TR3D Hakkında : TR3D yeni projeler

Aklımdaki fikirler genel hatlarıyla
Timur_POLATTimur POLATAvatar

Aklımdaki fikirler genel hatlarıyla söylenmiş zaten.Sadece bunların belirli bir plan dahilinde yürütülmesi ve bir görev paylaşımı olmalı. Öncelikle;

Başlangıç aşaması olarak

1- Sitenin arayüzü ve görseli değiştirilmeli. İşimiz sanat ve görsellik ise bunu yansıtacak bir tema kullanılmalı. Logo dahil tabiki.
2- Yarışmalar bölümü kesinlikle olmalı. Bununla beraber galeride de farklı bir puanlama sistemi getirilebilir.
3- Sosyal medya reklamları verilebilir.

Kurumsal olarak

1- Her ne kadar bu işi severek ve bir sanat dalı görerek te yapsak bu işten belirli bir kazanç elde ediyoruz. Bu kapsamda belirli bir fon oluşturarak elde edilen gelir ile bir sergi açıp çalışmaları burada sergileyebiliriz. (Hiç kimse para vermez demesin b _ k gibi kazanıyoruz.)Senede 1 kez yapılacak bu sergide 3D Tasarımın sektörde önemli bir rol oynadığını ifade edebilir sergiye katılan arkadaşlar çalışmaları ile farklı şirketler le irtibat haline geçerek kendilerine yeni iş kolları oluşturabilirler. Ayrıca bu sergilerde yada fuar demeliyim 3D bazında kurs veren eğitim kurumları da stant açabilir bunlardan da siteye reklam geliri sağlanabilir.

2- Sitede içerisinde, ayda bir sanal bir dergi yayınlanabilir. Bu dergide modların yazdığı makale ve söyleşiler haftanın çalışması gibi ögeler bulunabilir. Ayrıca yine bu dergi blog mantığı ile yurt dışındaki sitelerde de paylaşılabilir.

3- Yılın galeri çalışmasında 1.2.ve 3. lük ödülleri somut olarak verilebilir. Bir plaket bile olsa bunu 1. madde de belirttiğim sergi de katılımcılara sunulabilir.

Bunlar olur ve ya olmaz zaman göstericek. Ama yabancı sitelerin galerilerinde artık çok daha fazla Türk görüyor buda beni mutlu ediyor.Bence TR3D üyelerinin bu başarısının gerisinde kalmamalı. Tam tersine üyelerinin yolunu açarken sektöre de yön vermeli. Teşekkürler.


2016-03-19 14:47:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yargı darbesi dedim :)
fasuto53Fatih Avatar

Yargı darbesi dedim :)

Necmi Bey mobil desteği olmayan siteler bilinçli olarak aşağı düşürülüyor artık. Sanırım buna 2015 in nisan ayında başlandı (ya da kararı o zaman verildi) şuan emin değilim.

Benim önerim, sıfırdan yüze mesleki yol haritası izlenimi verebilen bir yapıda şekillenmek olabilir. Ancak bunun olabilmesi, herkesin kucağındaki taşı bırakamasıyla dahi mümkün değil. Gerçekten emek ve mesai istiyor. Yani forumlardaki gibi bir kategori açıp sonra herkesin bir şey eklemesini beklemekten daha zahmetli bir iş. Ancak konsept iyi belirlenirse yürütülebilir bir ana iskelet oluşturulabilir. Farklı şeyler aklıma geldikçe burayı çöplüğe çeviririm saygılar...


forum1923.com sitesinin hazin sonu;
Bir site hosting yönünden sonsuza kadar açık kalsa bile değişim olmayınca her site sonunda yok olur. Bu konuda yok olan sitelerden bir tanesi de mühendislik sitesi olan forum1923.com oldu. Abartısız binlerce özgün dökümana sahipti.

forum1923.com sitesinde yöneticilik yaptığım dönemde bu değişimi yapmayı çok istedim ancak yerleşik düzen (ölümsüz bürokrasi) buna çok ayak diretmişti ve en son domaini bile satılığa çıktı diye duydum. Çok üzülmüştüm, çok emeğim geçmişti ve çok öğrenciye kaynak olmuştu.


2016-03-20 00:33:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Gün doğmadan neler doğar Necmi Bey
bakdizaynBurak KöseoğluAvatar

Hocam,
Başlığı gördüm, resmen kayış koptu bende.Her fırsatta keyifle baktığım bir site burası. Kabul edilecek şey değil. Yapılabilecek o kadar çok şey var ki aslında. Aklıma gelen fikirleri paylaşayım hemen.
1. Web Tasarım & Yazılım öğrenmek isteyenlere uygun dersler verilebilir.
2. Bazı sitelerde olduğu gibi insanların modellemeler yaparak buradan satış gerçekleştirmek suretiyle para kazanmalarına ve sitenin de kazanmasına olanak sağlanabilir.
3. Ortak bir proje düzenleneerek, senaryosundan modellemelerine kadar bir ekip oluşturmak suretiyle animasyon film yapılabilir. Bu esnada da katılımcıların etkin bir şekilde eğitilmeleri de sağlanabilir.
4. Oyun yapımı bugün büyük bir pazar oluşturdu. Konuyla ilgili eğitimler de verilebilir, ekip de kurulabilir.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar..
Sevgiyle kalın


2016-03-20 06:46:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
çay bitti
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Fatih Sultan Topal < konu hakkında bilgili ve ilgili birisin. Konuş kardeş... mümkünse hiç susma.

forum1923.com
cgbug.com
bildirgec.com
dersvar.com
cghub.com
3dimparatorlugu.com

Siteler kapanıyor, Tıpkı imparatorlukların yükseliş ve bitiş dönemi olduğu gibi. sarı ile gösterdiğim siteler TR3D yi 100 kere sollayacak içeriğe sahip sitelerdi. fakat nerde yanlış yaptığını görmediği için veya yöneticileri artık enerjiyi tükettiği için kapandılar.  Arkitera.com gibi siteler bir mimar odası gibi çalıştığı için onlara sektör can veriyor.

TR3D kapanıyor dediğim bugün olmayacak elbette, ama ben istemesem de, bu site bana bağlı yaşadığı için ölümsüz de olmayacak. Türkiye genelinde 3Dsmax pek iyi yerlere gelemedi. 3D modelleme bile lazer tarayıcılarla çok kolay bir şekle dönüştü.  Z-brush efsane olurken bizde kimse z-brush dersleri hazırlamadı.... çünkü Türkiye'de z-brush kullanımı önemli ve gerekli değil. Çünkü sektör yok.

TR3D=3dsmax olarak algılandığı ve üyeler dahi bu yönde evrildiği için gelişmemiz hep aşağı doğru gitti.

Şu grafiğe bakınca neden bahsettiğimi anlarsınız:
https://www.google.com/trends/explore#q=3dsmax

 

Sonuç Olarak :

Benden daha deneyimli ve ufku geniş biri çıkıp fikir verirse her türlü desteği vermeye hazırım, veya akıl birliği yapıp neyi eksik yaptığımızı bulmalıyız. işi gücü bırakıp gerekenleri ve web tasarımını yaparım.. Fakat şu anda siteyi mobil tasarıma geçirmek için harcayacağım zaman hiçbir işe yaramaz. Polyannacılık oynamakla durum düzelmeyecek, cep telefonundan girip aynı foruma aynı yazıyı yazdığımızda ; binlerce kişi "ahanda burda bana faydalı  yeni birşeyler varmış" diyerek siteye koşmayacak. İçeriğimiz eski ama bundan daha önemlisi; 3dsmax ölüyor. Bizim hedefimiz sadece  3dsmax değil ki, siteyi kapatıp gidelim.

TR3D ilk günden beri eğitim sitesi olarak büyüdü. Ne yapacaksak insanlara faydalı ve eğitim amaçlı olmalı. Yoksa amaç para kazanmak ise, gidilecek çok daha farklı sektörler var, En önemlisi ingilizce bir site açsaydık bunun 3 katı insan gelirdi.

Ses verin ama, "hadi mobil tasarım yap da rahat edelim" demeyin lütfen.
Olay mobil tasarımla ilgili değil.


Game maker
2016-03-20 08:22:08
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Bence benim gibi bu
silverbulletonur inanlı

Bence benim gibi bu alanın medya ve prodüksiyon yanıyla ilgili olanlar için site içeriğinin ve üyelerinin neredeyse tamamının sadece "3d max ve mimari" den ibaret olması sebebi ile çok çekici gelmiyor olabilir. Ama çözümü nedir bilemiyorum.


http://www.onurinanli.com/
2016-03-20 09:26:07
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.onurinanli.com/
{islemler}
Necmi sende tahtı oğluna
Seke

Necmi sende tahtı oğluna devredersin :) Sitenin ne kadar devam edeceğini kimse bilemez belki 1 sene belki 1000 sene.Arayuz ile ilgili en çok ben yorum yaptım sanırım ancak bunu bir başlangıç olarak görmek lazım.Çünkü bazı degisimlerde bütçe emek ve zaman ister herşeyi yapmakta çok mümkün değil.Örnek atıyorum model satışına bile bi dünya iş çıkıyor.Ki ülkemizde zaten model üreten ve onuda geçtim alacak kaç kişi var.Unutmadan tr3d =3dsmax dedin ya benim zamanında tr3dmax diyen triplex diyen ekrana yaklaş deyince kafasını monitöre dayayan ogrencilerimde oldu :D Bir mobil uygulama veya en azından mobil site ortama enerji verecektir.Dediğim gibi eğitim,proje,galeri ve forum gibi başlıklar olmalı.Bunların dışında tr3d ne yapabilir farklı ve etkili benim aklıma gelmiyor ama proje başlığında bile yüzlerce insan ortak çalışma yapabilir oyun kısa film belki uzun metraj animasyon vs vs.Bir değişim isteniyorsa bunları şablon olarak tasarlamak lazım en basiti yabancı sitelerde bir çalışma yayınlandığında adam nasıl yaptığını ders gibi anlatıyor.Bizde bu yok.


2016-03-20 10:57:51 Edit:2016-03-20 10:58:24
  • Offline
{islemler}
Ben sitenin canlanması için
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

Ben sitenin canlanması için kesinlikle yabancı kişileri siteye çekmek ve kalıcı hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye de ki kitlenin çok büyük bir kısmı belirli bir programın ( 3ds max ) dışına çıkamıyor. Siteye çok iyi farklı programlarda ders eklerseniz belki günlük bir canlanma olur millet gelir bakar ama 2 gün sonra eski haline geri döner aslında bu derslere en çok yabancılar ilgi gösterir ama onlarda bilgiyi aldıktan sonra çekip gider.

Bu nasıl yapılabilir derseniz aklıma gelen ilk şey ortak sağlam bir çalışma yapmak CG ile ilgili siteleri, forumları, sosyal medyadaki sayfaları etkilemek sitenin adını duyurmak. Ardına çalışmanın yapım aşamaları bir ders gibi eklenmesi siteye baya bir kitleyi çeker aslında bu kısım işin kolay tarafı( bu kitleyi iyi derslerle, kaynaklarla yada yarışmalarla da çekersin ) zor olan kısmı bu kitleyi sitede tutabilmek bunun için ne yapılır bilemiyorum :))


yazicifx@gmail.com
2016-03-20 12:19:47 Edit:2016-03-20 12:24:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu sitenin insanlara forumlardan
setavu-------Avatar

Bu sitenin insanlara forumlardan ve galeri resimlerinden daha fazlasını vermesi gerekir.

Ben bu siteden defalarca uzaklaştırma aldım hepsinde de sitenin birden fazla sahibi olmaya çalışanlarla uğraştığım için.
Bu gibi bir sürü şeyle bu site çok zaman kaybetti çoğu insan küstü felan filan demem o ki fayda esastır sevgili cemaat ve fayda bu sitenin insanlara birşey vermesi gerekir.

Mevzu kulan ve tüket , devir bu kimse yardır yardır forum okumuyor beyler bayanlar, insanlar çalışıyor ve iş yetiştirmek zorunda hayat çok hızlı ve yetişmek zorundayız
demem oki ben youtube bir tutorial izleyeceğime buraya gelsem mesala, küçük bir model bulmak için free sitelerde dolanmak yerine buraya baksam ilk, kullanabileceğimiz ücretsiz textureler olsa mesala bunları belli grup yada kişiler yapmasına gerek yok hepimiz bir ucundan tutarız hepimiz yükleriz amaç bu sitenin yaşaması ise insanlara sürekli birşey vermesi gerektiğini kaçırmayın bu sadece ders hazırlamak kısa film ile olacak iş değil.

Kısa film diyorsunuz hayaller güzel ama gerçekler çok zor, bakınız GENERAL Animasyon hazırda çalışılmışı var... Ha illa yapacaz derseniz bende yardım ederim oda ayrı bir konu tabi

Dünya değişiyor hayat her an daha hızlı ilerliyor ve biz yetişmek zorundayız bunun için demem oki mobil felan değil tüketecek sürekli buraya gelmesi için insanlara sebeb vermeniz gerek.

Her gün şu formlarda anakart tavsiyesi,3000 tl makina önerisi, ben bunu yaptım ama doğru ekran kartı seçimi nedir, ben şahsen formların en başına bakıp diğerlerini es geçiyorum çünkü zamanım yok ve zamanımın çoğunu iş yapmakla geçiriyorum ve sizlerde öylesiniz

açın free kısmı bakalım dünyanın her yerinden akın olmuyormu görelim derim ben :)



2016-03-20 12:49:39 Edit:2016-03-20 13:00:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Free olayı mantıklı aslında
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

Free olayı mantıklı aslında siteye giren kişiler e sağdan soldan bir uyarı çıkarılır free bölümüne yönlendirilir ama günlük bir limit konulup kişinin her gün girmesi sağlanabilir.


yazicifx@gmail.com
2016-03-20 14:15:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sevgili Necmi, Normalinde
sitemaltug tezerAvatar

Sevgili Necmi,

Normalinde çok az yazmama rağmen bu konu çok acılı olduğu için
yazma ihtiyacı hissettim.

Mustafa Berk kardeşime sonuna kadar katılıyorum.
ilave olarak diyorum ki sol tarafa bir dilek kutusu koy

diyelimki x kişi oraya derdini yazsın atıyorum weight nasıl yapılır
houdini nasıldır intel sevimlimidir
kendi kendine animasyon yapan yazılım varmı vs vs.

10 dakika içinde yazanlara istedikleri ile ilgili linkler patt diye gidiversin.
Hemde bedevaya hemde her seviyede

yani aptalca sorularında cevabı olacak derslerin linkleri olacağı gibi,
en karmaşık sorularında cevabı olacak derslerin linkleri de olacak.

Gelelim bu linkler nasıl pat diye düşecek adamın kucağına
orasını fikri severseniz sonra konuşuruz.

Not: bahsettiğim dersler herşekilde free olacak ve şahısların herşekilde free
girebileceği sitelerden izlenecek.( youtube vs)

Bu konuyu ortaya atmamın sebeplerini aşağıda sıralıyorum.

1.Bizim grubumuz sabırlı değil bilginin hemen dün gelmesini istiyor.
2.Cevap verenlerin birçoğu da yalan yanlış verdiği için vakit kaybı oluyor.
3.soru cevap başka yere kayıyor kavgalar çıkıyor egolar coşuyor vakit kaybı...
4.onmilyar kere aynı soru soruluyor 9milyar tane ayrı cevap veriliyor vakit kaybı.


Sevgilerimle.

















http://maltugtezer.carbonmade.com/
2016-03-20 16:47:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://maltugtezer.carbonmade.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !