3ds Max : Benim için önemli bir konuda yardım gerekiyor

Benim için önemli bir konuda yardım gerekiyor
BosnaQenes karadağAvatar

Arkadaşlar yapmış olduğum dış cephe çalışması için biraz yardım lazım. Tasarıyı hazırladım fakat render aldığımda aşağıdaki gibi bir görüntü oluşuyor yani hiç gerçekçi durmuyor mesela camlar siyaha yakın yeşilimsi olucak ama bu fazla yeşil gibi ve doğal değil. Render görünümü ise çok basit gibi görünüyor (kötü). Bunu nasıl doğal hale dönüştürebilirim. Benim için gerçekten önemli bir konu, şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim :)

Kullandığım render motoru vray ve vray sun bir kaç kaplama ekledim binaya ama zaten onları da belli etmemiş gerçekçilik adına

http://n1307.hizliresim.com/1c/d/q62nx.jpg


2013-07-12 17:47:22 Edit:2013-07-12 18:06:30
  • Offline
  • Erkek
İşlerinizi daha doğal hale
ArkondeRAlper SözenAvatar

İşlerinizi daha doğal hale getirmek için öncelikle bakışınızı belirlemelisiniz.

Gördüğüm kadarıyla modelinizde bir sıkıntı yok. İhtiyacınız olan şey bunu daha etkileyici bir şekilde sunmak. Yani sizin sıkıntınız 3d tekniğinizdeki eksiklerden değil fotoğraf ve kadraj bilginizdeki eksiklerden kaynaklanıyor.

İnternetten hoşunuza giden bina fotoğraflarını biraz inceleyin bence. Onlar ile sizin çıktılarınız arasındaki farkları bulun. İlk olarak kamera açısından başlamanızı tavsiye ederim. Binalarda geometrik oranları bozmadan anlatabilmek için 85mm civarı bir odak uzaklığı kullanarak kamerayı daha geriye alabilirsiniz. Böylece binanız yukarıya doğru inceliyormuş gibi görünmez. Etrafı boş olan bir binada yatay kadraj kullanmadına gerek yok, kadrajı dik olarak kullanın bence.

Sonra binanın yer ile birleşimi görünmüyor. Bu yüzden de havada yüzüyormuş gibi görünüyor. Objelerin çevreleriyle ilişkilerini gösterirseniz formların algılanması kolaylaşır. vb.

Bu tarz eksiklerinizi tamamlarsanız daha sonra malzeme, ışık gibi sorunları tespit etmeniz ve çözmeniz çok kolaylaşır.

Kolay gelsin...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-07-12 18:16:15
  • Offline
  • Erkek
Bana bir yerde eksik
BosnaQenes karadağAvatar

Bana bir yerde eksik bisi yapiyormusum gibi geliyor benim bunu musteriye sunmam lzm ama brz daha dogallastirabilirsem yardimlarinizla :)


2013-07-12 18:34:24
  • Offline
  • Erkek
en önemli eksiklik bence
firketeyılmaz bağıran

en önemli eksiklik bence çevre elemanları. Bulutlar, ağaçlar çimen ve dağlar vs vs. Daha sonra atadığınız renklerde bir sorun var. birde alperin söyledikleri çok önemli... bence başarmaya az kalmış sadece biraz daha gözlem.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2013-07-12 19:16:44
  • Offline
  • Erkek
Çevre için hdr kullanabilirsiniz
roweoookadir yılmaz

Çevre için hdr kullanabilirsiniz kardeşim birde plane çizersin zemine sağını solunu çiçekle böcekle ağaçla süsledikden sonra hdr den aldığı yansıma ile gerçek ve doğal bir render elde edebilirsiniz.


www.kdrylmz.com
2013-07-13 14:21:12
  • Offline
  • Erkek
"Benim için önemli bir
iletisimnetTürker ERTENAvatar

"Benim için önemli bir konuda yardım gerekiyor"
Klavyede parmaklarım felç geçiriyor artık.Yazıp yazıp siliyorum.Ramazan ramazan kendime hakim oluyorum ve yorum yapmıyorum.
Anlayan anladı neler demek istediğimi... 


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2013-07-13 15:34:19
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!