3ds Max : Digital Art sanatına girmek istiyorum.

Digital Art sanatına girmek istiyorum.

Mutlu günler, ben Portley. Benim küçüklüğümden beri bir hayalim var, oda karakterler çizip tasarlayıp yurt dışında ki büyük firmalara girmek gibi hedeflerim vartdı verdiğim örnekler gibi çizimler yapmak istiyorum. Bunun adını ne koyabiliriz?

hayalini kurduğum ve çizmek istediğim şeyler bunlar;

http://i5.minus.com/ib0wQ3XjsEPx2e.PNG
http://th03.deviantart.net/fs71/PRE/f/2014/007/c/6/gta_v___trevor_philips_by_patrickbrown-d718b45.jpg
http://fc04.deviantart.net/fs70/i/2014/176/d/a/dayz_standalone___wtf__by_thomasjakeross-d7nwgmm.jpg

Bunu çizenlerin tabiri ile Digital Art sanatına hakim, yada bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi?


2014-06-28 19:10:31
  • Offline
  • Erkek
Konuya hakim birisi değilim
3ddesenmustafaAvatar

Konuya hakim birisi değilim ama şunu rahatlıkla yazabilirim.Bol hayal,biraz karakalem ve photoshop.Oyunlar,filmler,animasyon çizgi filmler,çizgiromanlar beni bu foruma getirdi.Photoshopu bilerek yazdım çünkü arkasindan flash,illüstrator derken artık kendini 3dsmaxe hazır hissedeceksin.Boyama işinde photoshopu beğenmeyip zbrush isteyeceksin.


2014-06-28 22:26:16
  • Offline
  • Erkek
Bu konuda yönlendirme yapacak
yavuzSerkan Yavuz

Bu konuda yönlendirme yapacak bilgiye sahip değilim ama concept art konusunda bilgi almak istiyorsan özellikle de ingilizcen varsa
dünyadan:
http://www.conceptart.org/forums/
Türkiye`den:
http://www.konseptsanat.com/
sitelerini şiddetle öneririm.
İyi çalışmalar...


2014-06-29 20:21:10
  • Offline
  • Erkek
Bu örneklere daha çok
designeverdesignever

Bu örneklere daha çok illustrasyon deniyor. Bilgisayar destekli çizim de diyebilirsin ama fiyakası kaçar mahcup olurum diye pek kullanılmaz. Sanat ve tasarım alanında dünyada tam bir kavram kargaşası var. Bir de bunu türkiyede düşünürsek kargaşanın da kargaşası. çık çıkabilirsen işin içinden. bir kere sanat nedir sanatçı nedir. sanat yapıtı? kaygı? illustrasyon? çizer? bu kavramlara eğilmek gerek. didiklenmeli. konseptart? buyur burdan yak. hem sanat camiasında kullanılır (ki modern sanat galerileri vs...ki) hem de en kıytırık reklam ajansları da kullanır. Dijitalart yapan biri. dijital sanat eseri mi yapmış olur? yani bilgisayar destekli sayısal çizim sanat eseri gibi mi? yoksa bir ürün mü? kullanım kılavuzundaki çizimler mi daha çok illüstrasyondur yoksa verdiğin örnekler mi? falan filan. önce kavramlara eğil derim. Konunla ilgili tüm kavramlara. Önce kafan karışır sonra biraz toparlanır. Sonra alırsın bi tablet mesela. başlangıç için samsung un son çıkan geniş ekranlı tableti de olur. sonra anatomi perspektif, ışık, balans, denge...sonra ver elini firmalar. zaten hepsi kucaklarını sonuna kadar açmış bekliyodur şimdi. ama dersen ki ben dijital art yapıcam dön geri o bambaşka bir yol.


2014-06-30 06:50:57
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!