3ds Max : GPU ve CPU Render

GPU ve CPU Render
fatihmertFatih Mert DoğancanAvatar

Merhaba arkadaşlar, ATI Radeon HD 4650 serisinin 1GB lık kapasiteli olan ekran kartını kullanıyorum. GPU ve CPU render alımı konusunda pek bir bilgim yok, bilgilendirirseniz sevinirim. İşlemcim ise AMDx64 5600 Çift çekirdek 2.9Ghz..

İlgileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim..


2013-01-18 00:21:14
  • Offline
  • Erkek
birincisi ekran kartınız gpu
OnTEC2Onur UNLUAvatar

birincisi ekran kartınız gpu render için oldukça düşük yani cpu render çok daha hızlı olacaktır.

gpu render işi aslında yeni sayılabilecek bir kavram opencl rendererler ve iray üzerinden iyi sonuçlar alınabiliyor profesyonel bir ekran kartında ( nvidia quadro gibi) render süresini önemli ölçüde kısaltıyor.

vrayde vray rt ile bu sistem çalışıyor ama 1e1 gerçek render sorunucunu almıyor ( Ben alamadım alan varsa saygılarımı sunuyorum) ki cpu rendererlerin hiç biri oyunlar veya after effect ( element 3d plugini) gibi programlarda kullanılan render to texture işlemini de desteklemiyor nvidianın kendi toolarında yapılıyormuş ama ben uğraşmadım kolay bir yol değil. Yani hala kat edeceği yol var.
Ama ekran kartınız renderden ziyade ancak active shade de düşük polyde ki sahneleri görmenizi sağlayacak güçte. ( ati bu konuda çok başarılı değil nvidia cuda desteği sektörde çok daha yaygın durumda).

Not: işlemciniz oldukça yavaş olduğundan yine de büyük konuşmayım belki sizde opencl daha hızlı olabilir...


İnsanların ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. ontec.blogspot.com
2013-01-18 10:02:53
  • Offline
  • Erkek
Octanerender gpu renderın ilk
3dMadmaxErman YüceAvatar

Octanerender gpu renderın ilk tam anlamıyla çalışan örneklerinden fakat Ati ektan kartını malesef desteklemiyor Nvidia Cuda özelliği olması gerekiyor ekran kartında ve ciddi anlamda bir artış sağlıyor. Maxden bildiğimiz active Shade olayıda çok güzel bir şekilde sunulmuş bir bakmanı tavsiye ederim ama dediğim gibi önce ekran kartını değiştirmen gerek.


2013-01-23 15:52:20
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!