TR3D Hakkında : İlham Perisi ??

Bu kadar dert etmeye
ercan517

Bu kadar dert etmeye gerek yok. Birşey olursa site yöneticisine giderler kaldır kardeşim bunu derler. Yönetimde kaldırır bu konuyu açmak bile bana anlamsız geldi. Bu yönetimin sorunu


2011-08-17 08:52:08
  • Offline
{islemler}
bi konuyu düzelteyim "cezmi"
pitposumSerdal ErtasAvatar

bi konuyu düzelteyim "cezmi" değil Necmi.
Ayrıca bu tip 3d veya 2d aleminde bilinen ve sevilen çalışmalar farklı sitelerde yayımlanır. Özellikle yapanın ismi nicki v.s. yazdığı sürece de bir problem olduğunu görmedim. Aksine mutlu olacaklarına eminim.

Benim çalışmalarım tesadüfen gördüğüm bazı sitelerde yayımlanmış. Açıkçası hoşumada gitti. Birilerinin yaptığım emekleri göz ardı etmediğini görmüş oldum. Fazla dert edinmişsin gibi geldi. Rahatsız olan da çıkabilir ancak tek tek bu çalışmaları yapanlara da ulaşmak zor iş. Bir de konu başlığı çok önemli. İlham perisi adı üstünde...

http://creativefan.com/30-incredibly-realistic-3d-interior-and-exterior-environments/
http://www.bestfreewebresources.com/2010/09/35-amazing-realistic-3d-environment-renders.html


http://pitposum.deviantart.com/ www.serdalertas.com
2011-08-17 09:14:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sonuçta adamın yaptığı bir
Douaslan

Sonuçta adamın yaptığı bir eser,yayınlıyor,sitesine koyuyor,vs. vs.
Eğer çalışmanın dağılmasını istemese çalışmayı online ortamlara taşımazdı.Baktığım her çalışmanın altında yapanın ismi programı vb. özellikleri yazıyor.Bence görse ki Türkiye`de bu şekilde inceleniyor yeni gelişmeler oluyor,mutlu olurdu gibime geliyor.Empati kuraraktan bu yorumu yapıyorum.Bu işin ticari kısmı çalışmayı yapma sebebine bakar,firmaya yapıyorsa eyvallah ki şimdi "Ice Age" karakterini koysalar tasarımcısının ismini yazsalar ne gibi bir kayıpları yada ayıpları oluyor bu insanların ben mana bulamadım.


2011-08-17 16:21:04
  • Offline
{islemler}
Fikir eserleri kanununa göre
Problem

Fikir eserleri kanununa göre internet ortamında paylaşıma açılan kişisel çalışmalar, isim ve sanatçı belirlildiği sürece ve ticari amaç ile kullanılmadığı sürece paylaşılması sorun teşkil etmiyor. siz o çalışmayı indirip bir kitap kapağı yaparsanız, ya da başka şekilde kullanırsanız o zaman suç işlemiş olursunuz, internet ortamında resmini paylaşan kişi ya da sanatçı zaten çalışmanın paylaşımını göze almıştır. Bundan 3-4 sene kadar önce portfolyomda bununan çalışmaların bir çoğu kore menşeili iki adet sitede paylaşıma açılmıştı , altında da adım ve web sitem yazıyordu, bilakis hoşuma gitti. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`nu daha önce siteye eklemiştim, yeni yapılanmada silinmiş olabilir, TR3D sitesi yıllardır Türkiye ve Yurtdışında yer alan her türlü sanatçının eserini hak ihlallerine karşı korumuş bir sitedir, sanıyorum siteyi yeni tanımaya başlıyorsunuz, ya da yeni üyesiniz? Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na bir göz atmanız yerinde olur, neyin nerede nasıl kullanılıp kullanılamayacağını öğrenebilirsiniz.


2011-08-18 03:42:09
  • Offline
{islemler}
Ayrıca R (MARKA TESCİL)
Problem

Ayrıca R (MARKA TESCİL) , copyright veya TradeMark Neye göre verilir ?, nedir? araştırma yapmanız yerinde olur.


2011-08-18 03:47:00
  • Offline
{islemler}
Ozan arkadaşımız gayet iyi
hasan444H.maviAvatar

Ozan arkadaşımız gayet iyi açıklamış konuyu.


2011-08-18 18:39:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Haklı tarafım yokmuş tamam
sinankurulum

Haklı tarafım yokmuş tamam siz doğrusunuz.konuya kilit atın.


2011-08-19 12:08:24
  • Offline
{islemler}
Problem Fikir eserleri kanununa
kalimbaMahmut BAYRI

Problem

Fikir eserleri kanununa göre internet ortamında paylaşıma açılan kişisel çalışmalar, isim ve sanatçı belirlildiği sürece ve ticari amaç ile kullanılmadığı sürece paylaşılması sorun teşkil etmiyor.

Sitede reklam alanları olduğuna göre ticari bir amaç güdülüyor demektir. Çok, az, sadece server masrafı vs gibi konular bu gerçeği değiştirmez. Siteye girince ben o resmi gösteriyorum, onunla birlikte reklam gösteriyorum, kişi o resme basıyor, girttiği sayfada reklam gösteriyorum (şimdilik yok ama olursa), sayfa gösteririm artıyor, sayfa gösterimim arttıkça reklam alma ihtimalim artıyor, detay sayfasına gelen kişiler başka resimlere basıyorlar vs.vs. Girişteki resme basıp site içine değil de adamın sitesine gitse hadi bi yere kadar.

Sitede bu tür çalışmaların yer alması ziyaretçileri gaza getiriyor, faydalı oluyor olabilir. Olsun da ayrıca. Ama izin alınması şart. Kişinin çalışmasının bir yerine site logosu konulması zaten doğru değil.

Yapan kişi internetteki web sayfalarını gezip, kendi çalışmalarını bulup şikayet etmek zorunda değil. "Ticari amaçla alıp kullanmak yasaktır (veya buna benzer birşey)" denince "ticari amaçla kullan, sonra kişi sana şikayet bildirince sitenden kaldır" mı anlaşılıyor. "Yakalayana kadar suç değildir" soğru bir yaklaşım değil.

sinankurulum arkadaşa katılıyorum.


2011-08-20 20:00:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !