TR3D Hakkında : TR3D yeni projeler

Neden paylaşmaktan kaçınılır?
fasuto53Fatih Avatar

Kendi deneyimlerimden aklıma düştükçe paylaşayım.

Bir bilgiyi paylaşmaktan bazen kaçınabiliriz. Ancak bunun sebebi paylaşmayı sevmememiz olmaz çoğu zaman. Bu konuda başka fikirler olursa belirtilmesinde fayda var.

Benim dikkatimi çekenler şunlar oldu bu güne kadar:

Kapandı dediğim forum1923 sitesinde gerçek isim kullanmayı zorunlu hale getirmiştik. Bu bazı davranışları etkiledi. Bazen soruların özel bölümlerde sorulduğunu gördüm (vip üyeler kategorisi gibi) bazen forum olmasına rağmen PM yoluyla sorulan genel sorular da olabiliyordu. Her bir üyeyi ismen tanımak elbette farklı bir samimiyet ve daha seviyeli bir ortama yardımcı oluyor. Ancak bunun bazı götürüleri de olmuyor değil.

Buradaki hiç kimse öğrenme işini bilmeyen birisi kadar iyi yapamaz. Haliyle kimse kendini bilmeyen birinin yerine yeterince koyamaz. Benim öğrenirken sonra başkalarına öğretmek için veya unutursam hatırlamak için kullandığım bir yöntem var. Yeni bir program öğrenirken kayda değer keşfettiğim her şeyi not alıyordum. Maya için böyle bir şeyi forum1923 sitesinde yapmıştım, hem bir mühendislik sitesi ve Maya için foruma üye olanlar, bana mesaj yazanlar oluyordu. Bununla ilgili onca site varken. Yani birşeyleri artık iyi biliyor olmak, hiç bilmeyene öğretmek önünde büyük bir engel. Haliyle foruma yeni üye olmuş kişiler için öğrenimlerini bir yol haritasına dönüştürmelerine yardımcı bir sistem kurgulanabilir. Sonra bu yol haritasına başka öğrenenler de katkı sağlar ve faydalanabilir. Forum sistemlerini ele alırsak zaten böyle değil mi diyebilirsiniz ancak böyle olmadığını söyleyebilirim. Öğrenilmiş yeni bir bilgi kategorize edilmez önce öğrenilir sonra rehbere dönüştürülür yani pasif kaynağa. Haliyle bütün forum sistemleri sanki bu işin yol haritası bilmeyenlerin elinde varmış gibi kurgulanıyor. Bu tuzağa düşmemizin sebebi de forum sistemlerini zaten işi bilenlerin işletmesi.

Bir diğer bence ise; kişilerin rumuz ya da isim göstermeksizin paylaşım yapabilmelerini sağlamak fayda getirebilir. Bazı şeyleri paylaşırken taktir beklenilebilir ancak bazen de kimliğini gizlemek isteyebilir üyeler, bu bazen forumdakilerden gizlemek maksatlı olabilir ancak bazende arama motorlarına karşı gizlemek için olabilir. Bunun bir ziyaretçi mesajı gibi mi yoksa üyenin profili altında ek bir fonksiyonla mı olması gerektiği de yine teknik bir konu buna girmiyorum.


2016-03-20 21:08:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Türkiyede grafik anlamında çok
biLoPipEtBilal KAMIŞ

Türkiyede grafik anlamında çok iyi işler de yapılıyor. Bu işleri yapan kişilerin ne kadarı burada vakit geçirir ise diğer kalabalıkta onların kokusunu mutlaka takip edecektir. Program çeşitliliği de buna bağlı olarak artacaktır.

Sonuçta grafik bir işi yapmanın belki % 10 luk bir kısmı max ile ilgilidir çoğu zaman. Paintte de tablo yapan var evet. Ama Herşeyi maxle çözmek buna benziyor bence.


Ömür biter, render bitmez..
2016-03-21 14:43:49
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.epasproje.com
{islemler}
TR3D
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Fatih Sultan Topal > "Haliyle foruma yeni üye olmuş kişiler için öğrenimlerini bir yol haritasına dönüştürmelerine yardımcı bir sistem kurgulanabilir"

Bu mantıklı geliyor, mesela araba sürmeyi öğrenirken, usta şoför olan arkadaşım bağırıp duruyordu "gaza bas gazzzaa" diye, ben işi kavradıktan sonra öğrendim, olay gaza basmak değil. Motordan genel sesi duyabilmek. Tabii bir acemiye hem direksiyonu hemde vitesi aynı anda teslim edip bağırmakla olmuyor. Bugün birine ehliyet dersi versem, önce ellerini bırak ve sağ ayağınla gaza bas ve dinle derdim."işte bu ses kavrama sesi" ;)

Bir aceminin tecrübesi ve bir öğretmenin aklı. gerekli.

Bende biraz öğretmenlik var, tek eksiğimiz acemi öğrenciler :)


Sanırım genç arkadaşlardan bir ekip kurup bir ateş yakmak gerekiyor. Hem soruları hemde merakları gerekli.


Game maker
2016-03-22 23:06:11
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Tükkan sahibi olarak necmi
setavu-------Avatar

Tükkan sahibi olarak necmi hoca formun en sonunu okuyup en sonundakine cevap veriyorsun onu napacaz ben diyorum bu forumlardan daha fazlası lazım diye dinlemiyonuz :))


2016-03-22 23:26:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
can birinci < freelancem.com
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

can birinci < freelancem.com sitesi mobil değil, ama kullanıcı oranı %32. başka sitelerde de bunu alıyorum. kullanıcılar mobili seviyor ama bulacağı farklı şeyler olması gerekli.

Serdar YAZICI < Python bilmiyorum, ama şanslısın programlamayı benden daha kolay öğretecek birini bulamazsın. Seviyen nedir ?

CESUR GEZENBEY < Ayda değil, günde 50bin . sevilen bir oyun için basit sayılar.

Hakan KÖSE < Oyun diyelim bence. işin ucunda para da var.

Murat afşar < organik modellerini göremez olduk !

damla narin < forum ve galeri olsa yeter sanki !

Serdar Kerem Gülşen < Antalya`da bir sahil kasabasında ikamet ediyorum. whatsapp olur ama çay işi yatar. Bu arada web arayüzü renkleri ve taslak için sana güveniyoruz.

Timur POLAT < Web tasarımı ve logo konuzunda Seke ile görüşüp fikir birliği edersiniz. programlama kısmı bende. siz photoshop ile çizin yeter.

arkhe74 Levent < Saygılar bizden. Hırçın genç arkhe`yi özlüyoruz. :)

selant Selim < aynı şekilde düşünüyorum, bence de öyle iyi olur.

Byr sim < Bağışları "payoneer" ile alayım mümkünse.

erman güzeldere < www.phpkodlari.com derslerin çoğu bana ait, daha esnek bir programlama dili olamaz. programlamaya başlayacaksan buradan git.

Necati Atalı < kısa film dedin ama senaryo için ne diyorsun ? fikir söyle

Volkan BOZKURT < www.phpkodlari.com :) reklam değildir. ücretsiz sitem

goga < plugin listesini sen çıkar o zaman, ders konusu sonra.

Ümit Korkmaz < Oyun ekibinde varsın yani ?

İhsan Kadir ÇETİNTÜRK < oyun ekibinde var mısın yani ? low poly seviyen nedir

Furkan YILMAZ < eski oyunları inceleyip birkaç fikir bulsana ! piyasaya çıkmamış fikirler vardır eminim

Burak Köseoğlu < Oyun ekibinde fikirlerini bekliyoruz.

Bilal KAMIŞ < beni tanıdığına göre böyle birşey olmadığını iliirsin, ama uyuyan devi dürtmek gerek. kış bitti malum :)

Seyfeddin Kişmir < uzmanlık alanlarında low poly var mı ?

Oram < yarışma fikirleri toplama işi sende !

mustafa berk < free bölümü için fikirlerini bekliyoruz, şimdiden arşiv yapmaya başla bence. (tüm cevapları okuyorum şekilk 1a)

ilhan-m < düşündüğün bir ülke var mı ? veya sahibini bildiğin bir site.

Halis ÖZTÜRK < 3D olmaz ama 2D dekupe fotolar için çok istek olur. yabancılar bile doluşur.


Erkan YILDIRIM < seçilen projede önlerde olman gerekiyor. yakışır.

altug tezer < nasıl olacak o iş ?


Game maker
2016-03-22 23:56:33
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
ben görevi yapayım hemen;
setavu-------Avatar

ben görevi yapayım hemen;

Genel free sitelerdeki en büyük sıkıntı her şeyin karman çorman olması ve yüklenilen şeyin neye benzediğini bilememek
tf3dm.com bu konuda baya iyi bir site bakmanızı tavisye ederim
aynı mantık aynı görsel yönetim sırf free veriyoruz diye adamı pişman etmemek lazım
genel başlıklar belli zaten bu insanalrın da yorumuna bırakıyorum ama bir şekilde toplu gruplar olmalı
her modelin küçük resmi yüklenmeli bu kural olmalı kesimlikle obj versiyon içinde olmalı
her modelin ismi ve arama yapılabilmesi için hangi programda yapıldığı yazılmalı ve modelin tek sabit ismi zorunluluğu olmalı.
Aynı şekilde texture bolmu acılmalı şimdilik aklıma gelen bunlar


2016-03-23 00:13:00 Edit:2016-03-23 00:13:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Seviyem şuan 0 gerçek
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

Seviyem şuan 0 gerçek manada hiç bir şey bilmiyorum bildiğim tek şey ileride bana FX için lazım olacağı.


yazicifx@gmail.com
2016-03-23 01:03:14
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Nasıl olacağını gönderdim.
sitemaltug tezerAvatar

Nasıl olacağını gönderdim.


http://maltugtezer.carbonmade.com/
2016-03-23 11:29:54
  • Offline
  • Erkek
  • http://maltugtezer.carbonmade.com
{islemler}
Tr3d nin biraz çağın
enversenEnver ŞenAvatar

Tr3d nin biraz çağın gerisinde olduğunu düşünüyorum. Eleştiri yapar gibi örnekler vermek istiyorum (eleştiri kısmını görmezden gelirsek sevinirim. Amacım eleştirmekten çok daha net anlatabilmek)
(daha önce de yazmıştım ama biz seviyoruz tarzı cevaplar verilmişti)


Anasayfa = Karışık, kullanışsız gibi geliyor bana. Yani oraya yemek tarifleri eklense kimse yadırgamaz gibi bir durum var.
Anasayfayı (önceki mesajlarda bahsi geçen) eski ve önüne gelenin phpbb gibi portallarla kurduğu sitelere benzetiyorum.. "Şurasıda boş kaldı durun şuraya duvar kağıdı ekleyelim, şuraya video klipler koyalım, oyunları tanıtalım.." denmiş gibi...

Haber bölümü vardı. Fakat önüne gelen orada başlık açabiliyordu. Bir konuda şöyle birşey vardı "3ds max 2015 çıktı" konu başlığı ile haber içeriği olarak hiç birşey yoktu. Oysa bir kaç satırlık bir çeviri ile, autodesk in yenilikler olarak yayınlandığı videoları koymak daha güzel olurdu.. Bu haber işinin önüne gelene bırakılması yerine, bir iki editör ile çok daha iyi olabileceğini düşünürdüm. İlgilenilmeyince, hiç bir haber olmayınca kaldırıldı.


Forumlar = Sayfa kendini tarayıcıya göre adapte edemiyor. Büyük boyutlu resimler eklenince problemler çıkıyor. Büyük resimleri kendi kendine ufaltma yapıp önizlemeye imkan vermiyor. Bunun için uğraşmak gerekiyor. Fakat bu uğraşda "Metin Editörü" nün yetersizliğinden dolayı zorluyor.

Metin editörünün yetersizliğini açmam gerekirse, Birden fazla büyük resim eklemeye çalışıyorum. Yapmam gerekenler uğraştırıcı oluyor. Öncelikle metin editörünün boyutunu büyütemiyorum. Haliyle bir resim eklediğimde, bunu zorlanarak kenardan tuta tuta ufaltmam gerekiyor. Daha sonra önizleme olarak kullanacğım bu resme bir de bağlantı ekleyeceğim. Oysa diğer forumlarda bunu kendisi yapıyor. Resmi eklemek yetiyor. Kendisi belli bir boyutun üstündeki resimleri önizlemeye çeviriyor ve tıklandığında büyüyecek şekilde ayarlıyor (ayrıca istemezsek bunu kapatabiliyoruz. Mesela ders niteliğinde hazırlanan birşey için bunu istemeyebiliriz.)


Galeri = Yine aynı şekilde sorunlara sahip. Örneğin birden fazla resim eklediğimizde, sonraki resimlerin ön izlemeleri sorunlu oluyor. Oran/orantı tutmayınca, ön izleme resmini kötü bir şekilde ana resmin çerçevesine yerleştiriyor. çerçeve ile resmin orantısı tutmayınca resimin bir kısmı görünmüyor.

Reklamlar = sitedeki reklam mantığını beğenmiyorum. Mesela bir konuya 1 cevap atıldıysa, sayfanın üstünde reklam, ilk mesajdan sonra reklam, son mesajdan sonra reklam oluyor. Soruyu soran ve cevaplayan uzun yazılar yazmadıysa sayfa iyi görünmüyor (adblock gibi alternatifler olduğunu bende biliyorum.. Ama sevdiğim bir kaç yerde çok rahatsız eden birşey yoksa elimden geldiği kadar o sitelerde kapalı tutuyorum. diğer şeylerin yanında çok önemsiz farkındayım ama.. daha iyi olmasını isterdim. Ne bileyim konuda sadece 1 cevap varsa en azından daha az olsun. Bu sayede çirkin bir görüntü olmazmış gibi geliyor)

Kısaca: imkan varsa eğer, ben de sitenin değiştirilmesi taraftarıyım. Kendimiz yazmak yerine varolan bir sistemi alıp (masrafını bilmiyorum ama.. güzel bir açık kaynak birşey vardır belki?) düzenlesek çok daha iyi olurmuş gibi geliyor.
http://www.3dtotal.com
http://www.cgsociety.org
güzel örnekler.


2016-03-24 19:00:17
  • Offline
  • Erkek
  • http://enversen.blogspot.com
{islemler}
yemek
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

enversen < yemek tarifi sitesi de yaptım: http://tamtarif.com/

buradan daha fazla hit alıyor. ona ne yapacaz :)


Game maker
2016-03-24 19:05:45
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !