3ds Max : yorumlar için öneri

yorumlar için öneri
aydınyürekliaydinyurekli

arkadaşlar bazı arkadaşlar maxı ve renderi kendileri bile yeterince bilmezken herkeze yorum yapıyorlar burası kendi egolarını tatmin edecekleri bir yer değil öyle milletin işlerine bu işleri kendileri daha öğrenmeden yorum yapacaklşarı bir yer de değil bazı çalışmalara bakıyorum adam 10 numara iş çıkarmış kendini bilmezin biri sırf laf olsun egosunu tatmin etsin diye yorum yapmış bir bakıyorsun yorum yapanın max tan da render dende haberi bile yok yaptığı işler berbat tutmuş sanki max ı kendi yapmış gibi yorum yapıyor bence bu durumun önune geçilmeli herkez yaptığı işe göre sınıflandırılmalı kendi dengine ve aşağısındakine yorum yapabilmeli ki yorum alan çalışma varsa hatalarını daha iyi bilenlerden öğrensin.lütfen admin arkadaşlara rica ediyorum bu konuyu düşünsünler


2012-06-29 11:22:46 Edit:2012-06-29 17:07:16
  • Offline
  • Erkek
Aydın Bey; Öncelikle bahsettiğiniz
exedesignFatih EkeAvatar

Aydın Bey; Öncelikle bahsettiğiniz konu defalarca gündeme gelmiş sonuç olarak kimsenin ağzını büzemeyeceğimiz ve kimseyi sınıflandıramayacağımız için çalışmalarınızı bunu göze alarak ekleme cesaretini size bırakmış bulunmaktayız.
Eğer yorumlardan rahatsız olanlar var ise galeriye çalışma eklerken "yorum yapılsınmı" gibi bir seçenek var. bunu işaretlerseniz kimse yorum yapamaz o zamanda çalışmanızı oraya koymanın ne anlamı var. Ayrıca yorum yapanların. Çalışmaları veya yazılım bilgisi kötü olabilir bu onların estetik,dikkat ve en önemlisi özgür iradelerine kalmış beğeni kriterlerini etkilemez, etkilememeli.

Cevap vermeyin, kafanıza takmayın, önemsemeyin olsun gitsin. İsteyen istediği gibi düşünüp söyleyebilir (tabi toplum kuralları ve forum kuralları çerçevesinde)

Kızılacak tek şey bence yorum yaparken sebep belirtmeyenlerdir böyle yorumlar yapıcı özellik taşımayan boş yorumlardır. Beğenmedim, Kötü, Berbat veya İyi olmuş, süper, harkulade gibi yorumlar tıpkı SMS mesajlarında geçen K.İ.B. (kendine iyi bak. vs..) gibi samimi olmayan çabucak yetiştirilmiş ifadelerdir. Kötü olduğunu düşündüğünüz yoruma cevaben sebeplerinide sorarsınız mantıklı bir sebebi var ise kişiyi tebrik etmek lazım, çalışmayı beğenmesede.

 

Not: KOCAMAN HARFLERLE BAŞLIK ve İÇERİK yazmakta forum kurallarınada karşı gelmiş oluyorsunuz bilginize

 

 

2012-06-29 12:26:19 Edit:2012-06-29 12:30:21
  • Offline
  • Erkek
Hımm
mehmet-eraMehmet EraAvatar

Fatih bey kesinlikle haklı. Görmekle bakmak arasındaki fark herkesin becerebildiği birşey değil.


2012-06-29 13:00:19
  • Offline
  • Erkek
Ayrıca bir insanın üretilen
ulasdenizulaş deniz

Ayrıca bir insanın üretilen bir çalışmayı beğenmesi için max bilmesi de gerekmez. Beğernmek için bilgisayar kullanması da gerekmez. O zaman hiç birimiz ünlü bir ressamın çalışmasını sevmeme hakkına sahip olmazdık. Ya da bir yazarın kitabının beğenmeme eleştirme hakkına sahip olamazdık. Çünkü ne resim çiziyor ne kitap yazıyor ne müzik yapıyor ne de profosyonel futbol oynuyoruz. Ama gün boyu yaptığımız şey bunlardan konuşmak tartışmak eleştirmek ve bunlar üzerine hakaret etmek olabiliyor.

Birinin çalışmasını olumlu olumsuz eleştirmek için, o konuda uzman olmamıza gerek yok. Esen kalın.


2012-06-29 14:47:26
  • Offline
  • Erkek
konu beğenmek değil
aydınyürekliaydinyurekli

neyse arkadaşlar en azından yanlız değilim bunu biliyorum cevap veren herkeze çok teşekkürler sadece bir öneriydi hiç kimseyi yada hiçbir kesimi hedef alan bir konu değildi


2012-06-29 17:14:11
  • Offline
  • Erkek
Ulaş işte o
Querorz

Ulaş işte o öyle olmuyor maalesef :) . Sokaktan geçen adamdan yorum istediğimizde "Çimenler gerçekci olmamış sanki" dediğinde teşekkür edip geçiyoruz ama bizden daha aşağı seviyede olduğunu düşündüğümüz bir 3D`ci aynı yorumu yaptığında "Sen daha iyisini yap sıkıysa" diye düşünmeden yapamıyoruz. İnsan psikolojisi :) .


2012-06-29 20:47:48
  • Offline
:)
aydınyürekliaydinyurekli

evet bahsettiğim olay tam buydu işte fatih beyin dediği gibi :)


2012-06-29 21:51:20 Edit:2012-06-29 21:51:33
  • Offline
  • Erkek
Aynen fatih beyin dediklerine
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Aynen fatih beyin dediklerine katılıyorum `ki bu durumla bende bir çok kez karşılaştım.


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-06-29 22:49:11
  • Offline
  • Erkek
Bende tam tersi bu
enversenEnver ŞenAvatar

Bende tam tersi bu savunma şeklini bir türlü anlamıyorum. Ortaya görsel birşey sunuluyor. Görebilen herkez yorum yapabilmeli sanki? Yorum yapan kişinin 3d yi az biliyor olması yada bilmiyor olması neyi değiştiriyor ki?

 

İnsan kafası yaptım, diyip altdaki gibi bir görsel eklediğimde, bunun olmadığını söyleyebilmek için organik modelleme yapabiliyor olmanız mı gerekiyor?

http://1.bp.blogspot.com/-1YTZPE2fF1U/T-LLnqZETuI/AAAAAAAAAio/pqgy1-NGqZg/s1600/Somber+male+head.jpg

(tabiki yalan yanlış yorumlar için geçerli değil bu söylediğim şeyler. Benimkisi gelen eleştiriye "daha iyisini sen yap görelim" yada "galerini göster galeriniii" gibi gelen komik cevap mesajları için)


2012-06-29 22:52:35 Edit:2012-06-29 22:55:20
  • Offline
  • Erkek
konu ile alakalı
aydınyürekliaydinyurekli

arkadaşlar benim bahsettiğim konu şu açıklama gereği duydum bir çalışma yapıyorsunuz ve bu çalışma üzerinde max bilgisi yeterli düzeyde olmayan insanlar yok ışıklar olmamış yok render güzel değilmiş gibi yorumlar yapıyor yorumu yapan kişi söylediklerinin ne olduğunun bile farkında değil örnek adam v-ray kullanıyor tutmuş mentalray hakkında yorum yazıyor adamın galerisine bir bakıyorsun içler acısı redkit bile daha gerçekçi duruyor sanki çok biliyormuş gibi yoksa biz sanatsal anlamda bir eleştiriye karşı değiliz bilakis bundan mutluluk duyarız


2012-06-29 23:00:43 Edit:2012-06-29 23:06:13
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!