3ds Max : yeni başlıyorum

yeni başlıyorum
diogofarukAvatar

ilk olarak 3d maxten başlaycağım cephe tasarımları ,bar tasarımı,fuar stand tasarımı,ürün modellemesi,banyo ,yatak odası , ofis, ev , bu tür şeyler yapmak istiyorum autocad burda ne işe yarıyor autocad`dede modelleme yapııyor hem 3 boyutlu hemde çizgisel mesela ev diyelim autocad`de 3 boyutlu yapılıp sonra max e atılıp kaplama yapılıyor auto cad in ilevi nedir


2013-04-14 04:33:18
  • Offline
  • Erkek
autocad in yanında revir
diogofarukAvatar

autocad in yanında revit ve diğerlerini öğrensem olurmu bu autocad ve revit işimi görürmü ve autocad`in bir sürü çeşidi var hangisini önerirsiniz ve bu autocad kafamı karıştırdı valla max`e göz attımda sevdim açıkçası ve kavradım


2013-04-14 04:35:37 Edit:2013-04-14 04:37:49
  • Offline
  • Erkek
Autocad dünyanın en yaygın
sehircy

Autocad dünyanın en yaygın 2 boyutlu çizim programı`dır. hemen hemen bütün mimari ve mühendislik dallarında proje çizimlerinde kullanılır. CAD (computer aided design) bilgisayar destekli tasarım demektir.
AutoCAD`i 3 boyutlu çizim aracı olarak da kullanabilirsin fakat ana işlevi bu olmadığı için 3dsmax veya diğer programlar yanında 3 boyut konusunda çok çok zayıf kalır.

benim için ideal olan, önce Autocad`de çizilmiş projeyi alırsın. Bunu 3ds max`de 3 boyutlu modellersin. Daha sonra da Photoshop programında rötuşlarsın ve gerekirse farklı objeleri fotomontajlarsın.

Revit bim programı olarak geçer. Autocad ile kullanım olarak benzeşse de Bir veri tabanı üzerinde çalışır. mesela autocad`de çizgileri kullanırken, revit`te çizgi ile beraber veritabanını kullanıyorsunuz. yani, revit`e girdiğiniz çizgiler bir duvar, bir panel, bir temel vs... oluyor. bununla birlikte malzemeleri belirleyebiliyorsunuz ki birçok mimar ve içmimarı rahatlatacak derecede güzel bir özelliktir bu. revit ile herşeyi çizip, projeye yerleştirebilirsiniz. mobilya, armatür, lamba, kapı gibi bileşenleri modellemek, başta karışık geliyor ama az biraz 3d modelleme deneyiminiz varsa, kütle modelleme mantığını oturtabiliyorsunuz. zaten kendi içinde bulunan bileşenlerde birçok şeyi bulmanız mümkün, temel tefrişat yapacak yeterlilikte bir kütüphaneyi, program kurulum sonrası, biraz yavaşta olsa internetten indiriyor.
Öğrenmesi AutoCad kadar kolay değil. mimari, statik, malzeme gibi konulara çok hakim olmanız gerekiyor.


2013-04-14 05:38:47
  • Offline
kesinlikle revit
wisemanxxxMustafa BeytekinAvatar

özellikle max 2013 le birlikte revitten dosya almak çok daha kolay hale geldi. direk revit projesini tanıyor. modellerdeki spline tarzı ya da yuvarlak köşeli modellerin detayını max e alırken ayarlayabiliyorsunuz. ayrıca hakan arkadaşın bahsettiği gibi ölçülü modellemeleri maxte yapmaktansa revitte yapıp direk max in içine referans olarak almak revizyonlu projelerde çok işe yarıyor.autocad her halükarda ucundan bişeyler bilinmesi gereken bir program bence. en azından projeler genelde autocad formatında geliyor ve en azından autocadde bazı şeyleri düzenleyip revite atmak daha rahatlık sağlıyor.


www.vds3d.com
2013-04-15 09:50:50
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!