V-Ray : Vray eski kavramlar ile yeni kavramlar? (Neler değişti)

Vray eski kavramlar ile yeni kavramlar? (Neler değişti)
alper-ozyurtAlper Özyurt

Arkadaşlar tekrar merhaba, yumurtasından yeni çıkmış bir vray kullanıcısı olarak forum konularını en eskiden günümüze doğru gözden geçiriyorum. Hiç bir şey kaçırmak istemem.

Ancak yeni başlayanlar için deneyimlilerin belki fark edemediği ciddi bir problem var. Forumda çok kıymetli dersler, paylaşımlar olmuş ancak eskiden yeniye doğru vray özellikleri bazen isim değiştirmiş, bazen özellikler çıkarılıp daha yenileri eklenmiş. Ancak eski paylaşımlar arasında çok doyurucu bilgiler varken bu gün orada geçen bir çok terim şuan vray içerisinde mevcut değil.

İşin mantığını anlamak açısından neyin ne olduğunu dünden bugüne özellikleri karşılaştırarak şu çıktı bu girdi, özellik bakımından aynı şeyi amaçlar gibi özet bir yazı ele alabilirse bence acemiler için çok faydalı olacak. Eski konular da kıymetlenecek.

Bu konuyla ilgili herkesten biraz katkı bekliyorum.


2016-11-01 08:23:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
yeni kullanıcılar için ilk
designeverdesignever

yeni kullanıcılar için ilk kavram değişimi sorusu sanırım quasi monte carlo da oluyor.

Resim örnekleme için ilk versiyonlarda schlick örnekleme metodu kullanılıyordu. Bu yöntem değiştirilerek DMC yani deterministik Monte Carlo yöntemine geçildi. Önceki sürümlerde DMC yerine QMC (quasi monte carlo) yazar. indirect illumination bölümünde secondary bounces kısmında da quasi monte carlo yerine brute force geldi.


2016-11-02 18:48:18 Edit:2016-11-02 18:51:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !