3ds Max : teknik öğretmen( yapı-inşaat ) önerileri

teknik öğretmen( yapı-inşaat ) önerileri
servetxycenk eren

konudan rahatsız olanlardan şimdiden özür dilerim ..bu konuda daha net bilgi alabilecegim bir yer yok..teknik ögretmen çok sitede

tecrübeli teknik ögretmen abilerden ablalardan bir yol göstermelirini istiyorum bi akıl verin

3d max autocad ögrenip ofis elemanı olmakmı

yoksa şantiye hayatınamı atılmak daha mantıklı

TECRÜBERLERİNİZ İLE BİR YOL GÖSTERİRMİSİNİZ LÜTFEN.hayatımın dönüm noktasındayım biliyorumki nerden başlarsan öyle gider


2014-01-14 16:19:52 Edit:2014-01-14 16:41:37
  • Offline
  • Erkek
selamlar dostum hemen
sitemaltug tezerAvatar

selamlar dostum

hemen sana net bir cevap yazayım

Ben şuanda İzmir Aliağa da yapımı devam eden bir termik santralın

soğutma sistemlerini sualma yapılarını ve deniz içi imalatlarını
yapan Şirketin proje müdürüyüm.

en büyük sıkıntım kaliteli tekniker problemi

saha da iş yaparım diye kendine güveniyorsan hiç düşünme hemen şantiyelerde kariyerine başla derim.


yoksa 3d işleri türkiyede ortaokul seviyesinde bilgi ile
ve yazılımların yaklaşık %0.01 i kullanılarak rekabet içine girilebilen hiçbir işde dikiş tutturamayanların doğrudürüst öğrenmeye bile tenezzül etmeden internetten öğrenme sevdalılarının arzı şeklinde işlemektedir.

eğer sanat ile ilgili çok özel bir yeteneğin yoksa 3d işine hobi olarak bak derim yoksa örneklerine forumumuzda rastladığımız devamlı ağlaşıp duran ama aslında birbirinden farkı olmayan ama hepside bu işi biliyorum zanneden gruba katılır gidersin.







http://maltugtezer.carbonmade.com/
2014-01-14 16:57:19
  • Offline
  • Erkek
natxhoнатхъо муратAvatar

2 sinide bilirsen tadından yenmez her 2 işide kaliteli yapan cok az insan var. oncelikle iş ilanlarına bak derim ama üst düzey olman için işene aşık olman gerek bugun insaat piyasasında kucuk işler yapan firmaların cogunun sahipleri inşaat kalfası haberiniz varmı bilemem 2 apartman diktilermi degil tekniker mühendislerle,mimarlarla bile dalga geçiyorlar.
işinde iyi olan herzaman kazanır diye düşünüyorum.


natxho
2014-01-14 17:37:11
  • Offline
  • Erkek
Altuğ beye katılarak eklemek
Paranistserkan toydemirAvatar

Altuğ beye katılarak eklemek isterim ki .

3ds max vb. programlar bahsettiğin alanlarda yada mimari ve iç mimari de bir araç meslek grubu değil ancak ve ancak, Reklam, film, oyun vb sektörlerde ise
nerede ise bir iş statüsüne girdi ki bu çok normal.

Amma velakin ülkemizde verilen değer az.

Kendini rahat hissedeceksen, hızlı, pratik, detaycı ve doğru kararlar alarak bir şantiye de hem proje sorumlusu hem şantiye sorumlusu olarak da inşaat alanında kendini geliştirebilirsin ki özellikle bu yüzyılda o kadar çok farklı alanlarda projelerde inşşatlar var ki insan bunların içinde kendini bulduğunda ki başlıngaçta buralarda kendini geliştirmeye başladığında.

Seçtiğin meslek grubunda kendini ileride, o da yetenek, sabır, azim varsa tabii tepelere çıkabilirsin. Bu tamamen senin azmine ve kararlılığına bağlı.

Bana göre 3dsmax gibi programları kullanmak güzel bittiğinde ise çocuğun olmuş gibi sevinmende güzel ama sonuçta buda sağlık açısında pek yararlı değil :)) farklı bir bakış açısı tabii bu.

Yıllarca birinin yanında sadece çizim mi yapmak istersin.

Yoksa 5 yıl şantiye tecrüben olduktan sonra ama bu süreçte bilgine bilgi katacaksın araştıracaksın, önüne çıkacak engelleri daha önceden çözümlemeye başlayacaksın, gezeceksin, fuarlara gideceksin. Bu iş te yükseklere çıkmak kolay değil, zor da değil.

Yani ileri ki yıllarda he ben bir halt becermişim diyebilmen için. Dha önceden iş yaptığın biri seni başkasına referans olarak gösterdiğinde, dürüst, sağlam, işine sağdık, bitişleri detayları vsvsvs güzel diyerek seni tavsiye ettiği ve sana geldiğinde sen o işi aldığın zaman. Diyeceksin ki kendine ulan ben cidden kendimde bir şeyler başarmışım.

Neyse bol şanslar


2014-01-15 09:19:48
  • Offline
  • Erkek
Birisinin yanında durmadan çizim
3ddesigner3d designer

Birisinin yanında durmadan çizim yapmakla birisinin yanında durmadan şantiye takibi yapmak arasında hiç bir fark yok. ikisindede birisinin yanında bir iş emeği veriyorsun. bu emek birisinde saatlerce ayakta durarak, bir çok riskli sorumluluklar görüşmeler yaparak diğerinde oturduğun yerden ama ciddi göz ve kafa patlatarak performans sarfediyorsun. yazılardan şantiye konusu biraz abartılmış. sanki santiye sorumlusu yada şefleri müdürleri uçaklarda durmadan fuarlara uçuyor :D yada durmadan yükseliyor, ve en sonunda nirvanaya çıkıyor gibi aksedilmiş :D

şimdi bu biraz kişinin yapabileceğiyle ilgili. öyle kafadan hangisi iyidir demekle olmaz :D sen hangisini yapabileceksin o önemli.karakter yapısıda önemli. mesela bazı kişiler sorumluluk alamaz ve karar verme yeteneği iyi değildir ama pc başında harikalar yaratır. diğeride tam tersi..o yüzden böyle bilgilerle yola çıkmak çok yanlış.

diğer bir olayda bir arkadaş ikiside demişte. öyle birşeyi yapailen biri varsa helal olsun. ben yıllardır bu sektördeydim daha ikisini yapabileni görmedim. ha ben thor filminden etkilendim diyorsan. ordaki hulk gibi olmak istiyorum diyorsan hayal gücü tabi bişey diyemem..

saygılar.


2014-01-15 10:24:35
  • Offline
  • Erkek
teşkkür
servetxycenk eren

en azından 6 7 aylık sürem var bu sürede bir mimari çizim ofisinde çalışarak ve 3d max kursuna giderek geçirdikten sonra ..hem proje hemde 3d konusunda bilgi sahibi olarak bir şantiyede başlamam daha iyi olmazmı.

şunuda ekliyeyim 7 8 aydır prefabrik şirketinde çaışıyorum .


2014-01-15 10:37:51
  • Offline
  • Erkek
İç mimari ve mimari
Paranistserkan toydemirAvatar

İç mimari ve mimari alanlarda, diye eklediğim için 3ddesigner. Dediklerim mantıklı açıklamalar. 3d bana göre bu meslek gruplarında bir yer edinme değil. Olamaz da. Bu şekilde gören zaten yanlış yapar ki benim açıklamam da bu yönde idi. Şantiye şefini de aşağıya almamak lazım. Siz şantiye şefini kapı aç kapa gel git hop hop dur geri geri sol yap sağ yap mantığı ile bakıyorsanız orasını bilemem.

Şantiye şefi dediğin İç Mimari - Mimari - İnşaat alanlarında zaten diplomasını almış olmalı.

alışveriş merkezinin şantiyesi ve proje sinden sorumluydum. Demekki varmış. yada mağaza yada 500 m2 ofisler yada restaurant yada villa kısacası olabilior ve türkiye`de çok var.

Bu dan şuna çıkar. Bana göre olması gereken budur. Ben iç mimarlık yapıyorum. Şantiyemin başında duruyorum dimi. Hmmm peki projeyi kim hazırladı ben, e o zaman

Ne oluyor?

Şantiye sorumlusu oluyorum hem de proje dimi_?

Fuar dediğinde her ay var ya yapı ile ilgili. Bende bunu kastettim dimi zaten. Hey allahım :) neyse..


Burada ne ortaya çıkıyor. Bilgi birikimmi, Şunu da yaza bilirdim. Kitap okucaksın google dan araştıracaksın belgeselleri izleyeceksin. ayrıntılı yazmama gerek yok. Araştıracaksın bilgi birikimi yapacaksın .

İşin özü alaycı tavırlarla yaklaşmadığımda çevreden de yaklaşılmasından hoşlanmam... Ne sen beni ne ben seni tanıyorum. Yorumlara biraz dikkat.

Tekrar söylüyorum 3d`yi meslek grubu gibi düşüneceksiniz, iç mimari - mimari alanlarda değil.. Üstüne basa basa söylüyorum. 3dsmax sektörde bir hiç tir bana göre ve hammallıktır. Ama zorunluyuz. He şimdiye kadar 3dsmax bilmiyorsun diye iç mimar ın işe alınmadığını görmedim.

Ama şunu gördüm, İç mimar ofisine 3ds max bilen görselleştirme uzmanı arıyoruz. Bu ilana istinaden başvuranlar ancak o kategori ile ilgili işe alınıp alınmazlar.

İç mimarlık mimarlık 3dsmax değildir.

radyo-tv-sinema-oyun sektöründe 1. sırada gereklidir.




2014-01-15 16:44:27 Edit:2014-01-15 16:52:12
  • Offline
  • Erkek
Ve terkar söylüyorum Cenk
Paranistserkan toydemirAvatar

Ve terkar söylüyorum Cenk bey, bu senin kararın

Benim kendi şahsi fikrim. Sonuçta yıllarca çizim programı kullanmayacaksın, yada yıllarca şantiye şefi olmayacaksın.

Kendini geliştirmenle alakalı bu durum tabii. İş yeri açarsın, kendi işini yaparsın elemanların olur. Yıllarca sektörde olup başkasının yanında didinmezsin. İnşaat alanında 3d programları ile ilgili bir şirket açma imkanın yok tabii.


2014-01-15 16:49:57
  • Offline
  • Erkek
Şu an ülkemizde bunun
3ddesenmustafaAvatar

Şu an ülkemizde bunun eğitimi ciddi ciddi yok.Amerikada ilkokul çocukları sınıflarında imac bilgisayarlar kullanıyorlar ortaokula gitmeden web tasarımını öğreniyorlar.Binlerce doları döküp animasyonun sinemanın okuluna 18 ay gidip işleri sahada öğreniyorlar.Pixar bu yüzden ulaşılmaz animasyonları üretiyor.
Sinema ve oyun sektörü için 3dsmax,maya,houdini öğrenmeli diyorum.Digital Oyun isimli bir kitap okuyorum şu an hayretler içinde kaldım.Bizim çocuklar bir hero online için ayda 2 trilyonu Çin`e aktarıyormuş.
Bence bir iş dışardan 3d olabilir.İlerde paran olduğunda kendi ofisini bile kurarsın.


2014-01-15 18:44:34
  • Offline
  • Erkek
yukarda teknik öğretmen kelimesini
3ddesenmustafaAvatar

yukarda teknik öğretmen kelimesini yeni gördüm...
Bir teknik öğretmen ayda 1100tl ek ders ücreti alır yanında en aşağı 2100tl maaş alır.Piyasa ile içi içe olduklarından yanında ek iş yapıp 1500tl alan arkadaşlarım da var.Hani yolun başında isen öğretmenlik+3d olabilir


2014-01-15 18:51:12
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!