3ds Max : Oyun Yapımı

Oyun Yapımı
zekaizekai yüce

Herkese Merhaba.
İsmim Zekai.
Max ile uzun zamandır uğraşıyorum ama hala acemi sayılırım ( buradaki usta arkadaşların yanında... :) )Kendimi vray ve ışıklandırma konusunda geliştirmeye çabalıyorum...Aklıma Takılan birşey var...Kaç gündür bu siteyi inceliyorum gerçekten takdire değer çalışmalar ve usta arkadaşlardan.Merakım şu : Küstahlık kabalık gibi algılanmasın ama bu kadar güzel çalışmalar yapılıyor renderler alınıyor neden bir oyun yapamıyoruz arkadaşlar..?? :)


2013-12-18 13:58:03
  • Offline
  • Erkek
oyun yapmak render almakla
fallofaherocan birinciAvatar

oyun yapmak render almakla bitse keşke... hikaye,kurgu ve yazılım kısmı görselleştirme kadar önemli. yani şöyle düşünün çok iyi bir yazılımcı iyi bir hikaye bulup tutup olmayan 3d bilgisi ile çöp adamdan bozma kötü grafiklerle bir oyun yapması gibi bir şey yazılım bilmeyen 3boyutçunun oyun yapması. ekip işi çalışmaları zaten yapılıyor. yani işin şakası her irmik üreticisi helva fabrikası açamaz çünkü su ve şeker de lazım :) ha sen de irmik su ve şeker varsa ne duruyorsun helva yapsana :)

yazılım hikaye görselleştirme ... her konuda uzmanlaşmak bence doğru değil ki 3d için bile alt dallarda uzmanlıkların olduğunu hesaba katarsanız kaliteli bir oyun için sağlam bir ekip gerektiği sonucuna kolayca ulaşabilirsiniz tabi bunlar benim görüşlerim


2013-12-18 14:17:11
  • Offline
  • Erkek
cvp
zekaizekai yüce

fallofhero evet bir ekiple yapılır bunlar modellemecisi yazarı programcısı falan...ama ne bileyim insanın buradaki renderlere animasyonlara falan bakınca kendini tutamayıp böyle bir soru sorası geliyor... :)) mesela ir ara ben Quest3d ye takıldım...yaptığın mekanda klavye yardımıyla bir oyun modunda gezebiliyorsun falan...ne bilem işte aga... ;)


2013-12-18 14:31:10 Edit:2013-12-18 14:33:48
  • Offline
  • Erkek
İşin diğer bir boyutu

İşin diğer bir boyutu da söz verme ama yerine getirmeme kısmıdır.

Misal oyun yapımı değilde hadi bir animasyon film üretelim dedik diyelim.

Hurraaaa onlarca kişi bende katılmak istiyorum bende yapayım bir şeyler diye atlar.

Gel gör ki, hadi şu işi yap getir şu modeli bitir ver denildiğinde (ki bu iş bu şekilde ilerlemeli başka yolu yoktur) aman benim başım ağrıyor, aman şuram şöyle , aman çocuk hasta... zırva da zırva

ilaveten modeli yapacaksın uğraşacaksın emek sarfedeceksin bedavadan bir başkasına teslim edeceksin ya da bir sahneyi ya da bir texture`ü

Kaç kişi bunu kabul eder ? Biz de böylesi bir şey kesinlikle olmuyor olamıyor. bedavadan işçi yerine kimse konulmak istemiyor.

AMAAA yabancı ülkelerde ciddi anlamda bu iş böyle yürümekte insanlar takımlar halinde ücretsiz birilerine GÜVENerek çok güzel işler çıkartıyorlar. Bedavadan yazılımlar üretiliyor. En güzel örneği bu işin heral de senelerdir ücretsiz şekilde dağıtımı yapılan linux işletim sistemidir.


2013-12-18 14:31:19
  • Offline
  • Erkek
haklısın
zekaizekai yüce

ehmet06tr tam yerine parmak bastın...doğru söze ne denir.. ;)


2013-12-18 14:35:21
  • Offline
  • Erkek
Buyrun mod yaparak başlayın.
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Buyrun mod yaparak başlayın. İyi para ödülüde var. :)

http://makearma.com
http://www.youtube.com/watch?v=F3JNpHjhELs


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-12-18 19:54:13
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!