3ds Max : Tasarımcı maaşları

Türkçe
ibitemYaşar Ş.Avatar

Yoksulluk sınırının 3.600 tl olduğu bir ülkede asgari ücret 870-900 tl iken kimse 3500-6000 gibi bir rakam vermez. Çin`i düşünün ucuz işçilik sebebiyle tercih ediliyor. 3d konusunda ileri seviyedeler. Batarya ve pil konusunda lider bir fabrikanın sahibi röportajında başarısındaki en önemli etkeni ucuz çalışan mühendisler ve iş gücünden bahsetmişti. bu durumda piyasa buna göre şekilleniyor. Türkiye`de asgari ücret 1500 tl olsa biraz daha iyileştirme olabilir. Kamu çalışanıyım, maalesef şuan mühendisler bile mezun olduktan sonra köreleceğini bildiği halde kamuda çalışmak için yarışıyorlar. Türkiye`de işsizlik çok garip bir durumda, özel sektör çalıştıracak adam bulamıyoruz diyor, ama işin aslı ucuz çalışacak adam bulamıyorlar. Kalifiye eleman maalesef yok, okuldaki eğitimler yetersiz. bütün bu olumsuzlukların içinde gördüğüm en büyük sıkıntı gençlerdeki azimsizlik. bundan 10 yıl önce 3d veya farklı konularda bilgi için kırk takla atmak zorundaydık. şimdi bilgi var öğrenmek isteyen yok. son olarak şunu söylemeliyim ki, dünya 3D yi başlatıp tüketti, biz ise halen öğreneceğiz diye yırtınıyoruz. Bu işin üstadları birer birer mesleği bırakıyor. İnşallah bizler geç kalmayız.


2013-09-17 10:54:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bundan 2 ay önce
koryonHasan YağızAvatar

Bundan 2 ay önce çalıştığım şirkete genç bir arkadaşı aldılar, tam maaşını bilmiyorum ama düşük rakama ben bu işi yaparım diye geldi benim karşıma oturdu, eline 300 m2 lik bir mağaza projesi verdiler, 15 gün de bitiremedi, o bitirene kadar benim 4 tane projem onaylandı, 15 gün sonundada yaptığı işi ne patronlar beyendi ne müşteri beyendi 1. ayın sonundada çocuğu işten çıkarttılar. Ama ucuza çalışıyor ya, çıkartmasalardı, benim maaşım yüksek beni çıkartsalardı. Çıkartamazlar, geçtiğimiz 30 gün içinde tam 6 projem satıldı.
Diyeceğim o ki elbetteki ucuza çalıştırılma konusunda çok faktör var, öğrenci arkadaşların cep harçlığı niyetine iş yapması, kimi patronların açgözlülüğü, ekonomik koşullar falan filan. Ama biz, gerçekten kendine tasarımcıyım diyebilenler üstümüze düşeni yapalım bence, hakkımız olanı isteyelim. şirketler gitsin ucuz diye kabiliyeti olmayan kişilerle çalışsın, onların kendi bileceği iş, ne projeleri satar nede doğru düzgün iş alabilirler. 3. sınıf dekorasyon firması gibi sürünür dururlar.


2013-09-17 11:12:49 Edit:2013-09-18 14:46:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben de sana bir
photonAkın TÜMENAvatar

Ben de sana bir örnek vereyim o zaman :

İnş. Mühendisi yabancı dil falan ok. İş kalitesi çok iyi. senden az alıyor. Başka bir arkadaş var. Eğitimi mühendislik değil ama uygulama projesi çiziyor. Adam yapıyor. Patron Max te modelleme yapanı değilde diğerini çok tutuyor. Neden ? O ona para kazandırıyor; Patron 3 veriyor 5 alıyor. Ama projeci arkadaşında kendine güveni tam......

Seninde bu derece kendine güvenin var ise 500 tl` den daha büyük rakamlara oynamalısın bence. Ama bulgur, prinç ilişkisinide unutmamak lazım.


2013-09-17 11:34:55
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hasan bey yaptığınız çalışmaları
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Hasan bey yaptığınız çalışmaları birde turbosquid ve benzeri sitelerde okutmayı deneyin. Bakalım ne kadar kazanacaksınız. :)


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-09-17 13:13:18
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.turbosquid.com/Search/Artists/GARYOSAVAN
{islemler}
deneyelim kardeşim, evlencez para
koryonHasan YağızAvatar

deneyelim kardeşim, evlencez para lazım :))


2013-09-17 13:22:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hasan Bey gerçekten çok
mardulakOgan BİRANAvatar

Hasan Bey gerçekten çok merak ettim nerde çalıştığınızı özelden yazarmısınız. Ben de İzmirli olduğum için cirosu bukadar yüksek hangi firma merak ettim. Bir de mezuniyetiniz nedir acaba..


www.birantasarim.com
2013-09-17 13:40:21 Edit:2013-09-17 13:46:17
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.birantasarim.com
{islemler}
Hasan Bey
fikirsanatsaim demirci

Hasan bey sizde piyasayı düşürüyorsunuz 2500 çok az bir rakam bu işler için.
Bukadar iyi olmanıza rağmen çok düşük bir paraya çalışmanızın başka bir nedeni mi var.Sizin gibiler yüzünden piyasa bu halde.Bırakın kardeşim bu kadar ucuza 3d işi olmaz.Git simit sat kazanırsın ama bizim piyasamızı neden düşürüyorsun buna hakkın yok.Komedi gibi 2500 lira bide diyosun ocaktan sonra 3000 olcak oh ohh ne kadar çok.

Hasan bey insanların kazançları kendilerine özeldir ve mahremdir.Size göre başkaları,başkalarına göre siz piyasayı düşürüyor olabilirsiniz.
İnsanların hangi şartlarda ve ihtiyaç durumlarına göre maddi beklentileri değişebilir kısaca zorunluluklar diyelim.
Neye göre,kime göre sen fazla alıyosun bunları da sorgulamayı ihmal etme emi.İstifa et ve kendin bişeyler yapmayı dene ve 3d yapan elemanına 7000 lira ver:)


2013-09-17 14:00:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
fatih bey firma sahipleri
koryonHasan YağızAvatar

fatih bey firma sahipleri adına bir yorum yaptı sanırım. Size başarılar.


2013-09-17 14:03:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ortamın ve çevren varsa
volkan civekvolkancivekAvatar

ortamın ve çevren varsa inanın en güzel iş kendi işinizdir ortamını yolunu bulan denesin arkadaşlar çoğu kişi bunu yapıyor eski iyi dediğimiz firmalar batıyo onları o hale getirenler yani o firmayı o yapan kişiler kendi yerlerini açıyo piyasada duyulmaya başlıyor


2013-09-17 14:07:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hayır
fikirsanatsaim demirci

Hasan bey yanılıyorsunuz.Firma sahipleri adına konuşmadım ve firma sahibi değilim.
10 senedir özel firmalar da mimar işçi olarak çalışan biri olarak yorum yaptım.Çok yetenekli olduğunuzu söylediniz ve gerçekten bunu düşününce çok çok az kazanıyorsunuz sözlerimin arkasındayım.Belli bir yüzde almanız gerekir her proje için.Üzgünüm ama sizi kullanıyorlar,yeteneğinizi sömürüyorlar.Bu arada İzmirde bu cirolara çıkan hangi mimarlık firması bende merak ettim doğrusu.


2013-09-17 14:17:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !