3ds Max : Elektrik kesintisi sonrası max dosyasının bozulması

Elektrik kesintisi sonrası max dosyasının bozulması
kirmizi-beyazBlue DreamAvatar

Arkadaşlar selam

Yaklaşık 30 dk önce 3ds max ile çalışıyordum vray real time render almıştım pc nin en çok zorlandığı zamanlardan birisi ve o esnada elektrikler kesildi.

Elektrik geldi pc yi açtım ve dosyayı çalıştıramadım lanet olası bu uyarı geliyor.

http://oi42.tinypic.com/30wwcgi.jpg

Her 3 veya 5 dk bir kendim kaydediyordum hiç bir sıkıntı yoktu son 15 dk bile çöpe gitmiş olsa tamam diyecem ama dosya hiç açılmıyor.

Bu durum ile karşılaşan oldumu hiç ?

Onca emek boşuna gitti yaa

Kurtarma şansımız hiç yok gibime geliyor

Sözüm lanet olası TEDAŞ şirketine bu ülke elektrik kesintilerinden yıllardan beri kurtulamadı ve kurtulmayacak ülke gelişmesi gerektiği yerde olduğu yerde sayıyor başka bişey yok.


2013-05-21 21:46:32
  • Offline
  • Erkek
Ayni sorunun türevlerini çok
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Ayni sorunun türevlerini çok yaşadım.Artık max 2013 ile nedense hiç yaşamıyorum.Gerçi elektrikde fazla gitmiyor.

-Elektirk kesildiğinde bilgisayarı açın ve ilk iş olarak autobackup dosyalarını farklı bir yere kopyalayın.Her 5 dk bir kendisi kaydediyor.Bunun süresini değiştirebilirsiniz.

-Ardından maxi açıp çalıştığınız dosyayı açmaya çalışın.Eğer hata verirse.Kopyasının almış olduğunuz backup dosyalarını tek tek deneyin.Yine açılmazsa.Sonu bak ile biten bir dosya mevcuttur.Autobackup içinde.(mutfak.bak gibi)Bak uzantısını max yapın.(mutfak.max)Buda açılmazsa yapacak birşey yok.


Elektrik sıkıntısına karşı size bir tavsiyede bulunayım.

Çalıştığınız sahneyi,Bir klasör içine kayıt edin.Mesela Mutfak modelliyorsanız.Turuncu_Mutfak diye bir klasör oluşturun ve içine kayıt edin.Sahnede ilerledikçe sahnenin ismine sayı ekleyerek kayıt edin.:Örnek vreyim.


Turuncu_Mutfak ana klasörümüz.
-Turuncu_Mutfak_1
-Turuncu_Mutfak_2
-Turunc_Mutfak_Kaplama gibi sahneyi belirli sıklıklar ile farklı farklı kayıt edin.Elektrik kesildiğinde son çalıştığınızdosya bozulsa bile önceki dosyalarda bir problem olmayacağıiçin en başa dönmek zorunda kalmazsınız. Umarım açıklayıcı olmuştur.


2013-05-21 21:56:21
  • Offline
  • Erkek
Arkdaşım saol yarımın için
kirmizi-beyazBlue DreamAvatar

Arkdaşım saol yarımın için ama işe yaramadı onca uğraş ve emek çöpe gitti bu max kadar sorunlu bir program gerçekten yok yani yaa
Teşekkür ederim saol


2013-05-21 22:04:49
  • Offline
  • Erkek
Dostum geçmiş olsun.Dosyanı 3dmax

Dostum geçmiş olsun.Dosyanı 3dmax programını açtıktan sonra üstüne sürükleyip merge yapmanı öneririm.Bu yöntemle dosya kurtaran çok olmuştu.

Yada dosyanı paylaş , forumda üst versiyon kullanan arkadaşlar belki açıp farklı kaydedip sana geri yollayabilirler.Bu gibi durumlarda birbirimize yardımcı olmalıyız.


S. http://www.youtube.com/watch?v=2BCoZiSbGtY
2013-05-21 23:18:10
  • Offline
  • Erkek
Bu tip durumlarda hiç
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Bu tip durumlarda hiç problem yaşamıyorum, sebebi basit çalıştım dosyanın sürekli autosave`i açık aynı zamanda kayıtlı olan proje dosyamı 5 - 10 dakkada bir sürekli yeni kopyasını alırım,elektirip gitmesi pc kapanması gibi durumlarda max adamı delirtebiliyor...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2013-05-21 23:43:39
  • Offline
  • Erkek
sıfırdan yaptım arkadaşlar günü
kirmizi-beyazBlue DreamAvatar

sıfırdan yaptım arkadaşlar günü sırf bu saçmalıkla geçirdik iyimi yinede çok saolun arkadaşlar teşekkür ederim


2013-05-22 01:17:34
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar bende yaşamıyorum 1.
Paranistserkan toydemirAvatar

Arkadaşlar bende yaşamıyorum 1. sınıf önlemim var :) güç kaynağı


2013-05-22 18:43:28
  • Offline
  • Erkek
bu durumu çok yaşadım
rakunnerrakunner

bu durumu çok yaşadım :D evet sıralı save ve autoback leri bile patlatabilmekte bu durum. daha sonra nedenini öğrendim. sebebi şu. hani max te objeleri birbirine linklersin ya her obje bi sonraki objeye bağlıdır autobacklerde bu şekilde çalışmakta yani max istediği kadar bu işlemi yapsın istersen 1 dk da bi save etsin malesef her save bi önceki save e bağlı bir algoritması var max bunu arkada biz farkında olmadan yapmakta. autodesk formlarında da bu konu çok dile getirildi. çünki program aniden kapanınca bu sıralı bağlantılar olmadık şeilde kopmakta. bunu çaresi save ettikten hemen sonra max i reset lemektir böylece sıralı save ile autobacklerin arasında bağlantı ve veri ilişkisi kopacaktır. bir nevi max i burda kandırıyoruz. reset işleminden sonra son save inden çalışmaya devam et böylece elektirikler kesilsede sıralı save ve autbackler çalışır. birde daha önceden açamadığın en son dosyanı autobacklerin olduğu yerde Maxback.bak uzantılı dosyayı açmayı dene. bu dosyaya son yaptığın işlemleri hafızasında tutan dosyadır. bu dosyayı açmak için open a gel sonra autoback klasörüne git ve all files ı seç orda maxback.bak dosyasını görcen seç ve open de.


2013-05-22 20:08:20
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar forumda yeniyim 3dsmax
samilyensamet furkan

Arkadaşlar forumda yeniyim 3dsmax kullanmıyorum maya kullanıyorum yaşadıgınız sorunun aynısı oldu projem açılmıyordu araştırdım bi çözüm yolu bulamadım kendim bi yöndem denedim ve işe yaradı mayada sanırım 3dsmaxde de işe yarar diye düşünüyorum. öncelikle bilgisayarın sistemini dosyanın açılmama sorunundan önceki bir tarihe geri yükledim daha sonra projemin üzerine gelip sag tık yapıp dosya özelliklerinden önceki sürümler başlıgına tıkladım orada programı son kaydedişimden önceki kayıtım vardı projemi o kayıta geri yükledim sonuç sadece 1 2 saatlik bi çalışmam kayboldu :) mutluyum :) 3dsmax de işe yarar belki


2016-02-29 14:20:42
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!