Oyun Yapımı : MMO projesi için gönüllüler aranıyor.

Eğer eğer ünlü biriyseniz
halkaFurkan YILMAZ

Eğer eğer ünlü biriyseniz ben sizi tanımıyorum, yok değilseniz forumda da yenisiniz, ve herhangi bir referans da göremedim, size nerden inanalım? samimiyetinizi bilemeyiz ki...

Geçenlerde birisi çıkmış inanılmaz bir oyun yapmaya çalışıyordu sonra baktık hiçbirşey yapamıyor :) Bence siz somut adımlarla gelin, o zaman destek alırsınız.


www.furkanyz.com
2013-01-12 01:08:53
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}
Peki jacky diyelimki tasarımları
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Peki jacky diyelimki tasarımları ortaya koydu çizimleri yaptı.Kim gönüllü olarak o ekipte çalışmak ister.

Çizim,ön tasarımlar insanlara güven kazandırır ona lafım yok.Ama destek olarak söz ile destek verirler.(oyun yapılırken bir yandan karşılaştırırlar,bazıları destek verir.Herkes birşey söyler.Sıkıysa kendi motorunuzu yazın diyen bile çıkar)(bilgisizlikten kaynaklanana ve kıskanma durumu bu.)Türkiyeden kastım bu.Siz bir çalışmayı yapın.Ortaya koyun.Adamlar sadece oynar ve eleştirir.Destek vericek çok az kişi çıkarki bunlarında bilgisi tartışılır.Maddi destek varsa çalışırlar.Onun sonucundada,eğer iş çok eleştirilirse bu paraya bu kadar deyip geçerler malesef.:).


2013-01-12 01:09:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Jacky, DayZ de aynı
ProxiusBuğra BOURAvatar

Jacky,
DayZ de aynı anda yüzlerce insan bir sunucu üzerinde oynamıyor. Bunun engine ile değil dedicated`ın gücü ile alakası var diye biliyorum. Ben proje oynanabilir hale geldiğinde dünyanın dört bir yanında başlangıç etabında 50`şer kişilik en az 10 sunucuyu hazır etmeyi planlıyorum. Bu sunucular oyun key olarak satışa sunulduğunda zamanla çoğalacaktır.

/-/-/-/

halka,
Ünlü biri değilim, uzun zamandır ekip kurma çabalarında bir yatırımcıyım diyebiliriz. Bu forumun varlığından bile bir haberdim yönlene yönlene soluğu burada aldım. Size sunabileceğim elle tutulur gözle görülür bir referansım malesef yok. Oyun zaten indie olacağı için referans sormanıza da gerek yok bence. HammerPoint Interactive zart diye kurulup zort diye rip copy olarak bir oyun ortaya sunmuştur örneğin. Birkaç rus bir araya gelerek hadi oyun yapalım diyerek yola çıkmışlardır.

Bana güvenme konusuna gelince, ne düşündün anlayamadım. 10 kişilik bir takım bulup fikirlerimi hayata çevirtip oh iyi çalıştınız hadi kolay gelsin ben gidiyorum mu diyeceğim? Böyle birşeyi kim neden yapsın ki o proje altın yumurtlayan bir tavuk ise :)


2013-01-12 01:30:38 Edit:2013-01-12 01:33:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Buğra bey, Zart,zort
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Buğra bey,

Zart,zort diye oyn yapılmıyor malesef :).İşin şakası bir yana ,Sorun türkiyede herkesin bir fikir atıp,bir kaç atılım yapıp.Oyunu bitirememeleri.Ekibe ihtiyacınız varsa daha profesyonel yerlerde ilanlar vererek arayın.Mesela bu sitenin bir bölümü olacaktı.Vereceğiniz ücreti ve isteklerinizide yazabilir.Daha çabuk kişilere ulaşabilirsiniz.Forum üzerinden bulmanız zor.Sağlam çizimler ve konseptle ortaya çıkarsanız işiniz kolaylaşır.Ekip içinde biraz praya ihtiyaç var.

Size güvende önemli.Güvenden kasıtları kimsiziniz ve en önemlisi yaşınız.(çoluk çocuklarda oyun yapma hevesinde oluyor malesf.)internette herkesi forum profili ile tanımak mümkün değil.


2013-01-12 01:42:47
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
HammerPoint zart diye ortaya
ProxiusBuğra BOURAvatar

HammerPoint zart diye ortaya çıkıp zort diye oyun yapmıştır :) tabiki bu kadar kolay olmasa bile pek de emek harcadıkları söylenemez çünkü WarInc rip copy olarak farklı bir oyun piyasaya sürmüşlerdir. İki oyun arasındaki kaplamalar bile aynıdır.

(Söylentilere göre HammerPoint Interactive`in legal bir şirket olduğu bile muammaymış)

28 yaşındayım Romanyada yaşıyorum. Daha önce de bahsettiğim gibi bu sektöre yönelik hiçbir referansım yoktur. Sıkı bir oyuncu/takipçiyim. 50mb indie oyunları bile emeklerinin karşılığını ödeyerek oynarım.

Ubisoft Bucharest`de Designer/Motion Artist, 3d modeler, developer olarak uzun zamandır çalışan tanıdıklarım var fakat ben bu projenin tamamen Türkiye`den çıkmasını istiyorum.

Vereceğiniz ücreti demişsiniz, ben gönüllü arıyorum. Lisans ve sunucu giderlerini ve bilimum giderleri karşılayacağım zaten. Tüm gönüllüler oyun oynanabilir hale geldiğinde + donation`lardan gelir elde edecekler. Bu proje için tam olarak ne kadar yatırım yapacağım da bana kalsın artık. Fakat yeteri kadar yapabileceğimden emin olabilirsiniz.


2013-01-12 01:59:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !