3ds Max : rpc ve plug-in

rpc ve plug-in
zynpistZeynep KaraAvatar

Merhaba arkadaşlar,siteye yeni kaydoldum ve 3DMax modellemede de henüz yeniyim.Peyzaj mimarlığı bölümünde okumaktayım ve benim en büyük sorunum 3dmax a bitki vb. materyaller koyduğumda boyutun çok büyük olması ve bilgisayarın yavaşlaması.RPC ve plug-in i internette araştırdım ve büyük kolaylık sağladığını gördüm.SORUM ŞU Kİ:bunları yükledikten sonra nasıl çalıştırabilirim ve 3DMAX a sürüklemenin dışında ne yapabilirim??Daha önce bu gibi konular açılmış ama ben net ve ayrıntılı bir cevap almak istiyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim...


2013-07-18 18:41:44
  • Offline
  • Bayan
Peyzaj mimarı iseniz rpc
cizgicizgiGökhan GülerAvatar

Peyzaj mimarı iseniz rpc gibi yapay duran şeylerden nazaran psnize önem verin derim burda öyle bir ders var isterseniz bir bakın http://www.izzetalsan.com/3ds-max-render-sonrasi-photoshop-ile-duzenleme-dersi/


http://www.cizgicizgi.com
2013-07-19 08:11:36
  • Offline
  • Erkek
Merhaba bende peyzaj mimarıyım
natiliustemassamet koyuncuAvatar

Merhaba bende peyzaj mimarıyım genelde rpc kullanmıyorum çok yapay duruyor photoshopta da ekleyebilirsiniz hem daha çabuk olur yada hazır modeller kullanabilirsiniz ancak hazır modeller sahneyi bir hayli kasıyor


2013-07-19 08:32:57
  • Offline
  • Erkek
Proxi kullanın
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

Rpc yerine Proxi kullanmanızı tavsiye ederim. Makinanınz kasılmaz ve daha kaliteli render alırsınız.

Aşağıdaki çalışmamda 80 milyon poligon var ama proxi kullandığım için kasmıyor
http://www.tr3d.com/galeri/proje/14jv/

Not : Makinem i5 laptop :)


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2013-07-19 08:45:27 Edit:2013-07-19 08:46:48
  • Offline
  • Erkek
rpc plugini
digidrawtechSerkan KÖSEAvatar

RPC pluginini doğru bir şekilde kurmanız gerekmekte(archivision firmasından parayla satın alabilirsiniz, demosunda watermarklar çıkıyor).
Bu plugin kütüphane mantığıyla çalışıyor. Yani elinizde rpc objeleri(archivision firmasından parayla satın alabilirsiniz)bulunması gerekmekte. Travelling People, parking Car, Office Clutter, Asian Trees, Europe Trees, Shrups gibi onlarca categoride objeleri var (moving ya da animasyonsuz, 2d, 2.5d, 3d, ... şeklinde kategorileride var)
Objeler d: de Harici bellekte herhangi biryer de kalabilir.

Kütüphane objelerini Plugine tanıtmak için Archivision Content Manager (ACM) diye, (plugin ile birlikte kurabileceğiniz) bir yazılım kullanabilirsiniz (Browse mantığıyla çalışır). ACM başka RPC objeleri satınalmanız içinde bir ara yüze sahiptir. ACM ye gerek yok derseniz kurmazsınız onun yerine "customize/configure user interface/external files/add" diyerek rpc lerin bulunduğu klasörü tanıtabilirsiniz.

Diğer arkadaşların yöntemlerinide defalarca kullanmış biri olarak;

Proxiler; aktif ekranda rahattır ancak materiallerinin ayrıca saklandığı bir kütüphaneniz olması gerekir ya da her seferinde proxiye dönüştürmeniz gerekir. Tabii Attach yapmak grubu bozmak orjinal objeyi kaybetmemek, dosya yerdeğiştireceği zaman Vrayproxymesh objelerini de texture gibi korumak detayları var. RPC den daha hızlı değil, ama en sağlıklı sonucu verecek olan Boyutu küçük tutan bir yöntemdir. Renderdaki performansı aktif ekrandaki kadar değildir, her halukarda bütün geometri, yansıma ve gölgeler hesaplanacaktır. Kopyalamayı instance ile yapabilirsiniz.

Photoshop olayına gelince; elinizde deli gibi croplu bitki png leri olması gerekmektedir. Bu işin kolay kısmı, kullandıkça oluşacak ya da nette alfa kanallarıyla birlikte bulabilirsiniz. Ancak photoshop 2. bir işçilik, 2. bir lisanslı program demektir. RPC den daha güzel bir sonucu photoshopta alabilmek için güzel sanatlar mezunu, ressam, grafiker ya da fotoğrafçı gibi bir olmanız lazım. Aksi halde renderınız ve Photoshop objeleriniz arasında şu farklar oluşacaktır:
-Pixel (çözünürlük)
-Blur (Bulanıklık)
-Sıcak soğuk (resmin daha sarımsı ya da mavimsi oluşu)
-contrast saturation (resimlerin canlılık ve solukluk dengesi)
-Gölgelerin doğruluğu (Bunuda photoshopta yapmanız gerekecek)
-Resimlerin açıları

Bunları ayarlamak photoshop bilgisinin yanı sıra el göz ayarı da gerektirir.
RPC çok realistiklik gerektirmeyen küçük detaylarda her zaman hayat kurtarır.
RPC lerin kendi gölge ve self illumination özellikleri ve ışıkların exclude özellikleri ile birlikte güzel sonuçlar elde edilebiliniyor. Sistem oturduktan sonra büyük kolaylık ama her değişen max versiyonuyla yeni rpc plugini temin etmek sıkıntılıdır. Bu arada RPC mental ray ile çok daha güzel sonuç verir. RPC ler yakın detayda kullanılmamalı ayrıca kamera açıları çok aşağıdan ya da yukarıdan olmamalı tam karşıdan bakılıyor gibi render alınmalıdır.


İşimiz render, gücümüz render!
2013-07-19 17:14:44
  • Offline
  • Erkek
vueeeeeeeee :)))
ETezerErgin TEZERAvatar

vueeeeeeeee :)))


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-07-20 01:38:57
  • Offline
  • Erkek
Herkese çok teşekkür ederim:))
zynpistZeynep KaraAvatar

Herkese çok teşekkür ederim:)) sonuç olarak photoshop kullanmam en iyisi olur zaten projelerimi ve kesitleri photoshopta renklendiriyorum ve materyalleri de photoshopta ekliyorum.Ama projeyi max da bitkilendirmenin ve farklı açılardan da render almanın daha iyi olacağını düşünmüştüm:)Çünkü yoğun bir bitkilendirme yapıyorum photoshop zaman alıyor.proxi yi deneyeceğim olmazsa, photoshop kurtarıcım olacak sanırım..


2013-07-21 15:30:46
  • Offline
  • Bayan
ayrıca digidrawtech detaylı açıklamanız
zynpistZeynep KaraAvatar

ayrıca digidrawtech detaylı açıklamanız için çok teşekkürler:)


2013-07-21 15:58:45
  • Offline
  • Bayan
Önemli değil. Proxy iidir.
digidrawtechSerkan KÖSEAvatar

Önemli değil. Proxy iidir. RPC alengirli bi hobi her zaman her yerde kullanamazsınız. Takım arkadaşlarınızda size ayak uyduramaz. İş yerindeki max dosyasını alıp evde devam edemezsiniz falan filan bitmez :)... Kolay gelsin.


İşimiz render, gücümüz render!
2013-07-22 23:44:31
  • Offline
  • Erkek
ayrıca digidrawtech detaylı açıklamanız
zynpistZeynep KaraAvatar

ayrıca digidrawtech detaylı açıklamanız için çok teşekkürler:)


2013-07-23 00:38:58
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!