3ds Max : nesneye ışık özelliği verme

nesneye ışık özelliği verme
orhngcmnORHAN GÖÇMEN

merhabalar
oluşturulan nesnenin bir tarafının led lamba döşenmiş gibi yanmasını istiyorum ama beceremedim vrylight ile belki yaparım dedim ama olmadı birde bu nesne ışık saçınca atmosferde yay dediğimizde galiba ışığı yayıyormuş o da sonraki aşama olacak galiba yardımcı olabilicek var mı ?

not: ACEMiYİM.


Üzülmek için erken, mutlu olmak için çok geç gözüm!
2014-10-08 11:58:42
  • Offline
  • Erkek
Anladığım kadarıyla tavanda gizli
Timur_POLATTimur POLATAvatar

Anladığım kadarıyla tavanda gizli ışık yapmak istiyorsunuz.Bunu vraylight material ile kolayca yapabilirsiniz. İstediğiniz hat üzerinde bir line çizin ve bunu circle yani bir daire kesit ile bevelprofile kullanarak 3D model haline getirin.Sonra buna vraylight material uyguladığınızda model ışık yayma özelliği gösterecektir. Bu materyal sayesinde tüm 3d modellerinizi ışık kaynağı yapabilirsiniz. Fakat farklı bir durumdan bahsediyorsak bizi aydınlatacak referans bir resim,yani yapmak istediğiniz tasarımın gerçek uygulamasını yayınlarsanız daha yardımcı olabiliriz.Teşekkürler.


2014-10-08 12:12:13
  • Offline
  • Erkek
TİMUR_POLAT bilgilendirme için çok
orhngcmnORHAN GÖÇMEN

TİMUR_POLAT bilgilendirme için çok

TİMUR_POLAT bilgilendirme için çok teşşekkürler işlemleri uyguluyucam resimde yarım daire şeklinde portala benzeyen cismin etrafında ışık yaymaya çalışıyorum. şimdi yazdığınız işlemleri uygulayacağım tekrar teşşekkürler.

Üzülmek için erken, mutlu olmak için çok geç gözüm!
2014-10-08 12:24:28
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!