3ds Max : Bu animasyonu yapabilir miyim?

Bu animasyonu yapabilir miyim?

Herkese merhaba. Başımda bir dert var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çalıştığım iş yerinde benden şöyle bir şey istendi:

" Hayvanlar ve insanlar yer değiştirecek. Örneğin bir köpek, insana dışarı pislediği için bağıracak, kediler insanların arkasına teneke bağlayacak gibi.. Ve bu 2-3 dakikalık bir animasyon olacak"

Şimdi takdir edersiniz ki bunun çevre modellemesi var, karakter modellemesi var, riglemesi var, kaplaması var, animasyonu var, ışıklandırması var, render`ı var, var da var yani. Normal şartlarda her bölümde bir insan çalışır. Ne bileyim sadece kaplama için bile bir insan çalışır. Ama Türkiye`de bu pek böyle değil biliyorsunuz.

Burada mesela bu hepsini tek başına rahat bir şekilde yapabilecek var mı? Ben adamlara derdimi anlatamayacağım için tamam yaparım dedim istemsizce ama altından nasıl kalkarım bilemedim.

Animasyon kısmına kadar hepsini yapabilirim ama animasyon kısmını nasıl yapacağım hakkında çok bilgim yok. Basit animasyonlar yapabiliyorum key ekleyerek. Şimdi sorularıma geçeyim.

* Animasyon için işimi kolaylaştıracak max dışında bir program öneriniz var mı?

* Hayvanları, insanları en kolay nasıl anime edebilirim? Timeline`a tek tek kolu bacağı milim milim oynatıp key ekleyerek mi yapmak zorundayım?

* Ben Max`te yaparım diye düşünmüştüm ama render çok çok uzun süreceği için kararsız kaldım. Görüntünün çok gerçekçi olmasını istemiyorum çizgi film tadında olabilir. İşlemciyi yormayacak kaplamalar ve render ayarlarıyla max`te 2-3 dakikalık animasyon render almak çılgınlık mı olur? Unity gibi realtime animasyon mu kullanmalıyım?

(( threadripper 1900x işlemci / 32 gb ddr4 ram / 1050 ti ekran kartı ))

Her türlü görüş öneri yorumlarınızı alabilirim.




2018-07-04 09:52:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
animasyon
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Sen o işyerine hangi sıfatla işe alındın bilmediğim için genel bir yorum yapacağım.

1- Modelleri sen çizersen ona uygun zaman istemen gerekli.
- acemi isen 12 ay
- orta seviye isen 6 ay
- profesyonel isen 3 ay

2- Modelleri satın alacaksan şu siteye bak patronlara bütçe çıkar.
https://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?keyword=rigged+human

3- hayvanlar burada var:
https://www.turbosquid.com/3d-model/rigged/animal?synonym=animals

4- Render konusundan önce kurgu ve senaryo konularına bakman gerek.

5- Sana verdikleri maaş 3000.TL üzerinde değilse, yeni iş aramaya başla. istekleri ile verdikleri uyuşmuyor demektir.


Game maker
2018-07-04 10:58:55
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Evet haklısınız. Maaş konusuna

Evet haklısınız. Maaş konusuna girmeyeyim gülersiniz. Biraz farklı bir ortam. Biraz da gönüllü çalışıyorum aslında.

İşin doğrusu, ben adamlara bu animasyonu yapamam. diyeceksem de sorun bende mi değil mi onu öğrenmek istiyorum. Bir insan sadece bir bilgisayar ile tüm bunları yapabilir mi? Mesela burada öyle yeteneği olan istediğini çizip, gerçekçi yapıp aynı zamanda istediği şekilde animasyonunu yapabilecek var mı? Varsa hangi aşamada hangi programları hangi teknikle kullanıyor, bir eklenti kullanıyor mu falan öğrenmek istiyorum


2018-07-04 12:04:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
animasyon
serkanmertserkan mert

Bu bahsettiğin animasyonun çok çok ütünde işleri tek başına yapabilen insanlar elbette var yok değil ama bunu yapacak olanlar bu işleri yalayıp yutmuş insanlardır ve birçok başarısızlıkla o noktaya gelmişlerdir yani tecrübeliler , neyin yapılıp neyin yapılamıyacağını en iyi bilen kişiler , sen daha nerden başlayacağını , başaladığında neyi neyle nasıl yapacağını bilmiyorsun yani öğrenme aşaması bile değil henüz keşif aşamasındasın .

Bu istenen işi tek başına kaliteli bir şekilde yapacak olanlar üst sınıf kişilerdir ve senden o işi isteyen kişilerin yanında çalıştırabileceği kişilerde değil , lisanı münasip bi dille bunu onlara söyleyebilirsin.

Problem şuan için sende ama bunu bi eksiklik olarak görme bu işler tecrübe meselesi sen daha yolun başındasın , zamanla sende belki üst sınıflara çıkacaksın.

sana tavsiyem iclone programını incele bu tür animasyonları zorlanmadan basit graifik ve basit animasyonlarda olsa yapabilmene imkan sağlayan programdır en azından animasyona giriş yapmış ilk deneyimini edinmiş olursun.


2018-07-04 12:56:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Dünya çapında elbet de

Dünya çapında elbet de vardır biliyorum. Ama genel olarak 3d artistlerden bahsediyorum. Mesela burada hemen herkes her alanda (animasyon, rig, kaplama, ışık vs.) yeterince bilgili mi? Her bir alan kendi başına bir dünya. Hepsinde profesyonel olmaya çalışmak bir doktorun bütün organlarda profesyonel olması gibi geliyor bana. O yüzden animasyon kısmına yönelmedim o kadar.

Benim sormak istediği şu, mesela Vray ile ilgili bir soru sordum diyelim. Profesyonel biri nasıl yapıyor merak ediyorum. Sonra öğreniyorum ki o da benim yaptığım gibi yapıyormuş zaten. Kendim bir sürü emek verip sonra daha kolay bir yöntemi olduğunu farketmek istemiyorum.

Animasyon konusunda acemi olarak soruyorum bir profesyonel bu durumda ne yapardı diye


2018-07-04 13:14:04
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
SEN BU İŞE HİÇ
edoowErdoğan AğdoğanAvatar

BU İŞE HİÇ GİRME BENCE.BU KADAR SORU SORAN BİRİ O ANİMASYONU YAPAMAZ...


2018-07-04 14:56:15 Edit:2018-07-04 14:58:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Profesyonel bi animatör ne
serkanmertserkan mert

Profesyonel bi animatör ne yapar ?

storyboardu alIr planları inceler ve her planda karakterin rolünü inceleyip sonra kamera karşısına geçip karakteri canlandırır bu timeline yani zaman çizelgesidir oluşturduğu zaman çizelgesine göre karakterin temel hareketlerini ver süreç sorunsuz giderse genel hareketleri verir süreç iyi giderse tüm hareketleri ekler sonuç iyiyse dinamikleri (fizik tepkileri ve etkileşimleri) ekler herşey iyi giderse en son mimikleri ekler ve bunu her plan için tekrarlar.

bu animatörlerin çalışma rutinidir fakat karakter animatörleri bu işin aktörleridir her animatörün kendine özgü mimik ve davranış şekilleri vardır bu tamamen senin rol kabiliyetin ve soyut duyguları somut hale dönüştürebilme yeteneğine bağlı örneğin karakterin ağır birşey kaldırdığı hissini vermek programın değil animatörün iş tecrübesi ve yeteneğidir

acemiyim daha kolay yolu nedir deyip direk profesyonellerin iş rutinini sorman çok tuhaf zira profesyoneller en kolay olanı değil en zorunu yaptıkları için profesyoneldir.





2018-07-04 15:00:55
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Profesyoneller en iyiyi en olmayacak yöntemle yapacak değiller. En iyi yöntemle yaparlar. Bu yüzden sordum. Gidip de saçma sapan yöntemlerle uğraşmamak için sordum yani. Ya da şöyle söyliyim profesyonel biri benim yerimde olsa ne yapardı diye sormak istedim. Örneğin elinde mocap sistemi olmayacak.


2018-07-04 15:11:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Render ayarlarını profesyonellere sorduğunda
shineseeHakan BabarAvatar

Render ayarlarını profesyonellere sorduğunda senin benzerini yaptıklarını görmen çok normal. Ama animasyon işi öyle değil. Senin key atayarak yaptığın hareketi birisi script ile yaparken başka birisi bambaşka bir yöntem kullanabilir. Senden yapmanı istedikleri animasyonu okuduğumda ilk aklıma gelen modelleri hazır rigli olarak satın alıp, o şekilde animasyonu oluşturmak oldu. En hızlı bu şekilde olur çünkü. Ama modelleri rigli almakla iş bitmez. Hangi harekete nasıl tepki vereceğini, yüz ifadesinin nasıl olacağını, vücudun duruşunu vs pek çok etkinde göz önüne almak gerekir. Sen bu işi yaparsın/yapamazsın bilemem. Ama kolay olmadığını net şekilde söyleyebilirim.


2018-07-04 16:30:39
  • Offline
  • Erkek
  • http://hakanbabar.com
{islemler}
Sen işe profesyonel gözle
arnagras

Sen işe profesyonel gözle bakıyorsun ama senden istenen hiç profesyonel değil.Üç kuruş maaş verip bize böyle bir animasyon yap getir demişlerse bence çok ihtiyacın yoksa derhal kurtar kendini oradan. Ha profesyonel şirketlerde bu işi yapanlar nasıl çalışıyor dersen. Her departmanın ayrı adamı vardır. Herkes uzman olduğu alanla ilgili animasyona eklenir.Yani animasyonu yapan adam modellemeyle, rigglemeyle, render ile çok uğraşmaz.


2018-07-04 20:16:30
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !