3ds Max : 15 projeye bu fıyat nedır ?

15 projeye bu fıyat nedır ?

bır ıs almak uzere bır fırma ıle mesajlastıgımda bına modellenecek 4 5 katlı normal apartman daırelerı sonra bu bına kaplaması yapılcak ıstege gore ve teslım edılecek bu sekılde begenılırse bellı bır sure yaklasık 6 bına var dıyor ancak

bundan once bır mımarlık burosu ıle calısıyorduk aylık 15 proje ıcın tasarımlarıda onlara aıt 1200 tl para verıyorduk dıyor asırı dusuk degılmı benden de ona gore bır fıyat beklentısı ıcınde olmalı kı bunu bana soluyor ayrıca bu gece attıgı maılde autocad dosyası atmıs ve bunu yarın oglene kadar bıtmesı lazım dıyor sızce bır gunde 2 gunde bır proje yanı ayda 15 proje yapıp ustune 1200 tl almak dogrumu

bende 3 4 ıs gununde bıtırırım bına basınada ortalama 500 tl cıvarı zorluguna gore tasarım sıze aıt oldugu ıcın oda yapabılırım.. demeyı dusunuyorum sızce yanlıs mı dusunuyorum...


2012-07-13 00:31:03
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle yazını 4-5 sefer
3ddesigner3d designer

Öncelikle yazını 4-5 sefer okuduktan sonra algılayabildim. Sanırım bu benim algı problemimden kaynaklanmıyor,biraz heyecanlı ve karmaşık şeyler yazmış olduğunu düşünüyorum.Kısa öz olarak şunu belirtmek isterim.

Önemli olan karşı tarafın ne sunduğu değil.Senin karşı tarafa ne sunduğundur..Görüşme esnasında gece autocad projeleri atılıp yarın öğlene kadar bunlar bitmeli diyen bir işverene siz benimle dalgamı geçiyorsunuz diyemiyorsanız veya demiyorsanız,hata sizde olacaktır.Ayrıca bu tarz rakamlar ve bu tarz süreler veren kişilere iş yapmak doğru değildir.Yapmak zorunda değilsiniz bu işi..Açta değilsiniz açıkta değilsiniz..Yaptıracak birilerini bulsunlar o süre ve fiyatlara..Kendinizi paralamaktan vazgeçinki hem piyasa düzelsin hemde bu işverenler düzelsin. Devam etsinler o çalıştıkları yere..Madem öncesinde çalışıyorlardı o şartlarda aynen devam etsinler..

Kısaca iş görüşmesi yapıyorsanız, yüz yüze olmayan görüşmelerde hemen işi katakülleye getiren kişilere cevap veremez ve sizin beklentilerinizi dile getirmezseniz işi almış sayılırsınız hemde anlaşma yapmadan..yani ücretsiz destek..Kolay gelsin..


2012-07-13 00:57:57 Edit:2012-07-13 01:20:37
  • Offline
  • Erkek
bu arada bina başı
3ddesigner3d designer

bu arada bina başı 500 tl diyeceğine bedava yaparım diye söyle..O fiyata çizim yapman sana paramı kazandıracak ? Bu fiyatlara iş yapmaya devam edersen daha kötüleri seni bulur..Kendi kendini verdiğin fiyatla kötüleme bence..Bu hem kendini baltalamak hemde yaptığın iş sektörüne büyük bir balta olur .


2012-07-13 01:18:42 Edit:2012-07-13 01:19:08
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle firma kesinlikle yalan
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Öncelikle firma kesinlikle yalan söylüyor,yada mimarlik bürosuna çizdirmiyor o fiyata çizen varsa da beyinsizin önde gideni,hemde bir günde proje istiyor.Bence siz o adamın telefonlarını bir daha açmayın kendinizi kurtarın,öncelikle gece mail atıp size emrivaki yapıyorki arayamayın,yarın rar direk proje bitti mi der(çakalın önde gideni).
Bir düşünün ya proje başı 80 liraya mimari proje çiziyor ,3d çiziyor,peyzaj yapıyor,üzerine uygulamada yapsın bari.birde bunlar mimarlık ofisi,öyle bir sallamış ki yersen,kırılmayın darılmayın sizde yemişsiniz.Adama diyeceğim iki kelime de ona da forum kuralları müsaade etmiyor. SAĞLICAKLA GİTSİN...


www.dvamimarlik.com
2012-07-13 01:36:36
  • Offline
  • Erkek
gasiyan; Sakin ol
3ddesigner3d designer

gasiyan;

Sakin ol :DDDDDDDDDDD


2012-07-13 01:40:29
  • Offline
  • Erkek
bu tip konularda nedendir
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

bu tip konularda nedendir bilmem aklıma hep şu hikaye gelir

adam yürürken birilerinin çalıştığını görür merak eder en yakınında taş yontmakta olan kişiye yanaşır
"kolay gelsin ne yapıyorsunuz" der
adam biraz öfkeli biraz yorgun "verdiler bir taş yontuyoruz işte" der
iyice meraklanan adam başka birisine yaklaşır sorusunu yineler diğeri " sutun yapıyorum" der, adam merağını gidermek için 3-4 kişiye daha ne yaptıklarını sorar beklediği cevabı alamaz, hengameden uzakta şantiye ile ilgilenen bir başkasına yaklaşır sorusunu yöneltir aldığı cevap "katetral yapıyorum"

kısacası siz ne yapıyorsunuz?


MODO, rhino
2012-07-13 09:11:28
  • Offline
  • Erkek
Bence biraz sakin olalim.
vinonna

Bence biraz sakin olalim. Berker bey ede yuklenmenin bir anlami yok. Herkes duayen olduktan sonra piyasaya iş yapacak diyede birsey yok. Piyasaya is yapmadan bu isi ogrenmenin de kolay bir yolu yok. Turkiyede bu isin bir piyasasida yok. Arkadasimiz borcok kisinin yapmadigini yapmis, fiyatlari bir bilene danismis. Bu gun Türkiye de 100 tl yede web tasarimi yapan var10.000 tl yede yapan var. Yarin 3d de bole olacak. Ve sunu soyleyeyim herkes yaptigi isin fiyati hakkinda yalan soyluyor :-)


2012-07-13 09:27:56
  • Offline
ben berker beye yüklenmek
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

ben berker beye yüklenmek için anlatmadım hikayeyi
asıl anlatmak istediğim iş yapmaya çalıştıklarımızdan bazısı işi taş yontmak bazıları ise katetral olarak görüyor, taş yontana verilecek fiyat ile katetral yapana verilecek fiyat farklıdır, hali ile çıktı ve kalite de farklıdır.

en güzel örnek bir kaç gün önce görüştüğüm (paslanmaz çelik korkuluk imalatı için) inşaat firması ne firması bildiğin yap satçının yaptığı binanın render görüntüsü ile bitmek üzere olan binanın dış cephesinin uzaktan yakından alakasının olmamasıdır. belediye onay verdikten sonra adam için iş bitiyor zaten uymayan işler için kılıf hazır.


MODO, rhino
2012-07-13 09:35:46 Edit:2012-07-13 09:51:28
  • Offline
  • Erkek
İşte bu yüzden bu
POWERD3D

İşte bu yüzden bu işleri yapacak insanların en azından bilgisayar bölümü mezunu olması. Meslek belgesi alması. Seviye olarak lisanslandırılması ve ciddi bir süreçten geçtikten sonra iş hayatına başlaması gerekiyor. Yoksa giriyor adam ben acemiyim para kazanmayayım mı diye piyasayı öldürüp gidiyor. Birkaç sene sonra bakıyor ki müşteriler çok daha kaliteli işleri daha düşük fiyata kendisine yaptırmaya çalışıyor. Sonra piyasada adam yerine konmayan bir hiç olup gidiyor.

Bence çizim yapmak ayrı, ticaret ayrı bir yetenektir. Sanatcıdan tüccar olmaz.


2012-07-13 14:16:39
  • Offline
Burda yorum yapmak
Querorz

Burda yorum yapmak için piyasayı bilmeye gerek bile yok. 1 ayda 15 proje demek sabah akşam bilgisayar başında bulunup kendinizi harcamanız demektir.

Bir işe girip, hiç bilgisayar bilgisine ihtiyaç duymadan sadece Word`de yazı yazsanız 1 ayda aynı parayı kazanırsınız. Üstüne bir de sigortanız olur...

Peki 3D bilmeniz ne işe yaradı ozaman?


2012-07-13 16:25:11
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!