3ds Max : .LTD ışık kaynağı verisini .IES ışık kaynağı verisine nasıl çevrilir.

.LTD ışık kaynağı verisini .IES ışık kaynağı verisine nasıl çevrilir.
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Merhaba.

Yerli bir üreticinin lambalarını modelliyorum. Lambaların ışık kaynağı verileri .LTD uzantılı bu veriyi .IES verisine çevirmenin bir yolu varmıdır. Dün internette epey araştırdım hatta ies viewer ile yapılabilirmiş kendi sitesindeki yazıya göre. Bu konuda bilgisi olan varmı ?


http://deman3d.blogspot.com/
2012-09-25 09:47:25
  • Offline
  • Erkek
LTD File Convert to IES
Silence3DBarışkan MimarlıkAvatar

"LTD File Convert to" google da yazarsan gerekli programlar isimleriyle çıkıyor. Sana verilen verinin formatını hangi sistemde aldılar sen convert ederken Makinan da kullandığın İşletim sistemine uyarlaman gerekicek. Öncelikli olarak sana verilen ışık dosyasını hangi programın hangi versiyonda verdiler. Anlatımların ekran görüntülerinden convert ler Mac sisteminde alınmış . Sana "http://www.helios32.com/resources.htm" öneririm okumanı. Yeterince anlatmışlar.(Program Bilgileri Mevcut) Disko Spotlarında VSI Line Philips Serileriyle uğraşıyorsan Başarılar Dilerim.
EulumDat program ürünü dosyalar sa "http://eulumdat.blogspot.com/2010/01/converting-ies-files-to-eulumdat.html" tersten incelemelisin siteyi.


2012-09-28 06:34:52
  • Offline
  • Erkek
Barışkan öncelikle cevap verdiğin
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Barışkan öncelikle cevap verdiğin için teşşekür ederim. Sorunu IES viewer ile çözdüm fakat anlayamadığım bir sebepten dolayı evimdeki bilgisayar float point hatası veriyor ve LTD dosyasını okuyamıyor. İş yerinde kullandığım bilgisayrda IES viewer ile LTD dosyasını hiç problem çıkarmadan açabiliyorum ve IES olarak deyiştirebiliyorum. Her iki bilgisayar arasında durumu etkileyebilecek pek bir fark yok işlemci haricinde işletim sistemleri aynı.


http://deman3d.blogspot.com/
2012-09-28 09:46:31
  • Offline
  • Erkek
RGB VALUES Ayarlarında Float
Silence3DBarışkan MimarlıkAvatar

RGB VALUES Ayarlarında Float Point hatasında açamadığın max te On Yada Off butonlarından biri kapalı yada açık pozisyonunda kaldığı için olabilir. IES dosyasını açtığın 3DS max te bir butonun On pozişındadır. Onu kapatırsan IES Float Point ayarlarını sorunsuz Max e alacaktır.


2012-09-28 17:11:09
  • Offline
  • Erkek
Barışkan Max içinde herhangi
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Barışkan Max içinde herhangi bir problem yaşamıyorum, benim kast etiğim IES Viewer. LTD dosyasını görüyor fakat dosyayı IES Viewer ile açmaya çalıştığımda float point hatası veriyor.


http://deman3d.blogspot.com/
2012-09-29 00:09:53
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!