3ds Max : VRAY Mİ CORONA MI

VRAY Mİ CORONA MI
BeyzaakinciBeyza Akıncı

3dmax konusunda yeniyim.Render motoru olarak vray kullanıyorum. Işık ayarlarında başarısız oluyorum.
Corona daha mi kolay?


Öğrenciyim ders konusu arıyorum Zaman:2020-01-18 22:25:04
2020-01-18 22:28:24
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
Vray kullanıyorum corona çok
fasuto53Fatih Avatar

Vray kullanıyorum corona çok az kullandım. İkisiyle de aynı sonucu alabilirsiniz. Sanırım corona büyük (ağır) sahnelerde biraz yavaşlıyor ya da çok iyi bilmemenin neticesinde hatalı işlemler işi yavaşlatıyor olabilir. Ancak corona'nın render sonrası post işlemleri için render element kısmının daha işlevsel olduğu, yani çıkan renderlara sonradan müdahale de daha başarılı olduğunu bir kaç farklı yerde okudum. Ancak şuana kadar okuduklarımın ve duyduklarımın hiçbiri keşke vray yerine corona ya da tam tersine corona yerine vray öğrenseymişim dedirtecek durumda değil.

Ancak şunu bazen görüyorum. Artık iş ilanlarında corona adı çıkmaya başladı. İş verenlerin bir şey bildiğinden değil tabi, bu sadece corona'nın şov noktasında işini iyi yaptığını gösteriyor. Bunun dışında corona'nın vray'in eksilerine daha çok odaklandığı da genel kanı halindedir.


2020-01-19 13:34:47
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
6 Sene V-Ray kullandıktan
okitoErdem TürkoğluAvatar

7 Sene V-Ray kullandıktan sonra son 2 senedir iyi ki Corona'ya geçmişim diyorum.
Her ikisiyle de aynı sonucu alırsınız ama Corona'da iş akışı çok daha pratik ve iyi düşünülmüş.

Corona Fake (-mış gibi yapan) hiçbir şeye izin vermez. Render ayarlarıyla uğraştırmaz. Ama dikkat edilmesi gereken en önemli nokta temiz topoloji ve yeterli/doğru ışık. Bunlar realistik sonuç alınması beklenen her render motorunun ilk şartı ama Corona'da özellikle bu ikisine dikkat etmezseniz render süreniz çok uzar. Render alırken bilgisayarda başka işlerinizi yapabilirsiniz Vray gibi tüm sistem kaynaklarını kendi emrine amade etmez ama ram açıdır, rami sömürür. En az 32gb yüklü olsun.

Corona Scatter gibi başka hiçbir ek yazılıma ihtiyaç bırakmayan proxy temelli çalışan bir instance based scatter eklentisi var ve çok kullanışlı.

Light Mix özelliği render sonrası neredeyse photoshop'a lightroom'a ihtiyaç bırakmıyor. Frame buffer penceresinde her şey elinizin altında yılların V-Ray'i hala bulmaca çözdürüp 10 tuşa bastırıyor render penceresinde post işleri yapmak için.

Materyal oluşturmak daha pratik. Interactive render özelliği çok hızlı sonuç veriyor.

Daha sayılır ama ben iyi ki Corona'ya geçmişim diyenlerdenim. V-Ray Next'te beğendiğim tek özellik ise render penceresine sağ tıklayınca çıkan real zoom özelliği umarım Corona'ya da benzer bir özellik gelir.


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2020-01-20 10:04:14 Edit:2020-01-20 10:07:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
eger iyi bir bilgisayarin
monerohakan aydın

eger iyi bir bilgisayarin varsa ve realiteye en kolay nasil ulasirim diyorsan kesinlikle arnold da gecmelisin hic tartismasiz 1 numara lakin en buyuk eksisi oldukca yavas


içmimari,mimari tasarim ve görselleştirme ürün tanıtim görselleştirmeleri modelleme ve ileri seviye mimari animasyonlar iletisim için. mimarhakanaydin@gmail.com www.instagram.com/architecthakan/
2020-01-20 16:28:27
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.instagram.com/architecthakan/
{islemler}
Arnold un çok yavaş
DARK_LordMetin KALAYCIAvatar

Arnold un çok yavaş olması çok büyük bir sorun. Kullanılacak gibi değil. Lakin corona da da son derece iyi sonuçlar alınıyor. Ben corona kullanıyorum. Geleceğin architectural ve consept için kullanılacak ilk yazılım bence corona olacak. Vray de iyidir ama corona nın light mixer i dehşet kolaylık sağlıyor. Sonuç aynı ama daha kolay herşey corona da


BIRGUN HERSEY KARANLIGA GOMULECEK... O AN GELDIGINDE OLUP BITENLERE SADECE BEN TANIK OLACAGIM
2020-01-28 11:20:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hele virüsten sonra v-ray
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

hele virüsten sonra v-ray


EEM
2020-01-31 15:02:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ace belki mintax
Seke

Ace belki mintax


2020-02-01 08:22:35
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !