3ds Max : 3D Max - Çoklu Material Render

3D Max - Çoklu Material Render
MaxCreativeMehmet Caner

Merhaba;
3D Max üzerinde sabit bir obje üzerine birden fazla material ekleyip ayrı ayrı olarak render alıp JPG olarak kaydetmeye çalıştım. Ancak nerden yapabileceğimi bulamadım.
Örneğin ekrana bir box çiziyorum. Ardından material slotlarında 50 adet farklı materiali tek tek objeye uygulayıp tek tek jpg oolarak render alıyorum. Yani toplamda 50 kez aynı işlemi tekrarlamak durumundayım. Bunu tek seferde yapabilecek bir yolu varmıdır. Internette biraz araştırdım batch render ancak ordan nasıl yapabilirim bulamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla.


2014-11-10 11:03:45
  • Offline
  • Erkek
su sekılde
metetmetehanAvatar

50 adet ayrı box cız ve bu boxlara ayrı ayrı malzeme ata sonra bunlara bırer tane kamera koy. sonra rendering menusunden batch render tıkla sonra teker teker jpg veya png olarak kayıt yerlerını ve kameralarını sec sonra render de okey. teker teker cameralardakı objelerı renderlar.


metehan
2014-11-10 23:11:39
  • Offline
  • Erkek
neden böyle bir mantık
firketeyılmaz bağıran

neden böyle bir mantık arayışındasın hala çözemedim. Bir tane render alıp herhangi bir 2d programında birleştirmek varken


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2014-11-11 09:46:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!