Oyun Yapımı : Samsung Gear VR ve Unreal Engine 4

Samsung Gear VR ve Unreal Engine 4
ozgurtarÖzgür Tarımcıoğlu

Merhaba arkadaşlar, bir süredir üzerinde çalıştığım ve kendimi geliştirmeye çalıştığım bir konuda sizden görüş almak istedim. Samsung Gear VR`ı mimari görselleştirmede kullanmak istiyorum. Bu cihazı bilgisayara nasıl bağlayabilirim. Böyle bir durum mümkün mü? Mimari projenin içinde gezinebilmek için bilgisayara herhangi bir gamepad bağlamam yeterli mi yoksa önereceğiniz ayrıca controller varsa önerilerinizi bekliyorum.(Elimde herhangi bir VR cihaz olmadığı için ve alınabilecek fiyatlarda olduğu için Samsung Gear VR üzerinde duruyorum. İnternette gördüğüm kadarıyla Occulus Rift veya Vive`in fiyatları aşırı yüksek). Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


2017-03-14 17:35:33 Edit:2017-03-14 19:49:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Soruma cevap alabilmek için
ozgurtarÖzgür Tarımcıoğlu

Soruma cevap alabilmek için illaki vray de cam gibi render nasıl alınır? Şu projeyi kaç paraya yapmalıyım gibi bir soru mu sormam lazım. Bu platform ülkemizin konusunda en büyük platformu. Hadi beyler. Lpg ile çalışmayalım.


2017-03-18 14:08:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
sanırm samsung calısmıyor oculus
setavu-------Avatar

sanırm samsung calısmıyor oculus veya htc kullanman gerek bende unreal engıne ıle calısyorum, tabı baska alanlarda samsung vr sadece telefon ıle uygulayabılırsın, unreal engıne zaten proje acarken sana vr projesı acıyor ama soyledıgım gıbı oculus veya htc gıbı cıhazlar bılgısayar ortamında sana ıslem yapmanı saglayacaktır.

Sana HTC almanı onerebılrım oda ıyı bır cıhaz oculus daha pahalı en son 6000 bın gıbı bır fıyatı vardı, samsung alman sana cok faydası olmayacak bu kesın

bu yeterlı bır yardım degıl ama ıdare eder


2017-03-18 21:28:57 Edit:2017-03-18 21:30:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Gear vr
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

Anladığım kadarıyla pahalı gözlüklere para vermek istemiyorsun ki samsung gear bir gözlük değil bir telefon kılıfı izlemen gereken yolu aşağıda sıralıyorum.

1:Samsung gearda çalışır işe başlarken vrproje oluştur ve çalışmanı mobil plartform için yap
2: görüntü kalitesinden ödün vermemek istiyorsan unrealde vr ve dsktop console için çalışmanı yap ve mirecast server kurup herhangibir mobil cihaza vr görüntü aktarabilirsin


©Mehmet KALAMAN | DXF
2017-03-19 21:04:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Teşekkür ederim cevaplarınız için
ozgurtarÖzgür Tarımcıoğlu

Teşekkür ederim cevaplarınız için Mustafa ve Mehmet.


2017-03-22 14:33:58
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Mehmet, mirecast server kurup
yakarizaferAvatar

Mehmet, mirecast server kurup pc deki görüntüyü telefona aktardığımızda telefonun hareketine göre görüntü de hareket ediyor mu(kısaca samsung gear ile verimli kullanılabilir mi). Bir diğer sorumda görüntüde bir bozulma ve takılma yapıyor mu.
Biz daha önce bu tarz bir işlem için tirunus programını kullanmıştık(mirecast ile ne derece benzer bilmiyorum, sanırım tirunus modem üzerinden bağlanıyordu) görüntüde takılmalar oluyordu. Birde tirunus görüntüyü vr a çevirirken pc deki görüntüyü ikiye böldüğünden görüntünün oranlarında bozulma oluyordu.Biz çok verim alamamıştık tirunus tan. Mirecast server da bu tarz problemler yoksa çok kullanışlı olabilir.Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum.


İmkanın sınırını görmek için, imkansızı denemek lazım.(Fatih Sultan MEHMET)
2017-03-23 14:42:37
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.karalamatutkusu.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !