3ds Max : ANİMASYON EĞİTİMİ

ANİMASYON EĞİTİMİ
gasiyanDevrim ErdalAvatar

ANİMASYON EĞİTİMİ VEREN SAĞLAM BİR KURS ARIYORUM.BİLGİ VERECEK ARKADAŞLARA MİNNETTAR KALICAM...


www.dvamimarlik.com
2011-08-26 15:49:09
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.dvamimarlik.com
{islemler}
Neye göre sağlam ve
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Neye göre sağlam ve ne animasyonu diye sormazlar mı?


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-26 16:01:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
caps neden diye sormazlar
erenminareciEren MinareciAvatar

caps neden diye sormazlar mı?


Remember when life was simple and Voltron & ThunderCats ruled the Universe
2011-08-26 16:03:38
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.studyof9.com/
{islemler}
eğitim olarak sağlam, ne
gasiyanDevrim ErdalAvatar

eğitim olarak sağlam, ne animasyonu olayına geldiğimizde,
eğitimde bu ayrılıyormu,mimari olarak başlayıp,farklı alanlara açılmak istiyorum,
lütfen sınurlamayalım:)


www.dvamimarlik.com
2011-08-26 16:05:35
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.dvamimarlik.com
{islemler}
Lütfen sınırlamayalım =))
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Lütfen sınırlamayalım =))

O zaman karakter animasyondan başla, sonra mekanik animasyona gir. Bir 3 yıl sonra da partikül animasyonlarla biraz uğraşır 40 yaşında da emekli olursun =)

Herhalde ayrılıyor!!!! Sen ne yapacaksan sana ona göre bir eğitim vermeleri gerek. Animasyon diye gideceksin sonra sana flash ile banner yapmayı öğretecekler.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-26 16:14:55 Edit:2011-08-26 16:15:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
aydınlatıcı bilgi için teşekkür
gasiyanDevrim ErdalAvatar

aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim.
bende daha aydınlatıcı olayım,mimari animasyon istiyorum.


www.dvamimarlik.com
2011-08-26 16:54:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.dvamimarlik.com
{islemler}
Bu konuda Türkiye`de hangi
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Bu konuda Türkiye`de hangi firmalar var araştırdın mı? Yani meslek edinmek istediğin alandaki sektörel araştırmayı yaptın mı?

İzlediğin animasyonların içinde bir çok teknik var. Her bir tekniğin de ayrı uzmanlığı var (modelleme, render, ışık, kamera, kaplama, animasyon gibi). Ama tüm konularda bilgi sahibi olan Generalist ler de mevcut. Lakin 10 yılı aşkın süredir 3d içinde olanların bir çoğu generalisttir.

Bunun 2 sebebi var. 1. si 2006 yılına kadar Türkiye`de adam gibi bir 3d eğitimi verilmiyordu herkes herşeyi kendi araştırıp öğrendi. Dolayısı ile tüm yanlışlar da görüldü tüm doğrular da.

2. Sebep ise 10 yıllık tecrübedir.

Sen şimdi "mimari projelerdeki sadece animasyon" konusunda uzman olacağım diyorsan kamera perspektirleri çalış, karakter rig animasyonları çalış, havuz, su, fıskiye, şelale çalış derim. Ama bunlardan herhangi birini kullanıpta animasyon yapamazsın çünkü süslemen için sana birinin önce model vermesi gerekir. Sonra da birinin kaplama yapması vs. vs. vs. vs......


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-26 21:17:55
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Beni Bul, Devrim Kardeş...
ETezerErgin TEZERAvatar

Beni Bul, Devrim Kardeş... ;)
Bu ne megalomanlıktır değil mi ? Belki megalomanlık diyebilirsiniz ama amaç Farklı!!! Ben Animasyon Konusunda Eğitim veriyorum. En azından Temel eğitim... Çünkü Animasyon öyle 1 ayda 2 senede öğrenebilinecek bir olay değildir... Kitaplar veya internet yetmez. Ustadan öğrenilmesi Seneler Kazandırır...Ama Animasyon için asıl gereken Beyni Çalıştırmaktır. Öyle Üniversite Sınavları Gibi ezberle geç şeklinde bir formülü yoktur. Hayalgücü en önemli esastır. Aynştayn ":)" Hayal edebilmek, Bilgiden Daha Önemlidir" demiş. Sen istediğin kadar Kitap veya internet veya Dershanelerden Bilgi edin. Hayagücün yoksa bi işe yaramıyor. Nereden mi Biliyorum? Çünkü o kadar fazla gence Bu işi öğretmeye çalıştım ki!!! :(( Belki %10`u belki %20`si tam anlamıyla animatör oldu... 25+ seneden beri 3D ile yatıp kalkıyorum. Yatıp-Kalkma derken abartmıyorum. Gerçekten gece ve gündüz 3d ile beraberim. Hanım Arkadaşlarına, Kuma`sı olarak, Benim bilgisayarı tanıştırır :) Ama Başka Çarede yoktur. Çünkü Animasyon Sektörü Araştırmaya ve geliştirmeye de dayanır. Yoksa! Yoksa, Yaşlanırsın :)
Bende Müfredat Sınırsızdır :) Tuhaf di mi? Hiçbiryeder internet veya kitaplarda bulamayacağın bilgileri vermeye özenle dikkat ederim... Ama Asıl olay Sınırsız Müfredat değil, Asıl olay senin Sınırların Devrim !!!
Sen Kaldırabilir misin Acaba? Çünkü sadece Cars`ı seyredip de Animatör olmak isteyenler de gördük, bir hevesle... Üretim sürecinin ne kadar zor olduğunu görüp bıraktı çoğu :((
Önce Animasyonu gerçekten istiyor musun Buna Karar ver... HAni belki Müziğe yatkınsındır, belki de Resme, Belki de Garsonluğa...
Çocukken Herbirimiz Büyüyünce Doktor, Mühendis, Astronot (ben) felan olacağımız söyleriz. Ama Büyüyünce ... :( Gerçek şu ki: Her meslek, Herkese göre değildir...

Saygılarımla,

Not: Giriş kısmındaki cümleye Megalomani diyenleri çaya davet etmiştik, kahveye davet etmiştik. Kimse gelmemişti :(( Artık ben de böyle davranmaya başladım. Anlatabildiğin, Karşındakinin Anlayışı ile sınırlı ne yazık ki!!!


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-08-26 23:37:06 Edit:2011-08-26 23:39:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
öncelikle ben bir şeye
gasiyanDevrim ErdalAvatar

öncelikle ben bir şeye açıklama getireyim.
yaklaşık 4 yıldır max kullanıyorum ve modelleme konusunda iyi bir yere geldim sayılır,iyiyim demiyorum çünkü bunu söylemek her babayiğidin harcı değil,
sadece hazır çizim alıp animasyon yapmak değil amacım,çizdiklerimin ve modellediklerimin animasyonunu hazırlamak,bugün başlarım yarın bitiririm havasında bir insanda değilimdir.başarmanın inanç ve inatla elde edildiğinide iyi bilirim.
tasarım konusunda günün 16 saatini ki (yemekler ve molalar dahil) bilgi başında geçiyor.konuya hakim olmayan ve bilgisiz biri değilim anlayacağınız.

Ergin kardeş açıklamaların için çok teşekkür ederim.irtibat bilgilerini özelden yollarsan yüzyüze konuşabiliriz bu konuyu,
herkese çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için..iyiki varsınız:)))))


www.dvamimarlik.com
2011-08-27 11:11:02
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.dvamimarlik.com
{islemler}
İlk önce şöyle söylemek
kurtcobainYunus ERBAŞAvatar

İlk önce şöyle söylemek isterim.Eğer karakter animatörü olmak istiyorsan Maya`yı kullanmanı öneririm.3DS Max model ve rig açısından kısır olduğu için senin öğrenme süreni uzatır.Maya binlerce model var ama Max`te 3 yada 4 tane rig ancak var.Onlarda doğru düzgün rig değil.Bana kalırsa (ki kızacaksın eminim:))Max`i sadece modelleme ve render için kullan.Maya`yı da animasyon için kullan.Neyse fazla uzatmadan sorunu cevaplıyım.Bence Mentor hariç kurslar pek de yararlı değil.Eğer kendin öğrenirsen daha iyi olur senin için.Yok ben kendim öğrenemem diyorsan http://www.3dakademi.com/ bu siteyi ziyaret etmeni tavsiye ederim.
İyi çalışmalar.


2011-08-27 12:23:53 Edit:2011-08-27 12:27:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !