TR3D Hakkında : Çalışmalarve yorumlar

Çalışmalarve yorumlar
zenozenamustafa bülent keskin

Merhaba....
Bu siteyi seviyorum ama bazı eleştiriler getirmek istiyorum müsadenizle....

Ben böyle çalışmalara kayıtsız kalınan başka bir ortam görmedim arkadaş.Ben kendi adıma iyi kötü hemen hemen her çalışmaya yorum yapma gayretindeyim.Bakıyorum bir şey yüklüyoruz yorum yapan yok.Ben övgü istemiyorum.Ama hani şurda eksiğin var bunu şöyle çöz ,böyle çöz denmesini isterim.Ama bu site hakikaten çok donuk gelmeye başladı. İyi çalışmaların övüldüğü ve çalışmayı yapanların sadece teşekkür ettiği ama kimsenin kimseye tam anlamıyla bir şey anlatmak istemediğive öğretmediği bir iste. Ne bileyim sanki bir doymuşluk var. Bana göre gelişmenin 1.koşulu merak ve bilgisel açlık.Ama burası fazlaca tok gelmeye başladı.Zira bu kadar model yükleyip ,bu kadar yorum yazıp bu kadar az şey öğrenmek sanırım beni haklı kılıyor.Ah bizim cinema4d tv miz vardı.İnsanların gerçekten birbirine bir şey öğretmek için çırpındığı. Ama burada bu sinerji yok neden?
Acizane fikirlerim böyle...Bir yorum yazmak nedirki esirgeniyor.Yorum müthiş bir motivasyondur.Yorum yapacaksınki adam gelişecek.İyi çalışmaya süper dersin vayy dersin oda teşekkür eder.Ama sen hiçbir şey öğrenemzsin.
Sadece kendim için demiyorum.Burda animasyonu yorum almayan adamlar var.bu çok ilginç.Animasyon yahu.Kaç kişi yapıyor.....
Bu mantıkla hollywood standardı asla yakalanamaz söylim.......

Daha öğretici olmalı.İnsanlar çalışmaları ile ilgili sorulan sorulara daha net cevap vermeli,yorum yapmalı tavsiyelerde bulunmalı bulanık değil.......


61fx
2013-09-26 22:19:51 Edit:2013-09-26 22:21:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
eskiden beri takip etiğim
rakunnerrakunner

eskiden beri takip etiğim bir site fakat son 2 yıldır bir durgunluk var bazı çalışmalar 4-5 sayfa yorum alırdı hatta o kadar güzel çalışmalar vardı ki artık bakıyorum da o çalışmaların sahipleride sitenin alt yapı derğişikliğinden sonra üye olmadılar galiba tekrar ya da oldularda eskisi gibi aktif kullanmıyorlar.

şu bir gerçek ki geçmiş yıllardaki canlılık yok malesef forumda


2013-09-26 22:54:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
evet
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

belki de herkes çok fazla meşguldür smiley 18 Bu herkes ben oluyorum. Söz ettiğiniz çok yorum yapan tayfa çok meşgul, Hazaro, Null, kazmamurat, Niyoo, kalimba... çok uzun bir liste var aslında. çoğu ile birebir görüştüm. siteye küsmek değil, toplumun ve sektörün gidişine bir küslük var bence. Yabancı forumlarda bile çok azını görüyorum... yeni ve kaliteli siteler açılacağına, kaliteli siteler birer birer kapanırken, hazır scriptle yapılan forumlar bile açılmıyor artık.

Sitenin değil toplumun genel bir problemi var. problemi kim çözer bilmiyorum ama ben şu anda projelerimle meşgulüm, önce 2d sektörünü canlandıracağım, 3d sonra kendiliğinden gelecek. smiley 57

TR3D için : Küçük yarışmalar düzenlenebilir, bu konuda gönüllü olacak varsa, destekleriz. maksat ödül alıp zengin olmak değil. "aynı konuda kimler ne eser üretiyor" görmek güzel olurdu.

Galeride seçilen bir yarışmaya "zerg rush" yapabiliriz. herkes yorum yapar. azıcık hareket gelir. Aslında galerideki mimari işlere değil de seçilen özel bir konuda çalışma yapılır. çalışma yapan herkesin sayfasına yorum yağdırılır. özel sisteme de gerek yok. galeride başlık ayzısından önce bir kelime atılır.

Örnek: Topic başlığı Zerg diyelim.

Galeriye çalışma atıyorum: çalışma adı "Zerg : Walking dead" olur. konu başlığına göre yorum yaparım.


Game maker
2013-09-26 23:35:10 Edit:2013-09-26 23:48:44
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
forumda durgunluğun olduğu doğrudur.
serosezM.Serhat SEZGİNAvatar

forumda durgunluğun olduğu doğrudur. benim forumda en sinirlendiğim husus çalışmasına yapılan yorumlara cevap verme tenezzülünde bulunmayan artistler..
neyse,uzunn senelerdir konuşulan birçok şey var ,kendi adıma tekrar konuşmakta yarar görmüyorum.
kafanızı yormayın böyle şeylere :)


"Hedefi Olmayan Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez"
2013-09-26 23:40:44 Edit:2013-09-26 23:41:55
  • Offline
  • Erkek
  • http://serosez.wix.com/serhatsezgin
{islemler}
serosez +1 Demek ki
halkaFurkan YILMAZ

serosez +1

Demek ki mesaj sayısına göre rütbe ( bütün forumlardaki olay ) daha mantıklıymışsmiley 27


Forumda yenilikler görecektik, renkli yıldızlar gelecekti galiba?, sohbet tekrardan aramıza katılacaktı.


Yönetim dahil herkes meşgulsmiley 14


www.furkanyz.com
2013-09-27 01:00:08
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}
Yaz sezonunda böyle olması
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

Yaz sezonunda böyle olması gayet normal işlerin çoğunluğunun mimari ağırlıklı gittiğini düşünürsek forumdaki durgunluk bence kabul edilebilir. Birde artık sıradan çalışmalara kimse yorum yapmak istemiyor. Eskiden olsa kaynak yoktu deriz e artık günümüzde de kaynak sıkıntısı yok. Ya da benzer çalışmalar ne yorum almış ben bunu düzelteyim diye bir merakta yok. Ee sonuç? Sıradan basit çalışmalara doğal olarak insanlar yardım etmek istemiyor. Ben vrayden anlamam ama mentalray ile ilgili oldumu elimden geleni yapıyorum ama insanımızda da biraz kalite olacak. Geçen forumda bir arkadaş bir konuda yardım istedi yardımcı oldum adam teşekkürü bırak cevap dahi yazmadı. İşte o an çok fena oluyor insan:)


2013-09-27 08:53:22
  • Offline
  • Erkek
  • http://dmrmrt.deviantart.com/
{islemler}
Cevap vermeme konusuna kesinlikle
mardulakOgan BİRANAvatar

Cevap vermeme konusuna kesinlikle katılıyorum. Ayrıca yapılan yorum ve tavsiyelerdeki üslup ile alınan olumsuz yorumlardaki cevapların da anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum.
Fakat başıma gelen birşeyi paylaşayım bu konu ile ilgili. Galerime eklediğim çalışmalarımdan birine yapılan yorumlara cevap yazdım ama nereye tıkladıysam, hangi tuşa bastıysam yorumum çıkmadı. Birkaç gün sonra ancak yayınlayabildim cevabımı. Benim tarayıcımlamı yoksa siteylemi alakalı bilmiyorum.


www.birantasarim.com
2013-09-27 10:28:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.birantasarim.com
{islemler}
Öncelikle cevaplarınız için
zenozenamustafa bülent keskin

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.Bana katılmanızda ayrıca
beni mutlu etti ne yalan söyliyim.
Bu yorumu dün akşam yazmıştım.Şimdi bakıyorumda dün akşam birazda sinirliymişim.Ama yine de söylediğimin arkasındayım.
Yani bu milenyum çağının duygusuzluğumudur bilmem bilgiyi paylaşma konusunda datoplum olarak biraz bencilleştik galiba.
Birde bizim toplumda emeğe ve sanata saygısızlık sinir bozucu düzeylere geldi ne yazıkki.
Örneğin windows paint kullanamayan adamın profesyonel 3dmax animatörü araması ve ona asgari ücret teklif etmesi gibi tuhaflıklar var etrafta.

Bu adamlara ben leş kargası diyorum.Bunlar yüzünden insan bu işlerden soğuyor.

sitemizde başka bir eksiklikte yapılan modellerin paylaşıma açılmaması.İsteyen modelini proje olarak paylaşmalı.Hem böylece daha öğretici olur.Hem belki birleşip ufak çaplı projeler yapılabilir.

Düşünsel anlamda yalnız olmadığıma sevindim.İyi çalışmalar



61fx
2013-09-27 10:28:50 Edit:2013-09-27 10:29:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu sektörün birçok problemi
sonix28Seyfettin BulutAvatar

Bu sektörün birçok problemi varken sitenin canlanmasını düşünmek bana zor geliyor.Sektörün en önemli problemi ucuz ve kalitesiz işler ve bu işlerin uzman olmayan kişiler tarafından yapılıp piyasayı öldürmesidir.


https://www.facebook.com/bltasarim2014?ref=hl
2013-09-27 10:51:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.bltasarim.com/
{islemler}
Nasrettin Hoca Fıkrası
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

İki davalı Nasrettin Hoca`ya gelip yaşadıkları sorunları kendileri açısından anlatırlar. Hoca her birini tek tek dinler, sırayla iki sinede haklı olduklarını söyler, olayı gören biri şaşırarak her iki sinede neden haklısın dediğini hoca ya sorar, hoca da adama dönerek sen de haklısın der.

Bu forumda herkes kendince haklı, yorum yazan da yazmayanda ...


https://kemalbudak.tumblr.com/
2013-09-27 10:56:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !