3ds Max : mimari tasarım ve animasyon yapımı

Yani Osmanlı, güç vs
YasarTasYaşar TaşAvatar

Yani Osmanlı, güç vs örneklemeleri nedendir bilemedim. Ancak bilgi paylaşımı konusunda haklısın. Kaldı ki bu forumun amacı da paylaşım.Rakip fikrine de ayrıca katılmıyorum (birkaç yorum öncesi).
Ben olsam bu başlık altında yazılanlardan şunu çıkarırdım:
1) Hazırcılık körelticidir, sana birşey kazandırmaz.
2) Forumlarda mükerrer başlıklar gereksiz doluluğa yol açar. Dolayısıyla;
3) Başlık açmadan biraz araştırmalıyım.
Sevgili Mehmet Bey, ben de sana kimsenin kızmadığını düşünüyorum. Yazılanların sana sence bir faydası olmamış mıdır?
Sevgiyle kal...


2011-09-10 12:18:54 Edit:2011-09-10 12:19:56
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Vermeden almaya alışmak, insanı
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Vermeden almaya alışmak, insanı köreltir.

Sağlıklı alış veriş, insanı geliştirir.

Bu forumda paylaşmasını bilen çok değerli arkadaşlar hep oldu.

Kimi küstü, kimi küstürüldü.

Kimi piyasadan dolayı heyecanını yitirdi, işten soğudu.

Olan oldu.


Ben hayatta şunu öğrendim,

Bildiklerimizi paylaşırsak, mucizevi bir şekilde bilmediklerimizi öğrenme şansımız oluşur.

Bu Tanrı`nın eski yasalarındandır ve hala geçerliliğini korumaktadır.


https://kemalbudak.tumblr.com/
2011-09-11 14:00:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
haklısın Burak. Ben de
ulasdenizulaş deniz

haklısın Burak. Ben de her şeyin bir bedeli olması gerektiği inancındayım. aldığın şeyin bir karşılığı olmalı. kolay gelen kolay gider. bedel ya da karşılığını ödemediğimiz herşey, onu değersiz görmemize neden olur. belki de bu yüzden herşey ayklar altında paspas olmuş vaziyette.


2011-09-11 14:22:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
lütfen okuyun ...
tumamehmet ertürkAvatar

sevgili arkadaşlar;
sedece birilerine cevap yazmakla olmuyor madem paylaşım sitesi herkes 3ds max veya diğer proğramlaar hanginda birşeyler söylesin veya araştırmalar yapsın herkese bir vazife verelim gruplar kuralım ve gruplara konu verelim grup üyeleride kendi arasında konu paylaşsın böylece kemal budak abimin dediği gibi herkes birşey verir ve alır herkes vazifedar olur böylelikle hazıra konma olmaz kısa zamanda daha çok bilgi öğrenilir.hem biz hemde sitemiz bir yerlere gelir.tüm ilgili arkadaşlara saygılarımla sizinde öneriniz varsa lütfen yazın orta bir yol bulalım...


HARZAMAN DAHA İYİYE DOĞRU
2011-09-11 14:40:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bir süre site yetkilileri
ulasdenizulaş deniz

bir süre site yetkilileri çok haklı gerekçelerle burada olmayacaklar. geldikleri zaman, görüşünüzü ve fikrinizi destekleyeceklerdir. belki mevcut dersler ve içerikler bir kontrol edilir, sonra eksikler tespit edilir. ondan sonra dileyen o konuda birşeyler hazırlar. katılım da olur. Necmi Bey gelince.


2011-09-11 15:01:31
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
deniz arkadaşıma katılıyorum
tumamehmet ertürkAvatar

piyasada bir çok set var hepside sadece para kazanmak için hazırlanmış .ben çok araştırdım yabancı sitelerde baktım bize satılan setlerin ingilizcelerini gördüm adamlar oradan öğrenip aynısını bize eksik olarak yansıtıyorlar.niiçin bize adam akıllı birşeyler gösterilmiyor.bu işi çok ciddiye alıp setlere para yatırıp hüsrana uğruyoruz.ben yapancı sitelerde paylaşılanlara baktım bizden çok hatta satınalınan setlerdende iyi.onun için biz birbirmize çok yardımcı olmalıyız.


HARZAMAN DAHA İYİYE DOĞRU
2011-09-12 13:45:23 Edit:2011-09-12 13:46:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yabancı sitelerde buldukların ticari
ulasdenizulaş deniz

Yabancı sitelerde buldukların ticari eğitim kurumlarının hazırladığı profosyonel çalışmalardır. Onlar zaten kişisel davranamazlar ve programın üreticisi ile koordineli çalışırlar. Onlar tüm özellikleri profosyonel bir şekilde verirler. Ama bizde öyle olmaz, çünkü böyle bir eğitim kurumunun hazırlayacağı cdler hemen korsana düşer ve para kazanamzlar. Para kazanamadığı gibi birkaç komut öğrenen herkes onların kazandığı piyasayı da batırır. Böyle düşününce işler çok kolay olmuyor. Bir ara ben de direkt olarak onlardan çeviri yapayım, bu sitede ücretsiz yayınlayayım dedim. Sonra düşündüm, bu da bir hırsızlık, ve hırsızlığa teşvik. Bu yüzden geri çekildim. Yani İngilizce bilginiz var ise, hiç oyalanmayın Türkçe Cdlerle. Ben bu güne kadar hiç bir Türkçe eğitim cdsi ya da dersi izlemedim,( öğrenmek amacıyla) İngilizce biliyorsanız, zaten bunu yapmanın gereği de yok.


2011-09-12 13:55:37 Edit:2011-09-12 14:07:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar; bu günlerde sitede
ArkondeRAlper SözenAvatar

Arkadaşlar; bu günlerde sitede çok moda oldu, herkes konuyu paylaşmaya, paylaşmamaya getirmeye çalışıyor. Lütfen bu tavrı bırakın artık. Bu iş paylaşmayla değil tecrübeyle öğrenilen bir iştir.

İşi yaparken acemilerin bilmediği ama ustaların bildiği bir tuş var da ona basınca herşey çok güzel oluyor da biz bunu paylaşmıyoruz mu zannediyorsunuz anlamıyorum...

Video ders istiyorsanız, tonla ticari ders videosu var. Bizim bu işi öğrendiğimiz zamanda bunlar da yoktu, böyle siteler de yoktu, mark ve sterlin ile satılan ingilizce kitaplar vardı, onları da almaya benim param yetmezdi... Bir video ders hazırlamak öyle 15 dakikada olan bir iş değil. Kaydediciyi açıp da püf noktalarını göstereyim dediğiniz zaman başından sonuna o ders dosyalarını hazırlamak, hatalı yaptığınız yerleri düzeltmek... Birkaç defa video ders hazırlamıştım, anlatırken ortasında öksürük tuttu diye yeni baştan başladığımı hatırlıyorum. 10 dakikalık ders için toplamda 1,5 saat kadar uğraştım. Sonuç? Üç beş kişi izledi, ertesi gün forumda orada anlatmaya çalıştığımın aynısını soran sorular gelmeye devam etti. Hala daha geliyor...

Sonuçta ben bir video ders hazırlamanın nasıl bir birikim ve emek gerektirdiğini anladım. Öyle her işte hazırlanabilecek birşey değilmiş. Hazırlayan kişi/kuruluş da sunduğu hizmetin karşılığında bir ücret talep etmeyi hakediyormuş. En önemlisi de, bilen adamlar hazırlasın, biz de öğrenelim denilebilecek kadar hafife alınabilecek birşey değilmiş. Umarım anlaması gerekenler ne dediğimi anlıyorlardır...

Siz dersinizi izleyin, çalışmanızı yapın, getirin burada paylaşın. Yapamadığınız yeri sorun, anlatalım. Ama video ders yokmu diye başlamayın lütfen.

tuma osmanlı loncalarını örnek vermiş. Çok güzel bir örnek, ama kendi bilgilerini paylaşırken biraz eksik kalmış. Zannediyormusunuz ki, o loncaların kapısından içeriye sokaktan geçen herkes girebiliyordu? Oraya gelen adam önce bir ustanın yanında çıraklık ederek başlıyordu bu işe. Dükkan temizleyerek, angarya işlere bakarak ustasına yardım ediyordu, usta da çırağına yavaş yavaş, hak ettikçe öğretiyordu işi. Bir ustanın bazen beş tane çırağı olurdu ama işin o çok önemli "püf noktalarını" bir tanesine öğretirdi. İşte çırak o zaman kalfa olur, sonra da işin içinde pişerek ustalaşırdı. Ancak ondan sonra loncanın kapısından girer, başka ustalarla bilgilerini paylaşırdı.

Gelelim buraya, burada video ders isteyen, yapamadığı işin püf noktasını soran adamlara bir kişi de "sen benim işim için yardım et ben de sana öğreteyim" demiş mi? Hayır dememiş. Buradan bir acemi kardeşimiz "ben sana yardım edeyim, sen de bana öğret" diye rica etmiş mi? Hayır etmemiş. Bu güne kadar hep bilen adam, bilmeyene karşılık beklemeden yardım etmiş. Ama bu gün görüyorum ki bilmeyen adamlar işin bilgisini almaya değil, ustaların kazandığı parayı almaya açlar. Bilen adam belki bu işe 10 senesini vermiş ama soruyu soran 30 dakikalık bir video ders ile iki hafta çalışıp aynı parayı kazanmak derdinde...

Kimisi bunu tatlı dil ile sormayı biliyor, kimisinin ona bile zahmet ettiği yok. Bırakın üslubunu adabını, yazdığı yazının dili bile belli olmayan adamlar yardım "talep" ediyorlar. Cevap verirsen ne ala, ama uyarmaya kalkışırsan onların cevabı hazır: "Yardım etmeyeceksen karışma!" Artık bu adamlara "yardım etmekten" usanan bir sürü bilgili kişi buradan uzaklaştı. Eskiden bu forumda başkalarının sorduğu sorulara verilen cevapları okuyup kendim için birşeyler öğrenerek vakit geçirirdim. Şimdi hazır proje arayanlar, ders için kaynak isteyenler, hazır model ya da kaplama arayanlar, bilmemne malzemesi nasıl yapılır diye soranlar, bu iş kaç paraya yapılır diye soranlar ya da projemizde adınız geçecek gibi boş vaatlerle, sanki bir lütufda bulunurmuşcasına, bizim için şu işi yapacak adam arıyoruz diyenlerle dolu bu forum... Adam gibi bir konu başlığı göremez olduk.

İnşallah kimseyi kırmamışımdır, burası gereğinden fazla kırgınlık ve tartışma dolmaya başladı. Umudum tekrardan karşılıklı saygının ve yardımlaşmanın hakim olduğu bir TR3D forumu haline gelmek.

Saygılarımla...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-09-12 16:55:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
+ 1
ETezerErgin TEZERAvatar

+ 1


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-09-12 17:16:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sevgili Alper, Şahane Anlatmışsın,
YasarTasYaşar TaşAvatar

Sevgili Alper,
Şahane Anlatmışsın, yüreğine sağlık.
Tam da bir konu açayım, ne oldu bize diye sorayım geçiyordu içimden. Herkes barut gibi, sorular acayip, cevaplar bir o kadar acayip.
Daha bugün bir konu okudum, yeniyim, programı bilmiyorum, filanca nasıl yapılır? E be kardeşim, daha ne denir ki Allah aşkına?
Sitede ders dolu, internet desen öyle, buraya yazdığından, konu açtığından daha fazla bir emek harcamayacaksın hatta.
Ben bu siteye kayıt olduğumda (2005 idi sanırım) konuları tek tek okuyarak neler öğrendiğimi anlatamam bile. Tutorialleri sabahlara kadar çalışırdım.
Ve Sevgili Alper`in dediği gibi, lütfen ama lütfen o eski tr3d`nin ruhunu öldürmeyelim.
Herkese Sevgiyle...


2011-09-12 18:00:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !