TR3D Hakkında : Galeri ? Acilen

Galeri ? Acilen
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Galeri bölümünü acilen açacağız. faakt bu bölümü açmadan önce sizlerin isteklerini öğrenmek istiyoruz.

1- Galeriyi hangi amaçla kullanıyorsunuz ?

2- Galeride rahatsız olduğunuz olay nedir ?

3- Yeni galeride ne özellikler istersiniz ?


Game maker
2011-07-02 01:13:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
drummerMurat AydınAvatar

1- Galeriyi hem yapılan işlerin takibi için hemde yaptığım çalışmaları paylaşmak için kullanıyorum.

2- Rahatsız olduğum değil ama ek olarak olsa güzel olacağını düşündüğüm şeyler var bakınız (3.madde)

3- Haftalık ve de aylık olarak gönderilen çalışmalara üyelerin verdikleri puanlarla haftanın en iyi çalışması ayın en iyi çalışması şeklinde bir nevi ödül sistemi olsa ve bu çalışma sahiplerinin nicklerinin altında bir şekilde belirtilse güzel olur diye düşünüyorum zaten buna yakın bir sistem vardı dediğim şekilde olması necmi hocam sizi pek zorlamıyacağını düşünüyorum...

Saygılar kolay gelsin tekrardan hayırlı olsun diyelim...


Mr. Rendersson
2011-07-02 18:45:47 Edit:2011-07-02 18:46:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
compleYusuf ARUKAvatar

Murat bey size katılıyorum.Ve benimde eklemek istediğim birkaç şey var.


Bence yorum yapılmadan puan verilmemeli.Tamam kabul her insan olumsuz yorumları hazmedemez,ama bence zaten eksi vermekte beğenmemek demek.Bu yüzden bari neden eksi verildiği öğrenilsin.Hem bu şekilde boş yere eksi verenler ortadan kalkar.

Hem bu sayede kimin bize zıt gittiğini öğreniriz.:D:D:D


Bu arada site herkeze hayırlı uğurlu olsun.Güzel yenilikler var.İnşallah daha kaliteli paylaşımlar yapılır.


İt is only Business...
2011-07-02 19:45:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

1. Galeriyi, çalışmaları incelemek için kullanıyorum.

2. Her kişiye ayrı bir mesaj için teşekkür edilmesi. Yeri geldiğinde 3-4 gün giriş yapmamış kullanıcı 10 kişiye ayrı ayrı teşekkür mesajı atıyor. Mesajları okuyup eleştirilere bakmak istediğimde gördüğüm tek şey sayfalarca teşekkür mesajı oluyor.

3-1. Galeriye çalışma ekleyecek kişi için !eleştiriye açık olması! yönünde onay işaretlesin isterim. eleştiri istemiyorsa, yorumlar kapalı olsun :)
Mesaj atacak kişiler içinde, eleştiri kelimesinin açıklamasını gösteren bir yazı olsa fena olmaz. Mesaj kutusuna tıkladığımızda yazı otomatik silinir (örneğin firefox daki sağ üstde bulunan google arama kutucuğu gibi)
(galerideki yazılara biraz takılmış gibiyim farkındayım ama. Her konuda !obaa süper olmuş! gibi tepkiler var. Herkez birbirini hoş ediyor durumu var sanki. Gerçi eleştiriye kalkanlarıda gördüm en ufak şeylerde, galerini göster galeriniiii, gibi tepkiler vardı.

3-2. Galeriye çalışmayı ekleyen kişi için !wip bağlantısı! ekleyebileceği bir şey eklenebilir. Bu sayede wip de paylaşmış kişiler, mesaj olarak fazladan eklemek zorunda kalmaz bunu (amaç wip gibi bir bölümün hiç mesaj almayacak kadar önemsiz bir yer olmadığını göstermek).

3-3. Açıklamalar kısmı doldurulsa fena olmaz. Nedir yani? fotoğrafmı koyuldu, resim üzerine birşeymi eklendi. Açıklama kısmı es geçiliyor, galeri gibi çalışmalarını sergilediğin bir yerde. O kadar uğraştıkdan sonra açıklamaya 30sn ayırıp birşeyler yazmak mı uğraştırıcı görünüyor.


aşağısı genel olarak (buraya yazmak ne kadar doğru bilemiyorum. İlerde bunlar ile ilgili yeni konu açıldığında, altdaki mesajları olması gereken yerlere taşırım. Şuan rahatsız ediyorsa eğer, bu paragraf dahil, konu ile alakasız olan aşağısı silinirse iyi olur)


ek olarak profilimizde !wip konularımızı! gösteren ufak bir alan olursa güzel olur. Wip profilde pek görünmediğinden kullanılmak istenmiyor sanırım. Galeriye çalışma ekleyip, sürekli değişiklikler yapıldığını gördüm (wip gibi bir bölüm varken).
ek2 den den karakteri (shiftsiz é tuşu) ni kullandığımda şu çıkıyor " (o nedenle ünlem kullandım onların yerine)
ek3 Ana sayfa magazin sitesi gibi olmuş. Muzik, wallpaper, oyun, sinema... Bunun yerine yurt dışındaki haberleri takip eden birisi, eski sistemden daha güncel olacak şekilde habererleri/gelişmeleri yayınlayabilir (sinefx anasayfası bu konuda güzel örnek olabilir) yada daha bşka şekilde değiştirilebilir. Şuanki hali biraz garip geldi.
ek4 Eğer, eskiden olan reklam şekli düzgün bir gelir sağlamıyorsa, bu sefer reklamı abartmazsak eğer seve seve adblock eklentisi kullanmam bu site için. Önceki hali biraz garipti. Mayo, bikini, arkadaşlık vs. Her türlü reklam çıkıyordu. Ilk mesajda reklam, yukarıda reklam, saüda reklam aşağıda reklam. Biraz fazla geliyordu (bana).


:/
2011-07-02 19:58:19 Edit:2011-07-02 20:23:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
BatuhanKanbur

Galeriye giremiyorum abicim bu arada geliştirme demişken bir yazılım yapsanız iyi olur modeli direk olarak alsa site ve modeli istediğimiz giib rotate ederek modelin her tarafına bakabilsek :D bu çok iyi olurdu google sketch up atölyesi gibi :D


2011-07-02 23:04:58
  • Offline
{islemler}
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Batuhan o söylediğin google Chrome ile mümkün. diğer tarayıcılar da onu takip edecek.


Game maker
2011-07-03 05:38:51
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
GueroHasan Çimen

Belki galeride eksi veya artı verenlerin kimlikleri görünürse iyi olur....


www.sciencevfx.com
2011-07-03 13:00:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bilxBilal kocabıyıkAvatar

1.galeriyi bazen kaybolan resimlerin yedeği bazen müşteriye yapılan bir sunum gibi görüyorum
2.galerideki resimleri 3d ile ugraşanlar için bir çıta olarak görüyorum ama bazen okadar kalitesiz çalışmalar görüyorumki bu nasıl burda diye kendi kendime söylediğim olmuyor değil bunun sebebi ise biraz yandaşlık biraz arkadaşını incitmeme gibi olabilir ben gerçekten geleriyi hak eden çalışmaların sergilenmesi taraftarıyım
3.haftanın ve ayın çalışması güzel bir fikir buna aynen katılıyorum
garide bence iki aşama olmalı birinci aşama üyelerin seçtiği iki aşama ise üyeler tarafından seçilen 8 kişilik bir ekibin kararı ile galeriye girmeli bu ekip ise üyelerin oylaması ile seçilmeli ve hersene tekrar yapılmalı kannatindeyim
inşallah eskisinden daha iyi bir sistem gelir
iyi çalışmalar dilerim


www.3dce.com.tr
2011-07-03 13:35:00
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.3dce.com.tr
{islemler}
sinanodakSinan ODAKAvatar

ben galerinin ne amaçla kullanıldığından çok galerideki yanlış uygulamalardan bahsetmek istiyorum.
uzn zamandır üyeyim kendimce uzun zaman tabii.
1,si galerideki oylama sisteminden son derece rahatsızım.
öyleki bazen hiç emek verilmeden yapılmış olan çalışmaların
bilhassa eski üyelerin ahbap çavuş ilişkileri ile oylamayı
götürdüklerini görüyorum.Eski üyelerin oylamada haklarının fazla olması nedeni ile yeni üyelerin onlara yağ çekercesine latife ettiklerini görüyorum.bence bu son derece yanlış bir uygulama.kıskançlıklardan son derece kaliteli çalışmaların eksilenerek arka sayfalara gitmesini görüyorum.demokratik bir uygulama olarak görmüyorum.
Eski üyelerin oylama sistemindeki bu puanlama durumunun kalkmasını herkezin eşit şekilde oy vermesini gizli oy kullanılmamasını oy verecek insanın muhakkak verdiği + ve - nin sebeplerini açıklamasını istiyorum.Eski üyelere başka bir artı sağlanabilir mesala VİP salonu gibi.belli bir günden sonra orya kabulu ve plaket alması gibi uygulama yapılabilir.söyliyeceklerim bu kadar başka arkadaşlar fikrime katılırlarmı bilmiyorum.Tekrar hayırlı uğurlu olsun.
iyi çalışmalar dilerim.


2011-07-03 14:31:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
halkaFurkan YILMAZ

Bu galerinin sistemi önceden beri cok tartışıldı, ama hic dogru düzgün degisiklik olmadi, bence gene değişen birsey olmayacak... Emek harcanan çalışmalar sayfa aralarında kayboluyor, diğerleri üste cikiyor, siz yine benzer sistem kurun:)


www.furkanyz.com
2011-07-03 15:46:54
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !