3ds Max : şiketlerde animayon ekibi nasıl oluşuyor ???

şiketlerde animayon ekibi nasıl oluşuyor ???
natxhoнатхъо муратAvatar

arkadaşlar şiketlerde animayon ekibi nasıl oluşturuluyor ekipte en az en cok kaç kişi bulunması gerekiyor yada kişiler nelerle ve hangi programlarla çalışıyor. yani işlem akışı nasıl saglanıyor acaba bilgi verirseniz cok sevininrim


natxho
2014-02-05 10:47:42 Edit:2014-02-05 11:00:05
  • Offline
  • Erkek
diğer şirketleri bilmiyorum ama
cosmosiiievren yıldırım

diğer şirketleri bilmiyorum ama ben kendi şirketimden örnek verim ( bu arada aramızda kalsın :) işe alacakları eleman max ,autocad, after effect photoshop corel bilecek verilecek maaş 2000 tl istenilern şey ise transformers yap walla ciddi söylüyorum benden bunu istediler bende yapamayacağımı söyledim :) bir tane genç odamız var onu robota dönüştür dediler sonra yatak olsun v.s sonra odaya çocuk gelsin onun üzerine binsin dışarı çıksınlar v.s v.s :)

oysaki bilmezler maxsin içinde sadece doku atama bile apayrı bir uzmanlık alanıdır diye. işte kaç eleman olacak konusuna gelince eğer şirketi sen kurmamışsan vede işten anlamıyorsan 1 veya 2 eleman yeter diye düşünüyorlar ve milyar dolarlık reklam filmleri istiyorlar :) animasyon için mesala youtubede hulk ve Süpermen diye arat gayet başarılı bir animasyon var hemde 2 kişi yapmış yada pantural kendi başına yaptığı bir çalışma var oda tek kişilik , dahada profesyyonel bir şey istersen mortal kombat 4 oyununu bilirsin onu 10 grafiker 10 da yazılımcı yapmış diye duymuştum nette. yani toplam 20 kişi bir oyun yapmış tabi herbiri alanında pantural gibidir :) kısacası işi bilen eleman sayısına göre değişir yapmak istediğin proje zaten ona görede adam toplarsın kolay gelsin


2014-02-05 17:26:20 Edit:2014-02-05 17:28:57
  • Offline
  • Erkek
eksiden o sektörde çalışmaktaydım,
rakunnerrakunner

eksiden o sektörde çalışmaktaydım, çocuk kanalına iş yapan bir firma. benim zamanımda bu işler yeni yeni canlanıyordu. o zamanlar generalist + kompoziti + render +rig bir kişiden beklenmekteydi, bir ya da iki modelci ve 5 6 tanede animatör vardı sektör gelişti iş verenlerde pazarı az çok tanımaya başlayınca alanında uzman kişilerce görev dağılımı yapılmaya başlandı. rig için ayrı kişiler alınmaya başlandı
render + ışık için ayrı ekipler oluşturulmuştu. animatörler zaten ayrıdır.

çalışma şartlarına gelirsek bir çok benim çalıştığım dönemdeki ile şimdiki dönem arasında bir fark yok. kar edebilmek için ayda 4 5 hatta bazı istisnai durumlarda 6 bölüm bile istemekte işverenler. yani şöyle hesapla bir bölüm 5 ile 12 dk süren bir yapım için ayda 3 4 bölüm istene bilmekte buda geceli günüdüzü bol mesayili özelleikle generalist arkadaşları yıpratmakta. her şirkt elbetteki böyle değildir farklılıklar vardır ancak durum buna yakındır.


2014-02-05 18:55:39
  • Offline
  • Erkek
evren 2000 de cok
natxhoнатхъо муратAvatar

evren 2000 de cok azmış valla.


natxho
2014-02-05 23:17:34
  • Offline
  • Erkek
az ama konya piyasası
cosmosiiievren yıldırım

az ama konya piyasası böyle, ha bu iş şehirden şehire değişiryormu oda ayrı bir sorun, geçenlerde bir iş geldi 9 apartman çizilecek çevre düzeni v.s birde iç mekan dan mausla 360 derece dönen iç mekan yapılacak bir dairenin sadece , normalde bunu İstanbul piyasasında 30 binde aşağı yapmazlar ona adım gibi eminim, müşteriye çok uygun bir fiyat verdik ( biz burda 2 kişiyiz) düşündük verdiğimiz fiyatta 10 bin idi çünkü buranın insanlarını tanıyoruz esnafı çok acımasız, bu arada ben buraya izmirden taşındım eşim alışamadı izmire bu büyük fedakarlığıda yaptım :) neyse adam o rakama bile çok pahalı dedi. hemen 3 gün önce olan bir anlaşmayı anllatim konu açılmışken , şimdi bizim şirketin bir diğer şirkete borcu varmış, o şirkette parasına karşılık animasyon yaptırmak istiyormuş bizim bölüm müdürüne söylemiş bunu bizim müdürde beni çağırdı böyle animasyon var ne kadara yapılır dedi animasyonda 2 bina ve iç mekan animasyonu, bende yine piyasayı düşürmemek için normal olanı söyledim İstanbul tarzı bir fiyat söyledim bizim müdür benden yana olacağına yaa şimdi bırak istanbulu burası konya v.s laflar etti :) bende o zmaan abi ben aradan çekiliyorum bana sorma sen anlaş dedim bu sefer karşı tara 3500 tl verim dedi bizim müdürde kabul etti :) bu arada bizim müdür bu işlerle hiç alakası yok , bilmezki 20 saniyelik bir animasyonun renderi bile 1000 tl tutuyor orda sana 2500 tl kalıyor :) işte bilgisizlik bu sektörü böyle baltalıyor o kadar emek verip göz nuru döküp yapılan şeylerin değeri bu , ben ise asala ucuza düşürmedim sektörü ben 17 yaşında max 2,5 ile yaratıcı teknikler kitabını alıp başladım bu işe sonra bir olay yüzünden 10 sene ara verdim hatta nefret ettim bu sektörden şimdi tekrar dönmem ise yaradanın istedi doğruldtusunda demek ki büyük konuştuk :) ben buraya şoförlük için geldim ama bir baktım maxde poly modelleme yapıyor ve bir yerde takılmış ona şöyle yap dedim yapınca oldu yaa kamyoncu abi sen nerden bildin bunu v.s işte , sonra yeniden döndük ama keşke 10 yıldan beri hep bu işi yapsaydım, belki daha iyi öğrenirdim maxsi v.s diğer programları ama dediğim gibi insanları hayat savuruyor ve kadar mi diyim yoksa şanssızlık mı diyim benim sevdiğim işi yapmama 10 sene mani oldu bu arada bu sitedeki forumlar çok işime yarıyor 5 sene önce yazılmış açılmış konu insanın işini görüyor bunlar 20 sene sonraki nesilede aktarılsa güzel olur o yüzden silmeyelim adminler hepinize sonsuzteşekkürler allah razı olsun hepinizden


2014-02-06 09:01:22 Edit:2014-02-06 09:04:04
  • Offline
  • Erkek
valla bende
natxhoнатхъо муратAvatar

valla bende inşaat sektorundeyim mutaitle iş yapmak geçekten zordur .özelliklede kucuk mutahitle adam size verecegi 250 tl nin bile hesabını yapar coguda inşaat kalfasıdır.
benım başıma gelen bir olayı paylaşayım adam 1-2 once geldi proje için kırım istiyor anlaşacaklar belli 250 tl için pazarlık yaptı sonra 1-2 gun sonra oglu geldi buroya muhabbet ediyoruz adama dediki abi netinizi kulana bilirmiyim tabii dedi patron sonra ne bakıyosun diye takınca abi dedi araba bakıyorum 80 -100 bin tl arası diyor :D.
adama yaklaşık 1 milyonluk bina dikecek 250 tl nin hesabini yapıyor sana oglana 100 bine araba alıcak :) ondan sonrada benim işler yetişmiyor sallıyonuz buna benzer bir sürü hikaye parayıda peşin verseler amenna.
ayrıca bende izmirliyim bende 3 sene ankada kaldım kımse yanış anlamasın ama egeye alışan bir insan gerçekten dider bolgelerde gerçekte zorluk yaşıyor ben bunu cok yasadım alışamadım .
konu biraz dışarı taştı ama başka arkadaşlarında yorumunu bekliyorum.


natxho
2014-02-06 10:00:33 Edit:2014-02-06 10:04:41
  • Offline
  • Erkek
zaten bende bunu anlamıyorum
yunakHakan UÇARAvatar

zaten bende bunu anlamıyorum altın her yerde altın iç anadoluda neden kur fiyatı düşükte marmara ve egede yüksek?


Huzur İslamda
2014-02-06 15:05:07
  • Offline
  • Erkek
beklentilere bakıyor bence birde
natxhoнатхъо муратAvatar

beklentilere bakıyor bence birde inşaat maliyeti iç anadoluda daha fazladır belkide ondandır.


natxho
2014-02-06 15:50:30
  • Offline
  • Erkek
Animasyon denilince herhalde inşaat
3ddesenmustafaAvatar

Animasyon denilince herhalde inşaat sektörü anlaşılıp konuşuldu.TV kanallarına reklam,web,çizgi film,oyun,diziler(vfx) sektörünü merak etmiş olabilir arkadaş.İsterseniz http://www.uncfilm.com/ adresinde ekibimiz kısmı bir fikir verebilir.Bir de oyun stüdyosu için googleda game studio organization chart diye arattığında görseller çok şahane fikir verecektir.


2014-02-06 21:39:54
  • Offline
  • Erkek
evren yıldırım
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

Evren ben bir Konya lı olarak dediklerine tamamen katılıyorum. Konya esnafı çok acımasız, binlerce TL alacağım kaldı malesef, üzerine bir bardak su içtim. Aklınızda bulunsun Konya esnafı ile iş yapıyorsanız sözleşme, senet, çek alabildiğiniz kadar kendinizi garantiye alın. Oran verecek olursak Konya esnafının %75-80` i malesef bu pozisyonda. Evren Konya` nın neresinde çalışıyorsun tanışmak isterim seninle, özelden yaz istersen.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2014-02-07 09:10:09
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!