Oyun Yapımı : Google Native Client Destekli Oyun Motoru

Google Native Client Destekli Oyun Motoru
polimeraGökhan ZERAvatar

Herkeze Selamlar,

aslen 3D ci değil yazılımcıyım. Kafamda güzel bir sosyal oyun fikri oluşması ile bu konulara eğilmeye başladım. Önce webGL ile ilgilendim ama sonra Native Client (nacl) teknolojisi çıkınca geleceğin nacl da olduğuna inandım. Henüz çok yeni olan bu teknolojiyi adamakıllı destekleyen sadece Unity 3d ve Moai oyun motoru var gibi görünüyor. Diğerlerinde ise durum şimdilik (nacl desteği açısından) biraz bulanık.

tam Unity3D nin programlama girdabında boğulmaya karar vermek üzere idim ki, onunla yapılmış oyunlara baktım ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım; gerek grafik gerekse oyun kalitelerini hiç beğenmedim. Keza Moai motoru daha da kötü...

ID tech4 , Quake gibi motorların SDK ları ücretsiz ve bunların açık C++ kodları nacl ye port edilebilir; ama bunlarla da sadece FPS oyunu yapılabiliyor gibi görünüyor, yanılıyorsam lütfen düzeltin. Yani benim fikrim web / mobil ortamından çalışacak bir nevi MMO olduğuna göre FPS motorları bu modlara esnetilebilir mi emin değilim? Bu SDK ların girdaplarında boğulmadan önce de kullanacağım motoru iyi seçmek istiyorum. Bu motor birincisi her oyun modeli için esnek olmalı, dışarıdan (http) veri alarak dinamik çalışabilmeli, kaliteli grafikler verebilmeli, ve de proje başta Google Web Store da yayınlanacağına göre mümkünse Native Client desteğine sahip olmalı.

Bana bu yönden kullanılacak motor konusunda akıl / fikir verebilir misiniz?

Bu konuda birlikte çalışmak isterseniz de gayet memnun kalırım :)

Saygılarımla,



(Not : Nacl ile ilgili bilgi için bloguma gözatabilirisiniz:
http://polimeraus.blogspot.com/2012/08/browser-oyunlarnda-devrim-google-native.html)


Gökhan ZER
2012-11-09 16:47:47 Edit:2012-11-09 16:55:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
usta seni gökte araken
CoDiEEngin EROLAvatar

usta seni gökte araken burada buldum.. :)

hemen şunu sormak istiyorum sana UDK yazılarına neden ara verdin yada devamını getirmedin :)) iiyi gidiyordu. :)) (bu konuda türkçe kaynak bulmak biraz zor oluyorda)

2. olarak tam olarak okumadım veya araştırmadım ama Nacl google ın browserda 3d desteği galiba.

peki microsoftun artık oturdu diyebileceğimiz web plugini silverlight veya bilgisayar arayüzü olarak WPf yerine neden sence google ın geliştirmeye çalıştığı bir teknolojiyi tercih edelim ki benim bildiğim kadarı ile silverlight yakın bir zaman içersinde directX ve XNA desteği ile grafik kartlarını da web e sokacak ki bu konuda deverim yapacaklarına falan inanıyorlar. benim şahsi fikrim .net framework ile web de 3d yazılım yapmaya mdel oynatmaya havada uçuşan video playerlar falan falan yapmak yeni bir teknolojiden çok daha kolay olacak gibi duruyor.

senin görüşün nedir. silverlight veya google... (tabi birde nedeni)
kolay gelsin

(dip not : yazıların devamını bekliyoruz :)) )

(dip not 2 : Bu arada hani microsoftu günahım kadar da sevmem sömürgecin kralıdır ama kullanıyoruz işte alışkanlık))


https://www.facebook.com/grnt3d | www.grnt3d.com | http://codie1982.deviantart.com/ | http://nmo.cgsociety.org/
2012-11-10 23:37:23 Edit:2012-11-10 23:47:11
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.facebook.com/GrntAnimationStudio
{islemler}
estf... :)
polimeraGökhan ZERAvatar

öncelikle estafurullah :) ne ustası? :) ama anlaşılan blogumda yazdıklarımı sevmişsin, teşekkür ederim. aslında udk konusunda 3. makaleyi hazırlıyordum. Dökümantasyondan çeviri yapıyordum. sonra udk dan aniden vazgeçtim. yapmak istediklerimin web ortamında çalışmasını istediğimden Unity isteğime daha uygun göründü. Bu arada yakında canavar gibi yeni bir oyun motoru geliyor : Glow 3D o da iyi olacak, mobiliyeti destekleyecek.

Sevgili Engün kardeşim,
bana göre MS den bi cacık olmaz. XNA vs.. boş işler. Sende farkındasındır eminim. Belki bi gün otururu yüz yüze konuşuruz bu detaylı konuları.

Sen unity biliyor musun, ben bu konuda birlikte çalışabileceğim insanlar arıyorum da...

istanbulda isen arayabilirsin :
martperisi@gmail.com


Gökhan ZER
2012-11-20 10:57:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !