3ds Max : çok katlı bina modelleme tekniği

çok katlı bina modelleme tekniği

selamlar;

çok katlı binaların modelleme tekniği olarak ne kullanıyosunuz? ileri düzeyde autocad 3 boyut kullanıyorum. ama planı max e atıp oradan modellemek de bir alternatif. autocad te modelleyip max`e attığında yüzey kayıpları ve bozulması yaşayan arkadaş var mı?

teşekkür ederim...


2012-10-01 16:58:57
  • Offline
  • Erkek
Selam,
campanellaMahmut AltuntaşAvatar

Selam,

aynı forma sahip katları sadece 1 katını autocadde modelleyip maxe file link ile çağırıyorum ve diğerlerini bunun instance kopyası yapıyorum. Böylece, bir değişiklik olduğunda, autocadde değiştirdiğim kat maxte de değişiyor ve diğer katları da düzeltiyor. Her katı autocad ortamında gerçek yüksekliğinde modelliyorum, bu da maxe çağırdıktan sonra yer değişikliği yapmama gerek bırakmıyor. Diğer türlü yapıldığında, dwg de yapılan eklemeler eski yerlerinde çıkar maxte, onları da tekrar diğerlerini taşıdığınız yere taşımanız gerekir.

Cepheler eğimli ve girinti çıkıntı olmayan cepheler ise, direkt karşıdan görünüşlerini çizer maxe atarım.

İster maxte plandan yükseltin, ister tamamen autocadde çizin, file link bana en kullanışlı yöntem. Tebi bir de düz autocad değil, architect versiyonunu kullanıyorum. Bu da daha hızlı çalışmamı sağlıyor.


Bir düşte yaşıyoruz. Düşleyenin olmadığı, düşün kendini düşlediği bir düş.
2012-10-01 17:15:31
  • Offline
  • Erkek
Bence autocadde modelleyip maxe
3ddesigner3d designer

Bence autocadde modelleyip maxe atmak çok saçma.ya autocadde modelleyip autocadde render al. yada maxde yapıp maxde render al. zaten forumlara bakarsan ev modellemek maxde oldukça basit.kendini hiç kasma. keza dediğin gibi o şekilde hatalarla karşılaşman olası.


2012-10-01 17:19:20
  • Offline
  • Erkek
Saçma
campanellaMahmut AltuntaşAvatar

Saçma olan bir yanı yok, gelen dosyalar hep autocad formatında, bu yüzden revizyonlar çok hızlı işlenebiliyor. Özellikle iki programın file link maneger ve layer özelliklerini verimli kullananlar için iş inanılmaz hız kazanıyor. Piyasada 3d işi yapan bir yüksek lisans öğrencim, gösterdiğim yöntem ile 3-4 kat hız kazandığını söylemişti. Ben de aynı hızı kendi işlerimde rahatlıkla görüyorum.


Bir düşte yaşıyoruz. Düşleyenin olmadığı, düşün kendini düşlediği bir düş.
2012-10-01 21:33:18
  • Offline
  • Erkek
autocad formatında biliyorum.planı maxe
3ddesigner3d designer

autocad formatında biliyorum.planı maxe import et.direk modelle diyorum. sen autocadde modelleme yapıyosan orada render al diyorum maxe atacam diye uğraşma demek istiyorum. sorun çıkıyor diyor arkadaş. çoğu kişide çıkıyorsa bunun üzerine bilimsel araştırma yapıp sorun çözmeye çalışmaktansa . sıfırdan tertemiz maxde olusturmak gayet hızlıdır.autocadin modellemesi ve renderının başarısının boyutunuda biliyoruz . autocad 2b olarak kullanıp kapatmak her zaman iyidir. bu benim fikrim. sizin ve tanıdığınız kişinin tecrübelerini belkide bilemiyorum yada ben tecrübe etmedim. ama dediğim gibi amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmakla uğraşacak vaktimiz yok. fantaziye gerek yok diye düşünüyorum . kolay gelsin campanella..


2012-10-02 00:50:24
  • Offline
  • Erkek
3ddesigner kardeşim,
campanellaMahmut AltuntaşAvatar

3ddesigner kardeşim, öyle bir yazmışsınız ki, sanki autocad`den max`e dosya atan bir benim bir de heltrevanian arkadaşımız. 20 yıldır, dos ortamından başlayarak autocad ve mex kullanıyorum, daha yüzey kaybı gibi bir sorun yaşamadım. Belli ki arkadaşın teknik bir sıkıntısı var. Maxte sıfırdan oluşturmak ta size hızlı gelebilir ama sürekli revizyon olan işlerde gelen dwg`yi kısa sürede aktarmak ta çok rahatlatıcı. Amerikayı yeni keşfetmiyoruz, bu teknikler ilk günden beri geçerlidir. Ayrıca bir soruya çözüm bulmak ta neden vaktimiz yok onu da anlamadım, acele birşey mi yetiştiriyoruz? Tabiki çözüm arayacağız, bırak o yöntemi de bunu yap nasıl bir çözümdür?


Bir düşte yaşıyoruz. Düşleyenin olmadığı, düşün kendini düşlediği bir düş.
2012-10-02 19:13:48
  • Offline
  • Erkek
mahmut beye katılıyorum
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

bende yıllardır autocad`den max`e import yapıyorum şükürler olsun sıkıntı yok....

yasin bey, siz import ederken sorunmu yaşadınız?


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2012-10-02 19:29:32
  • Offline
  • Erkek
campanella, Autocad den
3ddesigner3d designer

campanella,

Autocad den Max e bende atıyorum ama 2d dosyayı.yani plan kesitleri vs..Hiç bir profesyonel direk autocad de modellemeye başlamaz.Önce elimizde planlar projeler olur. Bende diyorum ki bu plan projeleri autocad de modelleyip 3d modeli max e atmak yerine 2d dosyayı atıp max de modelleyin diyorum. Bunun neresi çözüm değil ? Madem çok seviyorsunuz Autocad in 3d sini neden Max e aktarıp render almaya çalışıyorsunuz ? Bunun revizyonla ne alakası var ? plan projede değişiklik olmaz!. Görselde olur oda zaten maxde yapılır. sen elindeki planı autocadde modelle sonra max at. ondan sonra autocadde yine değişiklik yapıp bu değişikliği max de gör ohohoh. neden uğraşıyosun ? evet birşey yetiştiriyoruz bir işin kolayı varken neden dön dolaş yapıyosun ? O yüzden diyorum fantaziye gerek yok diye. tekrarlıyorum ya git autocadde modelle render al yada maxde modelle render al. kasma kendini.


2012-10-02 19:45:03 Edit:2012-10-02 19:54:02
  • Offline
  • Erkek
Agresifim , kompleksliyim olmuş

Agresifim , kompleksliyim olmuş bu biraz. Valla piyasada öyle bir revize oluyor ki projeler...


2012-10-02 21:01:26
  • Offline
  • Erkek
helersu; dış
3ddesigner3d designer

helersu;

dış mimarideki revize max de yapılır . Lütfen bilip bilmeden yorum için yorum yapmayalım..

Mimari planda değişiklik olmaz.Dış cephede değişiklik olur.Lütfen yorumumu iyice okuyun ondan sonra yorum yapın


2012-10-02 21:03:56
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!