3ds Max : modelleme yapamıyorum ? :S

modelleme yapamıyorum ? :S
osman_2626Osman ArslanAvatar

Merhaba arkadaşlar, bugün kafamdan kanape,koltuk,dış mekan v.s. modelledim fakat bir kola şişesi,çakmak, monitör,kültabağı gibi şeyleri modelleyemedim.

Modellememide geliştirmeyi düşünüyordum , eğitim setlerine baktım edit poly ile modelleme hakkında ama onuda yapamadım.Şuanda kendimden utanıyorum o derece :)
Önerebileceğiniz video yada püf noktalar var mıdır ?


2011-08-29 18:55:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bak neler vaaaaaaar
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

http://www.tr3d.com/dersler/
Çalışşşşşşşşşşşşşşş.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2011-08-29 19:01:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Önerim; Burasının 3D
ArkondeRAlper SözenAvatar

Önerim;

Burasının 3D üzerine bilgi ve tecrübenin paylaşıldığı bir forum olduğunu unutmamanız.

Eğer modellemeyle ilgili bir sorunuz var ise bunu anlaşılır bir şekilde sormaya çalışın.

Eğitim seti arıyorsanız forumda ya da google da arama yaptırın. Yüzlerce defa sorulmuş bir soruya cevap beklemek yerine verlmiş cevapları okursanız sizin için de daha hızlı ve kolay olur.

Eğer forumu sürekli aynı soruların sorulup cevaplandığı bir yer haline getirirsek, başka kullanıcıların da aradıkları bilgiye ulaşmaları çok zorlaşır. Söylediklerimi bir düşünün ve kızgınlıkla değil anlayışla karşılayın lütfen. Kimseyi rencide etmek niyetinde değilim, fakat gerçekten de çok yersiz bir konu açmışsınız.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-08-29 19:09:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
kapı-pencere-balkon, bunlardan gerçekten sıkıldım.internette
osman_2626Osman ArslanAvatar

kapı-pencere-balkon, bunlardan gerçekten sıkıldım.internette her taraf bu modeller üzerinde anlatılmış. Sizden edit poly hakkında daha çok eğitim videosunun olduğu daha farklı şeylerin modellendiği bir site ve ya anlatım seti linkini vermenizi istiyorum
Bazı sitelerin Tutorial bölümlerinden bakıyorum ama onlarda resim anlamakta güçlük çekiyorum :/


2011-08-29 19:21:43
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Dostum Rahat Oluyorsun Modeli
sinankurulum

Dostum Rahat Oluyorsun Modeli Zart diye silmiyorsun uğraşıyorsun uğraşıyorsun aklındakine benzetmeye uğraşıyorsun bi bakmışsın 1 saatlik işi 3 saatte yapmışsın fakat hem daha güzel hem detaylı yapmışsın Hemde bişiler öğrenmişsin aaaaa 1-2 hafta sonra bi bakmışsın profesyonellerden iyi yapıyon.başarabilirsin dostum seni takip listeme alıyorum ve başarılarını 4 gözle bekliyorum :) bak ama sıkılmak erinmek yok bak kızarım sonra.


2011-08-29 22:30:46
  • Offline
{islemler}
nereden başlamak lazım ?
osman_2626Osman ArslanAvatar

Teşekkür ederim cevaplarınız için ama bir ipucuda nereden başlamam gerektiğini söyler misiniz ?Yani yönlendirebilir misiniz ?
Mimari,ev-araba,eşya,karakter ?
Örnek olarak bir model söyler misiniz ?


2011-08-30 00:56:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ben müzik aletlerinden başlamıştım
legolastDemo

ben müzik aletlerinden başlamıştım :) ilk çello modellemiştim sizin içinde benzer bişey olabilir gitar keman vs.


2011-08-30 01:00:47
  • Offline
{islemler}
Sevgili Osman, onu sen
YasarTasYaşar TaşAvatar

Sevgili Osman, onu sen belirleyeceksin. Yani hangi amaçla kullanıryorsan ona göre yön almalısın. Bir uzmanlık alanın olmalı. En azından hedefin. Sonuçta her nereyi hedeflemişsin ona uygun ne görüyorsan modelle derim.
Örnekleyecek olursak, mimari, ev araba, eşya vs izeceksen sorun yok. Otur bilgisayarın karşısına, masanda ne var ne yok hepsini tek tek modelle :) Bence bol bol pratik yapmak faydalı.
Kolay gelsin...


2011-08-30 01:03:31
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Poly modelleme tekniklerini öğrenen herkes herşeyi modelleyebilir.Mühim olan kişinin nesnelere bakış açısıdır.

Kişi,nesneleri doğru görmeyen bir göz ile (Oran-orantı) her ne kadar modelleme tekniklerini bilse de modellemede yanlışlıklar yapacaktır.

Kişi,nesnelerin sahip olduğu kaplamaların özelliklerini bilmiyorsa,ne kadar kaplama tekniği bilirse bilsin,eksikliklerle karşılacaktır.

Kişi,ortam ışığını,nesneye vuran ışıkları ve özelliklerini,daha doğrusu ışık bilgisine sahip değilse istediği kadar ışık koysun ve vray yada mentalrayda render alsın,istediği sonucu alamayacaktır.

Zaten perspektif bir bakış açısına sahip,-özellikle-resim yeteneğine sahip,ilkönce kağıt ve kalem kullanmayı da bilen bir kişi için organik,solid farketmez her şeyi ayırtetmeden modelleyebilir...

Kişisel tavsiyem ise, kesinlikle organik çalışın ve eğitim videolarını izleyin.Bu poly modelleme hakkında en iyi bilgiyi vermesi yanında oran orantı konularında da ilerleme kaydetmenizi sağlar.

Öyle ki edindiğiniz tecrübelerle bina modellemek çocuk oyuncağı haline gelir. Organik modelleme tutorialı olarak Eva Wild Series zamanında çok hoşuma gitmişti...Modelleme ve kaplama bölümü işine yarayabilir.


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2011-08-30 01:57:37 Edit:2011-08-30 02:28:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !