3ds Max : Çatı problemi

Çatı problemi
safi6003şafak kabakçıAvatar

Çatı problemi

Merhaba arkadaşlar.Elimde bir çatı var ve ben bunu bir türlü çizmedim.Acaba çatıyla ilgili bana verilen bilgilermi yanlış.Bana erilen autocad çizimi bu arkadaşlar.

www.adef3d.com
2013-04-22 00:05:19 Edit:2013-04-22 00:06:18
  • Offline
  • Erkek
Çatıyla ilgili verilen bilgilerin
3ddesigner3d designer

Çatıyla ilgili verilen bilgilerin yanlış olup olmadığını sadece plan olarak görerek anlayamazsınız. Detaylı çizilmiş kesit ve görünüşlerde olmalı. Bazen el karalaması perspektif çizim bile yardımcı olabilir. Ancak bu resimden bir şey anlamak mümkün değil. Neye göre doğru yanlış ne anlatılmak isteniyor, ölçüler kot farkları vs. hiç birşey yok. 10 gün baksanızda bir şey çözemezsiniz bu resimden :)

Unutmayın sonuçta ne çizeceğinizi bilmezsiniz onu çizemezsiniz.Size verilen dökümanlarda anlatılmayan ve eksik kalan şeyleri ilgili kişilere sormanız gerekir.

Gelen cevap; `` bizde bilmiyoruz , bize verilen bu``
şeklindeyse, oradan topuklayıp kaçın çünkü büyük ihtimal, paranızı alamayacaksınız demektir :D


2013-04-22 00:50:11 Edit:2013-04-22 00:51:21
  • Offline
  • Erkek
Eğer çatının autocad çizimini
rfn

Eğer çatının autocad çizimini bana gönderebilirsen kontrol edebilirim hata var mı yok mu daha önce mimari çizim yapıyordum ama bakınca hata belli olmuyor autocad de kontrol etmem gerek


2013-04-22 01:08:02
  • Offline
çatı planında bir
threeDsMaxcumhur ÇELİK

çatı planında bir problem olduğunu sanmıyorum hangi yöntemle modellemeye çalışıyorsun..??


2013-04-22 10:07:43
  • Offline
  • Erkek
çizim gayet yeterli. sağ
KediEti7ümit ülkerAvatar

çizim gayet yeterli.
 sağ

çizim gayet yeterli. sağ alt köşeyi yaptım sadece. diğer köşeler aynısı zaten.

2013-04-22 12:29:52
  • Offline
  • Erkek
Çatı planında her hangi
meto007metin karakayaAvatar

Çatı planında her hangi bir sorun yok gibi geldi banada

Fakat bu çatıyı autocatta modellemek biraz can sıkıcı olabilir en kolayı at archicat` a bi tıkla versin sana çatı modelini :)


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2013-04-22 12:49:21
  • Offline
  • Erkek
max`te de bu tip
KediEti7ümit ülkerAvatar

max`te de bu tip şeyler için tool eksiği var. sims`te bile daha kolay yapılıyor çatı. max`in mimari iddiası olmasa tamam da... bas bas bağırıyor yani autodesk mangalda kül bırakmıyor. ama bir ağaç çözümü yok çim çözümü yok landscape çözümü yok gökyüzü çözümü yok. arazi, deniz, nehir gibi şeylerde extra bir kolaylık sağladığı yok. mimari hiçbir çözümü yok. geçen binyıldan kalma uyduruk bir kapı, pencere, merdiven ve foliage`den başka hiçbirşey yok.


2013-04-22 15:15:38
  • Offline
  • Erkek
KediEti7; seninle bu resim
3ddesigner3d designer

KediEti7; seninle bu resim üstünden yine tartışmaya başlamıcam :D Çünkü saatlerim heba oluyor.(tek bilmen gereken sağ alt köşede kedi yuvası yaptın dimi, birde extrude uğurlu rakamın girdin heralde şöyle göz kararınca..)

Yanlız, 3dsmax programına fazla yüklenmişsin yine, Oldu olacak, tek tuşla hepsi yapılsın. Bizede gerek yok aslında.

Dediklerin hepsi yapılıyor. pluginleri biraz araştır istersen.

Her programın yönlendiği bir alan var.Programın kapasitesi yapabilecekleri belli. Oldu olacak, Autocad,Zbrush,3dsmax,photoshop birleşsin hepsi tek isim altında program olsun. Niye acaba bunlar ayrı işleri yapıyorlar diye düşündünmü hiç :)

3dsmax içinde photshopun yapabilceklerini yapmaya çalıştıgını bir düşünsene..hayal ettin mi. :D

Mesela vue diye bir program var, maxe entegreli, hiç kullandınmı. acaba milyon dolarlık max neden entegre olmasına izin verdi . hadi git ordan seni napayım ben demedi. Demekki herkes bişeyler yapıyor bişeylere yönlendiyor.

Ah bir türlü şu uzmanlık dalı olayını anlayamadın. Sana bıraksak düzeni, herşeyi tek kişi yapacak hemde tek programla. Ah ah ah diyorum.. :)

Şu maxde açıpta bizim ağzımızı açık bırakacak detayı olan, bir model modelleyemedin, üzerine ağzımızı açık bırakacak kaplamayı atıp ağzımızı açık bırakacak renderı üzerine basamadın. yine ağzımızı açık bırakacak post productionu yapamadın.

Tek yaptığın durmadan max de yenilik yok ..maxde yenilik yok diye bağırmak.

Kral çıplak demeye çalışıyosun ancak kral çıplak değil malesef.Sen çıplak sanıyosun hepsi bu :D

Maxde çok detay var, hepsini çözdün bitirdin, ama bir türlü yenilik gelmediği için başaramıyorsun diye anlatıyorsun.Sence bu uzman profesyonel çalışmalar yapanlar nasıl yapıyor bu işleri ? Autodesk onlara el altından yardımmı yapıyor acaba..

Kolay gelsin.


2013-04-22 19:35:42 Edit:2013-04-22 19:51:23
  • Offline
  • Erkek
threeDsMax; Hangi kritere
3ddesigner3d designer

threeDsMax;

Hangi kritere göre yanlış yok? Tamamdır yani çizim öylemi ? :) Tamam yanlış yok diyorsunuz onu anlattınız, ama neye göre yanlış yok ? Onuda belirtinde herkes aydınlansın sonucta bunu binlerce kişi okuyor, direk yorum yapıp çekilmeyin öyle değil mi ! ..

Ben 3d nin gidişatını çok vahim görüyorum ve uzman olanlar artık yorum bile yazmıyor. Neden biliyor musunuz ? bu kesin biliyorum tavrınızdan dolayı.

Plana baktınız ve hemen çözüverdiniz, Sizmi çok ileri düzeyde bilgilisiniz biz hiçmi anlamıyoruz. ikisinden biri . Ama bu kadar kesin zıtlık olduguna göre kesin bizde bir hata vardır değil mi ? ...

Bu planı çizen mimar bile dur bir sn kesitlere bakayım, şu an hatırlamıyorum şurası nasıl olcak derken, siz şöyle bir bakıp tamamdır diyorsunuz. O halde sizi takdir ediyor başarılarınızın devamını diliyorum ! ..

Ayrıca detaylı bir çatı katı planı sistem detayları ile birlikte nasıl çizlir,kesiti nasıl çizilir, planı nasıl çizilir görünüşü nasıl çizilir, bunlardan haberinizi varmı ? Yada böyle detaylı bir çizim ile karşılaştıgınızda şimdi oldugu gibi , hata yok gibimi diyeceksiniz yoksa, bu ne yaw bişey anlamadım mı diyeceksiniz. çok merak ettim. çünkü bir çok çatı planı görmüş birisisiym ancak ben yalancı cıktım yine ya pes. nediyeyim :)


2013-04-22 19:49:38 Edit:2013-04-22 19:56:51
  • Offline
  • Erkek
hehe sims`de bile daha
KediEti7ümit ülkerAvatar

hehe sims`de bile daha

hehe sims`de bile daha kolay çatı yapılır derken ciddiydim :D valla billa 5 dakkayı geçmedi şu çatıyı sims`de yapmak bence autodesk sims`i satın alsın :P

2013-04-22 22:19:55
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!