3ds Max : Cephe Çekimleri Max`e nasıl aktarılıyor ?

Cephe Çekimleri Max`e nasıl aktarılıyor ?
hangovermanTuran BeleAvatar


merhaba. ben matbaa grafikeriym ancak 3Ds max ileri düzey maya ise orta düzey kullanıcıyım. İş değiştirmem nedeniyle yeni çalıştığım yerde benden istenilen binaların fotolarını çekip maxe aktarmak ve yükseltmek.
Şimdi bunu birçok mimarlık okuyana sordum ancak çok komik hurefi bilgilerle karşılaştım. Makine lensiyle yapılıyormuş falan filan. anlayacağınız bilmiyorlar.
Ben aynı soruyu size de soruyorum. (şimdi bu işten ekmek yiyenler soruma bilerek cevap vermek istemeyebilir ancak amacım piyasayı katletmek değil, bu yolda çok emeklerim oldu, çok kaybım oldu. Her neyse. sorum şudur, cevaplayan olursa sevinirim.

işyeri manto söve
benden önceki çocuk foto mak. ile sahaya inip binayı farklı cephelerden çekip geliyormuş. İşte sonra o görüntüler üzerinden binanın şeklini nasıl çıkarıyor bunu bir türlü çözemedim. Ha mantık yürüttüm. Her cepheyi tek tek çekip sonra onlara bakarak kağıt kalemle binanın şeklini mi çıkarmaya çalışıyor ya da nasıl binanın tıpa tıpını kağıda (dökümana) aktarıyor anlamadım. Çok teferruatlı bir uygulama olduğunu zannetmiyorum ama bilmiyorum. Nasıl yapılıyor bu iş? Buradaki koşula alışmaya mecburum, yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler herkese.


PuRe LoVe...
2014-05-27 18:18:32
  • Offline
  • Erkek
örneğin şöyle şeyler. söce
hangovermanTuran BeleAvatar

örneğin şöyle şeyler. söce manto falan neyse yaparım da merak ettiğim şu. çektikleri binanın bire birini nasıl çıkarıyolar .
http://www.tr3d.com/up/galeri/av2/ek_2.jpg


PuRe LoVe...
2014-05-27 18:21:15
  • Offline
  • Erkek
Cephe çalışması.
troy481@ferit mustafa sezer

www.youtube.com/watch?v=rZF3iwmyz2c 3 bölüm halinde buradan PS ile nasıl yapıldığını gösteren güzel bir ders.


2014-05-27 18:36:02
  • Offline
  • Erkek
Hımm, perspektif modelleme deniliyormuş
hangovermanTuran BeleAvatar

Hımm, perspektif modelleme deniliyormuş buna anladığım kadar, çok farklı bir teknikmiş.
Aydınlattığınız için gerçekten çok teşekkürler, bilmiyordum bunu.

Ama bu yöntem ile sadece tek görüş modellenebilir kanımca. Yani şu olabilir, her cepheyi blueprint gibi kullanıp bir cephe tamamlanarak bu cephe 4 köşeye çoğaltılabilir ancak tek cephe her zaman çoğaltılamaz zira binaların her yanı aynı şekilde olmayabiliyor.
Bir de balkonlar var. Buna ek olarak bir binanın çevresi her tarafta farklı farklı olabiliyor, örn. bir cephesinin şekli farklı diğer cephesininki farklı oluyor. Balkonlar da cabası.
Sanki daha başka bir yöntem kullanılıyor, ne dersiniz?



PuRe LoVe...
2014-05-28 07:59:17
  • Offline
  • Erkek
autocad
erenselcuklarEren SELÇUKLAR

selam .. herkezin çalışma yöntemi farklı fakat mantık ve çıkan sonuçlar aslında aynı projesi yok ise bende her cepheden görüntü alıp autocad e bakarak ortalama ölçüler vererek kaba çizimini yapıyorum sonrasında max e atıp modellemesini yapıyorum farklı durum yok ise 1 katı yapman yeterli sonrasınıda tahmin edebiliyosundur bu işi yapıyorsan zaten belki daha kısa yollarıda vardır ama alışkanlık lardan bazen vazgeçemiyoruz malesef :)


2014-05-28 08:38:48
  • Offline
  • Erkek
Turan, 3dsmax de
3ddesigner3d designer

Turan,

3dsmax de uzman demişsin, ben bu dediğine pek inanmıyorum. Eğer uzman olsaydın bu soruları sormazdın.Burada Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmaya yada bunun 5 dakkalık bir yolunu bulmaya çalışmana gerek yok. Hiç birşeyin en kolay yolu yoktur. Herşey uzun uğraşlar sonucu çıkar.Öncelikle bunu bil. Diğer konu, soruyu sorarken çok fazla sıkıntılar çektiğini vs. bahsetmene gerek yok. Kısaca soruyu sor cevaplayan çıkar. Senin ne iş yaptığın hangi işe girdiğin neler beklediğin ümitlerin ve yasadıgın şeyler cevaplayacak insanın cümlelerini etkilemez.Bu da diğer konu.Ayrca lütfen soru sorarken program bilgi seviyeni belirtme, keza bu hiç doğru durmuyor. 3dsmax de uzmanım şeklindeki ibareler hoş değil..Ben sana bir soru sorarım sonra bunu cevaplayamadığın anda bu uzmanım dediğine pişman olursun yada yine hoş olmayan farklı açıklamalar getirmeye çalışırsın.

Hepimizin bildiği bilmediği şeyler var. Herkes birşeyler paylaşıyor.

Arkadaşımız çok güzel link vermiş ve yöntem bu.3dsmax de modelleme diye bir konu var, balkonlar vs, yada farklı cepheler modelleme ile yapılıyor resime bakarak.Amaç mevcut birşeyi bakarak modellemek olay bu kadar basit. Videoda zaten referans resmi kullanmış ve modelleme yapmış.Daha kısa kolay bir yolu yok.

3dsmax içerisinde, modeling uzmanı, texture uzmanı, lightining uzmanı, rendering uzmanı olunabilir. Hepsinin uzmanına 3dgeneralist nedir. Sen bir generalist olarak farklı bir yöntem arama bence.

Kolay gelsin.


2014-05-28 09:58:07 Edit:2014-05-28 10:00:24
  • Offline
  • Erkek
Cevabın için teşekkürler
hangovermanTuran BeleAvatar


Cevabın için teşekkürler Eren kardeşim, ben de bu uygulamayı göz kararı mı yapıyorlar bunu merak ediyordum.

3D Designer, bazen dışarıya falan çık hava al. Parkta gez, ne bileyim, insanlarla sohbet et. Büyük ihtimalle bünyendeki oksijen azlığı iletişim kopukluğu ve algı sorunu çekmene, neticesinde böyle azotlu cevaplar vermene neden oluyor. Kaldı ki ben soru sorarken isim vermedim, neden üstüne alındın, isteyen cevaplar isteyen cevaplamaz.

Max bilgime gelince, uzmanım yazmadım, metinleri okurken organ olarak gözlerini kullanmalısın, (normal insanlar gibi) ileri düzey farklı bir şeydir uzman olmak farklı birşey. İleri düzey yazmamın sebebi gelecek cevapları filitrelemek ve insanları cvp yazarken fazla yormamak içindi, söz konusu küstahlık olsaydı buradaki galeriyi çalışmalarımla bezerdim,çizdiğim illustrasyonları, modellediğim onlarca çalışmaları koyardım, beni hafife alma sakın :) ancak sen bunu algılayamayıp yerine küstahlık ettiğimi düşünebilecek kadar geri bir kültüre sahipsin.
Ne diyeyim, içe basatırılmış duyduların dışa yansıtılması mı diyorlardı bu davranışa...
Kaldı ki uzmanların dahi takıldığı ufak noktalar olabilir, bunu bilmelisin.
Ha bir de şuna çok güldüm.
Bana bir soru sorarmışsın cevap veremezsem görürmüşüm.
Tamamen bir ilkokul talebesi zihniyetiyle yazılmış. :))
Kaldı ki sen kimsin beni sınayacaksın?
Tam komedi ya sabah sabah, te Allahım...





PuRe LoVe...
2014-05-28 10:29:29
  • Offline
  • Erkek
``bazen dışarıya falan çık
3ddesigner3d designer

``bazen dışarıya falan çık hava al. Parkta gez, ne bileyim, insanlarla sohbet et.``

Tüm bunları yapmadığım için şu anda çok memnunum...umarım anlamışssındır ince noktayı...

``ileri düzey farklı bir şeydir uzman olmak farklı birşey``

ilginç bir bakış açışı...kutlamak gerekir keza böyle bir bakış açısı herkeste olmayabilir...ileri düzey yani..

``söz konusu küstahlık olsaydı buradaki galeriyi çalışmalarımla bezerdim``

buda ilginç bir yaklaşım.burdaki tüm galerisini bezemiş insanlar küstah ozaman..çok ilginç..

``çizdiğim illustrasyonları, modellediğim onlarca çalışmaları koyardım``

onlarca demişsin? yüzlerce olsa hafife almazdım ama malesef..:)

Ayrıca bu kadar sinirlenmeni gerektircek şeyler yazmadım.Tek vereceğin cevap yanlış anlaşılmış olabilir diyerek ılımlı bir yaklaşım sergilemekti ancak ben çok şey bekledim kusura bakma. kolay gelsin..




2014-06-02 16:18:02 Edit:2014-06-02 16:21:40
  • Offline
  • Erkek
arkadaşlar merhaba; tüm
mustfa25mustafa canAvatar

arkadaşlar merhaba;

tüm yorumları okudum.

tartışmayı gerektirecek bir durum yok iken, bir anda alevlenme meydana gelmiş.yapmayın!! herkez burada birbirine yardım amaçlı fikir paylaşımı yapıyor.. yapılan çalışmalara fikirler, öğrenilen detaylar uygulanıyor ve çalışma bitimi sonrasında burada sergileniyor..yani o çalışmada fikri vererek yardım eden arkadaşımızında emeği var sayılır.

diyeceğim o ki;

kimse birbirini kişisel anlamda yargılamasın!!

herkeze iyi çalışmalar


windows 10 pro 64-bit (monster abra a7 v3.1) 8 gb ram (1600 mhz) i7 4710MQ 2.50 ghz 120 gb ssd 1 tb hdd nvidia gtx 860m 2gb -128 bit
2014-06-03 09:08:12 Edit:2014-06-03 09:08:40
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!