TR3D Hakkında : Galeri ? Acilen

sonix28Seyfettin BulutAvatar

Yeni yüklenen çalışmalar ana menüde belli bir zaman dilimi kalsa görsel olarak daha iyi olur.


https://www.facebook.com/bltasarim2014?ref=hl
2011-07-03 21:02:49
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.bltasarim.com/
{islemler}
burakkiyiciBurak KIYCIAvatar

cg-turk deki sistem bence site yöneticilerinin başını agrıtmayacak en iyi sistem diye düşünüyorum.Sebebide çalışma sahipleri çalışmalrını tamamlanmış işler bölümüne gönderir,site yöneticileri galeri için belirledikleri kriterdeki çalışmaları, galeri jürisi tarafından oylar ve çalışma sahibinin haberi olmadan işi galeriye girerdi.Aslında eski, benim ilk tr3dye üye oldugum yıllardaki jüri sistemide çok iyiydi ama yöneticiler gelen itiraz msglarından bıkmış durumdalardı ama galeriye giren işlerin kalitesi şuankininde kat be kat iyiyidi.
Kendi adıma galeri ne ifade ettigine gelirsem;
En önceliki olanı,benim gibi arşiv özürlü birisi için bulunmaz nimet çünki yaptıgım çalışmaların çogu makineye attıgım formatlarla uçup gitmiştir.buarada garantide.
ikinci olarakda iyi olarak nitelendirilen işlerin,yapacagım dige rçalışmada referans oluşturabiliyo olması kendi adıma bana artı saglıyor.
3cü olarakda türkiyedeki CG sektöründe kimlerin ne kalitede işler yaptıgından haberdar olabilmek adına faydalı bir durum diye düşünüyorum..
bir çok kez degişti bu sistem ve yeniden degişiyor zor iş kolay gelsin

NOT:3B dostlarını yeniden hortlatma şansımız varmıdır acaba :P


....BİLGİNİN EFENDİSİ OLMAK İÇİN,ÇALIŞMANIN KÖLESİ OLMAK GEREK !... http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/
2011-07-03 21:38:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
compleYusuf ARUKAvatar

bence bu işi oturtmak için galeri sisteminde değişikliklere gerek yok.Herkezin tek sorunu(yani çoğu kişinin) bazı kişilerin gizli bir ittifak(XD) kurup birbirini oylaması,ve birbirine garezi olan insanların birbirini eksilemesi.Üyelerin bu huyu değişmedikce galeri sistemi istediği kadar değişsin hiçbir fark olmaz.Bu yüzden insanların birbirini boş yere eksilemesini önlemek gerekir.Bu yüzden eğer yorum yapmadan oy vermek yasak olursa hem bu engellenir hemde yapılan işlere yorum sayısı artar.Çünkü belli bir kısımda yorum yapılmamasından dert yanıyor.


İt is only Business...
2011-07-03 22:24:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
my mındHüseyin SaldıranAvatar

Necmi hocam Hayırlı olsun.şahsım adına konuşayım,ben bu siteye üye olduğumda sistem harikadı, tıkır,tıkır çalışıyordu,iyi işler arasına girebilmek için göbeğim düşmüştü,puanlama başlı,başına sorun oldu kalite düştü,bayram yerine döndü bir çalışma haketmiyorsa haketmiyordur,yönetim ekibine benim güvenim sonsuz,ben dahil olmak üzere çalışmam bulunduğu yeri hak etmiyorsa susmak ve daha fazla çalışmak gerekiyor.1. talebim puanlama kalksın biraz evermotion dan örnek alınması gerekiyo bir yönetim ekibi var ve ben dahil render almayı beceremeyen sussun yönetim ekibine bıraksın herkesin yanında olmaya çalışmanız yanlışlar arasında...açıkçası ben legolaslı,ramçolu,deryalı günleri özledim,2. talebim öncesinde bir çalışma ne kadar gerilerse gerilesin bir yorum aldığında ilk sayfaya geliyordu aynı sistemi oturtmak mümkünse lütfen.işi bilmeyen sussun daha fazla çalışsın tekrar hayırlı olsun saygılar.


2011-07-04 02:07:50 Edit:2011-07-04 02:11:00
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.instagram.com/be4designs/
{islemler}
GalagoÖzcan ŞENGÜNAvatar

Puanlama Sistemi :

Bence puanlama için bir jüri belirlensin.Bu jüri belirli kriterlere göre(modelleme, ışık, kaplama, yaratıcılık, gerçekçilik vs şeklinde olabilir) her kriter için 10 üzerinden bir puan versin ve bu puan herkes tarafından görülsün(bu sayede çalışma sahibi hangi alanda eksik olduğunu görebilir). Üyeler puanlamaya etki edemesin.

Yorum Sistemi :

Üyeler sadece yorum yapabilsin ve yaptığı yorum sayısına göre rütbe sistemi olsun. Yüksek rütbeliler ana sayfada belirtilsin(top10 gibi). Ayrıca yapılan yorumları da beğenme imkanı olabilir(facebookda olduğu gibi). Ana sayfada bu beğenilen yorumlara göre en iyi yorumcular olarak top10 listesi de olabilir. Hem bu sayede herkes yoruma yönelip, daha faydalı yorumlar yapmaya çalışacaktır.

Galeri Görüntüsü :

Eski sistemde olduğu gibi katagorilere ayrılsın. Yenilik olarak, hangi katagoriye girildiyse(genelde olabilir. fakat üyenin ilgi duyduğu katagoriye ait resimler daha faydalı olur) en üstte o katagoriye ait çalışmalar rastgele bir şekilde sağdan sola doğru kayarak geçsin. Böylece eski çalışmalar sürekli göz önünde olur. Eğer çalışmaların kayarak geçmesi siteyi çok yavaşlatacaksa sabitte durabilir. Hatta ana sayfada rastgele çalışmalar kısmı bile olabilir.


İYİ ÇALIŞMALAR!


"İnandıkları gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar." Hz.Ömer
2011-07-04 06:00:56 Edit:2011-07-04 06:06:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ghostseckinseçkin akkayaAvatar

bencede galerinin en önemli amacı hangi çizimi hangi programları kullanarak yaptığıdır o nedenle galeriye resim yüklerken bu boşlukları doldurmak zorunlu olmalı

mesela
çizim :max 2010, photoshop
render : vray 1,5
süresi : 45 dk

sanki çok daha iyi olur ;)


www.mosteffect.com
2011-07-04 10:34:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
muradd83MURAT YILMAZAvatar

1- herkesin eşit ağırlıkta oy hakkı bulunmalı.
2- kesinlikle yorum yapılmalı.yorum yapmadan puan vermemeli
3-yapılan yorumada + ,- verilmeli.abuk zabuk yorumların önünede geçilmiş olur.
4-rütbe sadece yüklenen çalışma adeti ve aldığı puana göre olmalı. girdiği gün sayısı pek birşey ifade etmiyor.
5- ders döküman ekleyen arkadaşların çalışma eklemiş gibi puan almalı
6- belli puanı alan ana galeriye çıkmalı.
7- rütbe işi yada hiç olmasa gerekte yok sanırım.
8- kirliliği önlemek adına çoğu forumda olduğu gibi. yeni çalışma yüklemek için en az 1-3 gün beklemek gibi.
9-jüri oynalır. kişiler aday olur. oylama yapılır. en çok oyu alan 5-10 kişi jüri olur. 3-6 aylık dönemlerde yenilenebilir.
10-1x.com (dünyaca ünlü fotoğraf sitesi)

kişi fotosunu yükler, jüri seçer galeriye girer, yada jüri seçmez girmez. yada karar kalırsa oylama sunar galeriye girsin mi. galeriye giremeyen kişi istersen kritik odasına yükler çalışmasını orda kişiler kritik eder. oldukça güzel ve çalışan sistem.


asıl kaybedenler hiç denemeyenlerdir. www.murat-yilmaz.com
2011-07-04 13:35:49 Edit:2011-07-04 13:53:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Arkadaşlar aşağı yukarı bir yıldır bu sitye üyeyim.Üye olduğum günden beri bu sitede puanlama sistemi en az 3,4 kere değişti.Herkezi memnun etmenin imkanı yok.Bazıları beğendi bazıları beğenmedi.
+ ve - uygulamasını yanlış buluyorum.Bence sadece beğenme ve yorum olmalı.kimin çalışması daha çok yorum alıp beğendim
tuşu fazla tıklanıyorsa o çalışma galeriye girmeli.Oylamalardaki puanlama eşit olmalı.Eski üye yeni üye
olmamalı.İnsanlar bu siteye yaptıkları katkı ile değerlendirilmeli.Ve bu katkılarla insanlar ödüllendirilmeli.İnsanlar hiç bir etki altında kalmadan özgün iradelerini kullanarak oylama ve yorum yapabilmeli.
Çok emek verilmiş çalışmaların arka sayfalarda kaybolup gittine çok üzülüyorum.Yukarıda bir arkadaşımızında belirttiği gibi ahbap çavuş ilişkileri ile oylanan çok çalışmalar gördüm.Bu bence çok yanlış bir uygulama.
2,si burasının bir render galerisi olmadığını .çalışmaları değerlendirirken arkadaşlarımızın sadece değerlendirmeyi render üzerine yapmalarıda beni üzüyor.Değerlendirmelerin
modelleme ve render üzerine yapılması gerektiğine inanıyorum.İnsanların çalışmalarında tamamı ile hazır model
kullanıp iyi bir render alması çok iyi bir 3dci olduğunu göstermez.
Herkeze başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum.


2011-07-04 15:20:23
  • Offline
{islemler}
xsekox
xsekoxSerkan ÇelikAvatar

Galeri sisteminde oylama olacaksa normal üye ile siteye 4-5 senedir üye olan ve başarılar elde etmiş birinin verdiği oy aynı olmamalı.Zaten önceki sistemde buna yakın bir işleyişe sahipti.Yalandan açılan üyelikler ,3d ile alakası olmayan arkadaşlarını üye yapıp artı toplayan kişiler diye gider bu muhabbet ve yeniden tartışma konuları açılır.
Jüri olayı olabiliir çok eskilerden olduğu gibi en azından anasayfada gerçekten başarılı işler görebiliriz.
Bir seçilmiş galeri ve award ödülü şart bence.Türkieyde bu kadar bi kitleye sahip bir site olarak tr3d award bence bi anlam taşıyacaktır diye düşünüyorum.

Çalışma isimlerini verirken çalışma ile alakalı olması ve imlaya dikkat edilmesi gerek bence.Ayrıyeten diğer arkadaşların bahsettiği gibi çalışmanın neyle yapıldığı hakkında bir kısa bilgi verilmesi şartı konulmalı.Örneğin 160 karakter gibi.Eksi veren kişilerin yoruma mahkum bırakılması iyi bir olay olabilir fakat içten içe düşmanlıklar beslenemeye başlanıp muhabbetin suyu çıkabilir.


www.cizgisahne.com
2011-07-05 08:46:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mimari_mAhmet Göktekin

bende arkadaşa katılıyorum. yeni eklenen çalışmalar kimse görmeden kayboluyor.


mimari_m
2011-07-05 20:47:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !