3ds Max : Makina Reset Atıyor

Makina Reset Atıyor
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Arkadaşlar Selam

1 haftadır makinamda bir bela var. (i7 920, 16GB Ram)
3ds max ile çalışırken makina tak diye reset atıyor. Ne mavi ekran ne bir hata. Hiç bir şey yok ancak sadece max ile çalışırken oluyor. Makinayı temizledim, ram leri çıkarttım taktım. Virüs taraması yaptım, driver ları güncelledim... Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bu problemi yaşayan var mı?

Max 2011 kuruluydu. 1 yıldır kullanıyorum ama bu sorun olunca 2012 ye geçeyim dedim ancak aynı hata devam ediyor. Tek bakmadığım hdd, anakart ve ekran kartı kaldı.

Ram leri değiştirmediğimi düşünürsek tabi.

Daha geniş çaplı operasyona girmeden önce size danışayım dedim. Böyle bir sorun yaşayan var mı?


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-02 10:16:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hiçbir hata vermeden gelen
ArkondeRAlper SözenAvatar

Hiçbir hata vermeden gelen resetlerin sebebi genellikle yetersiz power supply ya da başka bir güç problemidir. İnternette çok sayıda psu hesaplama programı var. İsterseniz tüm bileşenlerinizi buraya yazın (marka/modelleriyle), böylece psu nun bu bilgisatyar için yeterli olup olmadığını söyleyebiliriz.

İkinci bir ihtimal de ısınma sorunu. Kritik bileşenlerin sıcaklıklarını gözleyin. Kapanmaya yakın zamanlarda önemli değişiklikler oluyor mu?

Eğer RAID kullanıyorsanız problemli bir RAİD çipinin böyle bnir sorun çıkarttığını görmüştüm. Üstüne üstlük bozulan disklerimden veri kurtarmak için ödediğim ücret de üzerine tuz biber ekmişti. O yüzden makinanızda bir sorun oluştuysa hiç vakit kaybetmeden yedek alın derim.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-08-02 11:29:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yedek almaya başladım. Powersuply
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Yedek almaya başladım. Powersuply değişikliği olmadı. tabi bozulduysa bilemem ancak 2 yıldır kullandığım sistemim bu benim. Yazılım dahil hiç değişiklik yapmadan 1 yıldır kullanıyorum. Power ile ilgili bir durum olsa başlarda da yapardı diye düşünüyorum. Ama yinede bu konuyu da irdeleyeceğim.

Önerilerin için çok sağol.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-02 12:13:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !