3ds Max : Animasyon için Modelleme

Animasyon için Modelleme
hsnsafatHasan Tosun

Öncelikle her konuda bilginin karşılık beklenilmeden paylaşıldığı bir ortamı bizlere sunduğunuz için teşekkür ederim.Bende 1-2 aydır 3d tasarıma daha çok karakter modelleme ve animasyon kısmına merak saran ve bu merakı profesyonelliğe taşımayı hedefleyen birisiyim.

Bir süredir hangi program hangi sektörde daha çok tercih ediliyor araştırması içerisindeyim.Gönlüm Maya programını öğrenmekten yana olsa da bulunduğum yerde Maya ile ilgili kurs olmamasından ,Türkçe kaynağın az olmasından ve programın temelini gerçek anlamda ingilizce kaynaklardan öğrenemeyeceğimden 3d studio max ile ilgili kursa yazılmaya karar verdim.

Bilişim Eğitim Merkezi adı ile hizmet veren kurs ile yaptığım görüşmede öncelikle modellemeyi iyi şekilde öğrenmem gerektiği belirtildi.Ancak yapılan çalışmalara göz gezdirdiğim de ağırlıklı olarak mimari modellemeler yapıldığını gördüm.Merak ettiğim mimari modelleme teknikleri ile karakter modelleme teknikleri arasında yakın bir ilişki var mı.Direk olarak böyle bir kurs yerine animasyon üzerine bir kurs mu bulmam gerekir.(Konya da bulunduğumdan direkt animasyon üzerine kurs bulamadım.Maya kursu var ancak özel ders şeklinde olduğundan fiyatı çok pahalı geldi)

İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


2013-01-20 22:30:12
  • Offline
  • Erkek
Hasan bey konyada kac
3ddesenmustafaAvatar

Hasan bey konyada kac tl istediler?kodlabda nebi yikaroglunun turkce kitabi var maya icin.karakter modelleme de var ayrica


2013-01-20 22:49:02
  • Offline
  • Erkek
Tam olarak pazarlık yapmadım
hsnsafatHasan Tosun

Tam olarak pazarlık yapmadım ancak kısa sohbetimiz sırasında 2000 tl dedi.Tabi bu fiyat Maya gibi bir program için çok fazla değil farkındayım ancak bu dönemde benim için fazla.

Maya ile ilgili şuan internet de 1 adet görsel eğitim seti ve bahsettiğiniz kitabı buldum. Acıkcası orta seviye ingilizcem var bazı yabancı dersleri de inceledim ancak tüm bunlar yeterli olacak mıdır bilemiyorum...Okuduğum bölüm ile alakalı bir program olmadığında bir şeyler başarabilmek için tam anlamıyla programa hakim olmam gerekli diye düşünüyorum.


2013-01-20 22:54:31
  • Offline
  • Erkek
hasan bey bence mimari
azuraerugülbey kasapAvatar

hasan bey bence mimari modelleme sizin için yeterli olmaz. uv map, kemik yapısı, normal map, kaplama teknikleri, retopo vb. şeyleri mimaride göremezsiniz. ayrıca maya da tek başına yeterli olmucaktır. benim önerim bütçenizi ingilizce eğitime yöneltmeniz. en azından youtube`daki konuşmaları anlayacak seviyede olmanız bile işin mantığını kavramanıza yetecektir. sonuçta kursta da size temel bilgiler verilecek gerisi sizin kendinizi geliştirmenizle sonuçlanacak. kaldı ki çoğu forumda maya ile oluşacak sıkıntılarınıza çözüm bulabilirsiniz. karakter modelleyecekseniz de sculpting programlarına göz atmanızı tavsiye ederim. en bilinenleri zbrush, mudbox, 3d coat...


2013-01-21 16:28:44 Edit:2013-01-21 16:31:48
  • Offline
  • Erkek
@azuraeru yorumunuz için teşekkür
hsnsafatHasan Tosun

@azuraeru yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkcası ingilizcem anlamamı sağlayacak kadar yeterli.Bazen yabancı dizileri alt yazısız izlediğim oluyor mesela.Tabi her şeyi ayrıntılı anlamıyorum ama genel olarak neler olduğunu anlayabiliyorum.

Beni düşündüren nokta takıldığım yerlerde çözüm bulup bulamayacağımdı. Çünkü konuşmayı anlamak ile , problemi anlatmak çok farklı.Bu yüzden 3d studio max a yönelmeyi bir an düşündüm Türkiye de daha çok tercih ediliyor diye ancak genel olarak yaptığım araştırmalar ve alanında tecrübeli insanların paylaşımlarda bulunduğu forumlarda açtığım konularda Maya ve Zbrush ikilisini öğrenmem tavsiye edildi.


2013-01-21 17:47:46
  • Offline
  • Erkek
cevap
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

hasan kardeşim merhaba. bende Konya lıyım, senin şuan ki pozisyonun benim 8 sene önceki pozisyonumla aynı. benim düştüğüm hatalara seninde düşmemen için bir kaç cümlede ben yazayım dedim.
Öncelikle şunu belirtmeliyim, Konya da sakın ama sakın herhangi bir 3d kursuna gitme. Ben bu hatayı 8 sene önce yaptım, 600 tl para ödedim ve öğrettikleri tek şey 4 köşe box çizip ev yapmak. 8 sene önce eğitim cd leri ve internet bu kadar yaygın değildi. Bende farklı zamanlarda tam 12 adet max kitabı aldım. bunların çok faydası oldu. Şuan kitap almanı tavsiye etmem, internette yüzlerce eğitim seti var ve fiyatları çok makul. Öncelikle bu setlerden herhangi birini al. Bu setlerde konular sınıflandırılmıştır ve anlamadığın bir konu başlığını youtube vs.. sitelerden araştırabilirsin. Elinde internet gibi büyük bir niğmet var iken sakın kursa filan bulaşma. Konya da ki 3d eğitimi veren kurumlar tecrübeli eğitmenlerle iş yapmıyor. üniversiteden yeni mezun olmuş bir tane mimar buluyorlar ve çok uygun fiyata anlaşıp eğitime başlatıyorlar.
Son olarak şunu söylüyorum;
Evine sınırsız bir internet al ve dersleri net üzerinden araştır. Kurs`a kesinlikle yazılma. Emin ol kursa yazılmadığın için bana dua edeceksin.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2013-01-22 09:02:08
  • Offline
  • Erkek
Hasan bey ben 10
selayselahattin aydoğan

Hasan bey ben 10 yıl önce çorumda bir dağ başında görevli sınıf öğretmeni iken bu işe merak saldım. Sınırlı imkanın olduğu o dağ başında bu konuda bir kaç max kitabı okuyarak bu işe başladım. Max i daha iyi öğrenebilmek için de İstanbul’a tayin olup geldim.

İstanbul’da bir kursa yazılırken, aynı zamanda Necmi DEMİRKESER Bey’in hazırlamış olduğu max cd leri de satın alarak çalışmalarıma devam ettim. Sonuçta bu işin öğretmenliğini yapacak seviyeye geldim.

İstanbul’da kurs ile ilgi geldiğim nokta şu idi. Kursta bana bilgilerimin üzerine %20 lik bir ek bilgi kazandırdılar. Ancak ben de onların bana öğretmediği farklı %20 lik bir bilgiye sahiptim.

Tahminim Konya daki eğitim İstanbul’dan çok farklı değildir. Kursun size tek faydası, konuyla ilgili bir çevre edinmiş olursunuz.

Necmi Bey in hazırlamış olduğu cd ler ve bu sitenin dersleri ile başlarsanız size çok çok yeterli olur. Nemci bey in cd leri gerek modellemede gerekse de animasyonda size başlangıç için çok çok yeterli bilgileri verecektir.

Ancak işe yazılı bir kaynak ile başlamak isterseniz alfa yayınlarının max4 versiyonu için hazırlanmış temel dersleri anlatan bir kitabı var. Yeni başlayanlar için çok çok iyi. Ben uzun süredir max ile ilgilenmediğimden epey bir şeyi unutmuştum. Son bir iki ay ara ara bu kitaba bakarak yeniden hatırladım. Bu kitabı size öneririm.

Gerisini kendinize basit bir uygulama yapmaya başlayarak, bu sayede bol bol uygulama tecrübesi elde ederek ve bilmediğinizi forumlardan sorarak araştırırsanız öğrendiklerinizi çok iyi pekiştirir ve kurslardan öğrenemeyeceğiniz çok şeyi öğrenmiş olursunuz.

Öte yandan mimarlık için gerekli bilgiler, daha kapsamlı olan karakter ve animasyon için temel bilgileri içerdiğinden onları zaten öğrenmeniz gerekir. Bu nedenle böyle bir ayrım yapıp gereksiz yere tedirginlik yaşamanıza gerek yoktur.

Hedefinize ulaşmanızda size başarılar dilerim.


2013-01-22 13:07:54
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!