni kayıt oldum aklıma gelmedi vallahi :)) saol


2015-02-09 01:47:44
  • Offline
Amin :) Tavsiyem,
ArkondeRAlper SözenAvatar

Amin :)

Tavsiyem, soru sormadan önce aratmaya alışın. Henüz başlangıçdasınız, birkaç senelik tecrübe edinene kadar sizin sorabileceğiniz soruların neredeyse tamamı defalarca sorulup cevaplanmıştır.

Her defasında soru sorup cevap beklemektense hazır cevaplanmışını okumak hem sizin için daha hızlı olur hem bizim için daha kolay. :)

Aradığığınız halde bulamadığınız şeyler olursa elbette sorun, bu forum bilgi paylaşımı için. Ama foruma konu olarak açarsanız benim siteye girdiğim günde birkaç saatle kısıtlı kalmazsınız, benden başkaları da yardımcı olur size.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2015-02-09 01:58:27
  • Offline
  • Erkek
Her sıkıntını burda konu
Artofdesignahmet sağlamAvatar

Her sıkıntını burda konu olarak aç.Çözüm %99 bulunur.


2015-02-09 02:00:42
  • Offline
  • Erkek
Bir de hatırlatma yapayım,
ArkondeRAlper SözenAvatar

Bir de hatırlatma yapayım,

http://www.tr3d.com/forum/oku/3dsmax/yeni-baslayanlara-tavsiyeler/

bu linkdeki başlığı bir okuyun. Forumda daha rahat iletişim kurabilmeniz için belki yardımı dokunur.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2015-02-09 02:03:16
  • Offline
  • Erkek
teşşekkür
tomiy

çooook teşekkür ederim çoook saolun :))


2015-02-09 02:26:38
  • Offline
theakademi
Mmertt

merhaba tomiy sana theakademideki bülent kalkan adlı hocanın setlerini şiddetle tavsiye ederim şahsen ben onlarla öğrendim ve bülent hocanın dehşet güzel bir anlatımı var eğer direk para vermek istemezsen youtubede bülent hocanın 20 tane tanıtım dersi var maxle ilgili onları istersen izle setleride istersen alırsın ama almak isteyeceğine eminim zaten :)


2015-02-17 16:20:17
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!