3ds Max : sel animasyonu

sel animasyonu
black_iceFırat BeşerAvatar

Arkadaşlar hepinize kolay gelsin. Benim çok önemli bir sorunum var umarım burdan aldığım tüyolarla sorunumu çözerim umarım... Beyler ben samsunda ikamet ediyorum. ve bir kamu kurumunda 3d porjeler çizmekteyim. bidiğiniz gibi kısa bir süre önce samsunda sel felaketi yaşandı. bir çok insan mağdur oldu. diyeceksiniz ki bunun konu ile alakası ne ??? ve bu selle ilgili kurulan bir kriz masası var. bu kriz masasında sürekli olarak basına sunumlar yapılmaktadır. Benim müdürlerimin benden istedikleri selin nasıl yaşandığı ile ilgili bir yaklaşık bir dakikalık bir animasyon filmi isteniyor. 3d konusunda şimdi yakadar hiç bir sıkıntı çekmedim zorlanmadım ama şimdi bu istedikleri animasyon filmini nasıl yapacağım konusunda takıldım... Bu animasyon konusunda bana yardım edebilecek arkadaşlardan ricam nasıl yaparım... Google earthden araziyi direkt maxa aktarmak ve bu arazide belli bir noktaya yağmur yağacak o noktada sular birikecek ve biriken yerdeki bentleri yıkıp sel animasyonu başlayacak sel önüne gelen ağaçları ve bir takım basit yapıları yıkarak ilerleyecek... denize akacak, çokmu şey istedim bilmiyorum bildiğim tek şey benim bu işi yapmam gerektiği...


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2012-07-15 13:57:02
  • Offline
  • Erkek
3dmax kulanıyorsan partıcle flow
Peter SalvatorePeter SalvatoreAvatar

3dmax kulanıyorsan partıcle flow u ıncele onunla halledersın


p.s
2012-07-15 14:20:28
  • Offline
  • Erkek
hocam particle flow ile
black_iceFırat BeşerAvatar

hocam particle flow ile halledebileceğimi biliyorum. ama nasıl yapılır yol haritası lazım kısacası...


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2012-07-15 14:27:21
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar modellemem gereken araziyi
black_iceFırat BeşerAvatar

Arkadaşlar modellemem gereken araziyi earthden direkt olarak çağırma işlemini hallettim sanırsam... En azından araziyi modelemekle zaman kaybetmeyecem. sizde bir el atında şu sel olayını çözeyim be yau


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2012-07-15 15:33:23
  • Offline
  • Erkek
1)3d olarak partıcal flow
Bethrezengoker gunerAvatar

1)3d olarak partıcal flow la yagmuru halledersın yada after effect rain plugını.su birikme ve sel animasyonu için "real flow" programı işini görür -3ds maxde "glue3d" plugını akışkan animasyonalar için kullanılır,yıkılan binalar için "ray fire" plugını kullanabilirsin ama bu hesaplamar işin kalitesine gore uzun surebilir.

2)After effect ve ya benzerı programlarla video edit yapabilirisin görüntüleri üst üste bindirebilirsin masklama yöntemiyle ama ne kdr guzel olur bilmem:)

3)grafıksel yandan 2 boyut ve 3 boyut kullanarak bı gorsel hazırlaybilirsin.

aklıma gelen yöntemler bunlar illa 3d olcak diyosan biraz uzun sürebilir..


2012-07-15 16:07:41
  • Offline
  • Erkek
güzel bi sistemin varsa
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

güzel bi sistemin varsa sel animasyonunu realflow ile çok güzel bi şekilde yapabılırsın.o parçalanan binaları vs. rayfire yada volumebreaker ile fragment haline getir parça parça.realflow`da hepsini rigidbody olarak ayarlayıp sıvı anımasyonuna dahil edebilirsin.yani sel ile beraber parçalar kırılıp suruklenebilir...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-07-15 17:40:29
  • Offline
  • Erkek
Berker şu anda değilde
black_iceFırat BeşerAvatar

Berker şu anda değilde ilerleyen zamanda sana konu ile ilgili detaylı bilgi veririm ancak şu anda inan çok aşırı bir yoğunluğum var özelden bana msj at ben geri dönüş yaparım.
Hayrullah yaklaşık 100 bin tl lik server var ondan yana sıkıntım yok Allaha şükür... Dediğin yöntem evet haklısın bir an önce işe koyulayım takıldığım yerde burayı sık sık yazıp herkesi rahatsız edecem...Çok tşkrler.


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2012-07-15 19:12:16
  • Offline
  • Erkek
Arkadaş çözüm istemişsin sonra
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Arkadaş çözüm istemişsin sonra "zamanım yok özelden yazın" demişsin. Forum un amacı ileride de benzer sıkıntıyı yaşayacak arkadaşların da bazı bilgilere ulaşabilmesi.

Sonuç olarak modelleri max de yaptıktan sonra realflow a aktar ve sistemi orada kur. Neyse ki sel senin için yeterli ve bununla ilgili bir çok eğitim videosu var.

Yağan yağmuru 3d yapmaya kalkma. 2D efekt ile sahneye ekleme yaparsın onu. Biriken sel sularını da Max de basit bir şekilde surface altından su tabakası yükselterek yap. Taşma ve sel aşamasına geçişte kamera geçişi yapıp realflow sahnesine dönersin.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2012-07-16 14:15:30
  • Offline
  • Erkek
Fırat Bey Lütfen Yanlış
ETezerErgin TEZERAvatar

Fırat Bey Lütfen Yanlış anlamayın ama, Bu Animasyon Bu kadar Önemliyse Patronlarınız Versin Parasını Pro Animatörler Yapsın. Bu sizin işiniz değil ki!!!
Diğer Taraftan Verilen Öneriler Profesyonelce. Ama Fırat Bey Oskar Kazanmak istemiyor ki!!! Tunç Beyin dediği gibi Araziyi hallettiysen, Alta Mavi bir plane koy. Sel boyunca move et. Bas Render a gitsin. Daha iyisini istiyorlarsa, Ya size Zam yapsınlar, Ya da Animatörlere Para versinler...
Saygılarımla,


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-07-16 15:35:35
  • Offline
  • Erkek
Öyle bir animasyonu hakkıyla
POWERD3D

Öyle bir animasyonu hakkıyla yapacak bir insan neden devlet kurumunda çalışır anlamak zor. Eğer kapasiteniz bu kadar yüksek ise yazık olur size o kurumlarda hiçbirşeyden anlamayan müdürlerin elinin altında. Bence de basit bir animasyon ile olayı bitirin.


2012-07-16 17:40:16
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!